Araştırma Görevlisi Giriş Sınavı

convivencia

Öğrenci
merhabalar,

ufak bir arama yapmama rağmen sorularımın cevabına ulaşamadım

Psikoloji alanında uygulamalı psikoloji anabilim dalında bir kadroya başvurmayı planlıyorum. Ales ve yds puanlarım iyi olduğu için muhtemelen sınava girmeye hak kazanacağım. 3 sorum var:

1. Bilim sınavı sözlü mü olur yoksa yazılı mı?
2. Bu sınavda sorular ne tarzda olur?
3. Sorular bütün psikoloji konularından mı gelir yoksa yalnızca uygulamalı psikoloji konularından mı?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler,
Saygılar

antiochos12

Öğrenci
Merhaba, sınav sözlü de olabilir yazılı da, hatta iki aşamalı da olabilir. Bu üniversiteye, sınavı yapan bölüme göre değişir.
Eğer sınav yazılı ise size garanti bir istatistik, araştırma methodları sorusu soracaklardır, sınavı işi bilen hocalar yapacaksa alanınızla ilgili sorular gelir çoğunlukla, alanınıza hakim olursanız artı puan kazanırsınız.

convivencia

Öğrenci
Merhaba, sınav sözlü de olabilir yazılı da, hatta iki aşamalı da olabilir. Bu üniversiteye, sınavı yapan bölüme göre değişir.
Eğer sınav yazılı ise size garanti bir istatistik, araştırma methodları sorusu soracaklardır, sınavı işi bilen hocalar yapacaksa alanınızla ilgili sorular gelir çoğunlukla, alanınıza hakim olursanız artı puan kazanırsınız.

Teşekkürler

ran

Doçent
1. Bilim sınavı sözlü mü olur yoksa yazılı mı?

MADDE 11 * – (Değişik:RG-14/3/2016-29653)

(1) Giriş sınavı, sınav jürisi tarafından; yabancı dil okutmanı, çevirici kadrolarında adayların mesleki ifade ve bilgi becerisi ile anlatım yeteneğini ölçecek şekilde sadece sözlü, bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolar için ise ilan edilen alanla ilgili bilgi düzeyini ölçecek şekilde sadece yazılı olarak yapılır. Yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarında sözlü sınav yapılır. Ancak senato kararı olması halinde sözlü sınav sonucu 60 ve üzeri puan alanlar için yazılı sınav da yapılır. Bu durumda olanların giriş sınavı puanı, sözlü ile yazılı sınavın aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.

2. Bu sınavda sorular ne tarzda olur?
3. Sorular bütün psikoloji konularından mı gelir yoksa yalnızca uygulamalı psikoloji konularından mı?

Psikoloji alanını bilmem ama bizim alanda jüriye göre sorular değişiyor. Kimi hoca genel soruyor, kimi hoca direkt kendi alanından soruyor.

* ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

antiochos12

Öğrenci
Hocam o iş öyle olmuyor. Devlet üniversitesinde Psikoloji bölümünde araştırma görevlisyim, sınavımı sözlü yaptılar. Bazı arkadaşlarımı iki şekilde yaptılar, bazıları da sadece yazılı oldu.

ran

Doçent
Hocam o iş öyle olmuyor. Devlet üniversitesinde Psikoloji bölümünde araştırma görevlisyim, sınavımı sözlü yaptılar. Bazı arkadaşlarımı iki şekilde yaptılar, bazıları da sadece yazılı oldu.

Yönetmelik gayet açık hocam. "Sadece yazılı" yapılabilir denen bir alan için "sadece sözlü" yaparak alım yapamazlar. Yazılı sorularının, adayın cevap kağıdının kayıt altına alınması gerekiyor. Sınavı sözlü yapıp "sahte" yazılı sınav kağıdı mı üretiyorlar?

convivencia

Öğrenci
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlgili yönetmeliği ben de okudum fakat forumda sözlü mülakattan da bahsedildiği için eksik bir şey bildiğimi düşünerek sorma ihtiyacı duydum.

şans

Öğrenci
İhtisaslaştırılmış öyp dışında sözlü yapamazlar. Mevzuat açıkça yazılı yapılır diyor. Ama bazı üniversiteler sonrasında tanışma vs adında nabız yoklama yapıyorlae sözlü olarak, aslında bu da yasal değil. Ama burada soru sorarlarsa şikayet edilebilir. Direk sözlü alım hukuka aykırı.