Araştırma Görevlisi İlanı Hakkında!

kayitgan

Öğrenci
Herkese selamlar.
Buraya bu konuyu açarken bende biraz moral bozukluğu biraz kızgınlık hakim. Anadolu'daki bir üniversitede yüksek lisans yapmaktayım. Bölümümde henüz öğrenci yok. Hocalarımdan da çok memnunum. Çalışmalarıma yardımcı oluyorlar hatta beni çalışmaya teşvik ediyorlar. Bu konuda sıkıntım yok ve gerçekten insan olarak da seviyorum onları.

Fakat bugün ansızın ar. gör. ilanı çıktılar. Bölümde henüz öğrenci yok. Öğrenci alana kadar da ilana çıkılmayacağını söylemişlerdi. Ben de bu sayede puanlarımı daha da yükseltip alandaki tecrübemi arttırmayı düşünüyordum. Bana söylenen 1 yıl sonra 33/a ilanı verileceğiydi. Ama o ilan bugün verildi. İşin ilginç tarafı da doktora yapıyor olmak şartıyla ilan verildi. Tahmin edebileceğiniz üzere de doktora programı olmayan bir bölümde.

Şimdi kafama takılan birkaç soru var. Bu ilan bir isme açılmış olabilir mi? Eğer isme açıldıysa gerçekten kahrolurum. Çünkü o insanlara böyle bir şeyi yakıştıramam. Diğer sorum ise bu kadrodan hocalarımın haberi olmamış, yani siyasi bir kadro olabilir mi?
Yani ben mi çok iyimser düşünüyorum bilmiyorum ama lütfen içtenlikle cevap bekliyorum. Böyle bir kadrodan bölüm başkanının son dakikada haberi olma ihtimali var mıdır?
Bir sonraki ar. gör. kadrosu tahminen ne zaman açılır?

Samimiyetle cevap verecek kişilere şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılar.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Bır gunde yoke ılan verılmez. Fakulte enstıtuye, enstıtu rektorluge ıhtıyacı belırtır, uygun gorulurse ılan verılır. Bu da planlı bır surectır. Bu ıslemlerın bır gunde olması mumkun degıl. Maalesef ıyımser dusunemıyorum bu konuda, her sey acık ve net ortada gıbı.

A

Akademik Forum1

Guest
torpili ne zaman bulursan o zaman açılır kardeşim. o ilan da çok net isme açılmış. hocalar beni seviyor devri biteli çok oldu. ya babasının oğlu olacaksın ya rektörden çözeceksin. akademide düzen bu.

kayitgan

Öğrenci
Bır gunde yoke ılan verılmez. Fakulte enstıtuye, enstıtu rektorluge ıhtıyacı belırtır, uygun gorulurse ılan verılır. Bu da planlı bır surectır. Bu ıslemlerın bır gunde olması mumkun degıl. Maalesef ıyımser dusunemıyorum bu konuda, her sey acık ve net ortada gıbı.

torpili ne zaman bulursan o zaman açılır kardeşim. o ilan da çok net isme açılmış. hocalar beni seviyor devri biteli çok oldu. ya babasının oğlu olacaksın ya rektörden çözeceksin. akademide düzen bu.

Ben bu saatten sonra bu kurumda bunları bilerek çalışmalarıma nasıl devam edebilirim? Ağızlarından liyakati düşürmeyen insanlar bile bunu yapıyorsa benim Türkiye'ye karşı ümidim kalmadı. Kendimi şanslı hissediyordum. Gerçekten torpilin değil çalışmalarımın ön planda olabileceği bir yerdeyim diye kendimi telkin ediyordum. Ne kadar da safmışım

Turkboy

Öğrenci
Ben bu saatten sonra bu kurumda bunları bilerek çalışmalarıma nasıl devam edebilirim? Ağızlarından liyakati düşürmeyen insanlar bile bunu yapıyorsa benim Türkiye'ye karşı ümidim kalmadı. Kendimi şanslı hissediyordum. Gerçekten torpilin değil çalışmalarımın ön planda olabileceği bir yerdeyim diye kendimi telkin ediyordum. Ne kadar da safmışım

Kardeşim aynısını bana da yaptılar. Bölüm ve fakülte birincisi olarak bitirdiğim fakülteye giremedim ve yalanlarının yüzünden bırak girmeyi başvuru evraklarını bile bırakmadım. Allah hakkımızda hayırlısını versin inşAllah daha iyi yerlere gideceğiz. Allah yolumuzu açık etsin.

A

Akademik Forum

Guest
Başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum. Hocalarınız size 1 yıl sonra araştırma görevlisi ilanı vereceklerini ve muhtemelen bu kadroya girebileceğinizi söylemişler. Bugün ise sizin başvuru yapamayacağınız doktora yapma şartıyla ilan çıkmış. Bölümünüzde yalnız 1 araştırma görevlisi kadrosu mu var? Belki şimdi birini kullanıyorlar gelecek yılda diğerini kullanaklar olamaz mı

kayitgan

Öğrenci
Başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum. Hocalarınız size 1 yıl sonra araştırma görevlisi ilanı vereceklerini ve muhtemelen bu kadroya girebileceğinizi söylemişler. Bugün ise sizin başvuru yapamayacağınız doktora yapma şartıyla ilan çıkmış. Bölümünüzde yalnız 1 araştırma görevlisi kadrosu mu var? Belki şimdi birini kullanıyorlar gelecek yılda diğerini kullanaklar olamaz mı

Öncelikle şunu belirtme isterim. Hocalarım bana 1 yıl sonra 33/a ar. gör. ilanına çıkacaklarını söylediler ama kesinlikle bu kadroya gireceğime dair bir söz almadım. Eğer hak edersem girecektim zaten.
Diğer sorunuzun cevabını bilmediğim için herhangi bir cevap veremiyorum. Fakat bölümde şu an sadece iki tane hoca var. Öğrenci alımı seneye başlayacak. Bu şartlarda iki tane Ar. Gör. e gerek olur mu?