Araştırma Görevlisi Kadrolarına Uzatmalı Öğrencilerin Başvuramaması

W.Heisenberg

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konu açılmış olabilir büyük ihtimalle, fakat ben bulamadım. Memurlar net sitesinde haberi var fakat yorumlar sadece kanunun çıktığı tarihe yakın olarak girilmiş ve sonrasında üzerinde konuşulmamış.

Bu konuyla ilgili detaylı bilgisi olan var mı?

Ben yüksek lisans eğitimine 2014 yılında başladım. Bu sene itibariyle 6 yarılımı doldurduğum için açılan kadrolara başvuramayacak mıyım?

Eminim benimle aynı durumda olan birçok insan vardır.

Ben bu konuyu enstitüyle, hocalarla, dekan ile vs görüştüm fakat kimsenin "net" diyebileceğimiz bir bilgisi yok durumdan.

Kimisi kaydını sildir, yeni bir yüksek lisansa başla diyor. vs konu hakkında bilgisi olup, en azından ufak bilgiler edinebilen paylaşabilirse çok sevinirim.

http://www.memurlar.net/common/news/documents/657326/yok1.jpg

finduilas

Profesör
Evet basvuramazsiniz. Kaydinizi sildirip yeni bir yuksek lisansa baslamaniz guzel bir cozum olabilir.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

W.Heisenberg

Öğrenci
Hocam peki 6 yariyilin bitiş tarihi olarak kastedilen nedir? Şimdi kadroya girilse ve hemen tez verilirse Eylül e kadar mesela sorun oluyor mu acaba?

W.Heisenberg

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Bu 6 yarıyılı dolduran yüksek lisans öğrencileri uzmanlık kadrolarına başvurabiliyor mu acaba? Bu konuda fikri olan var ise çok memnun olurum.

pinko_34

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Bu 6 yarıyılı dolduran yüksek lisans öğrencileri uzmanlık kadrolarına başvurabiliyor mu acaba? Bu konuda fikri olan var ise çok memnun olurum.

hocam uzmanlık kadroları genelde tecrube ve yuksek lısans mezunu ıster. yuksek lısansdan mezun olmanız gerekır tecrubelı sayılmanız ıcın. ılanlara dıkkat edın basvururken.

anyelaa

Öğrenci
Arkadaşlar 50/d lilerle ile ilgili Danıştay Kararina göre Araş. Gör. Ilanina başvuru yapabilir miyim? (Y.lisans 2013 girişliyim)

tai

Öğrenci
bu konu hakkında yök ü aradım. Uzatmalı öğrencilerin arş gör. olarak alınmasına üniversiteler karar veriyor dedi?!! Yök ün bile tam olarak bilmediği bir konu. Bir gelişme var mı?

AmeonnA

Öğrenci
Arkadaşlar birkaç tane incelediğim ilanlardan gördüğüm kadarıyla; alım yapılıp yapılmaması ilana göre değişiyor. Bazı ilanlarda "dönemini uzatmış kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir" ibaresi var. Ancak bu her üniversite ve her ilan için geçerli değil.

tai

Öğrenci
Arkadaşlar birkaç tane incelediğim ilanlardan gördüğüm kadarıyla; alım yapılıp yapılmaması ilana göre değişiyor. Bazı ilanlarda "dönemini uzatmış kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir" ibaresi var. Ancak bu her üniversite ve her ilan için geçerli değil.

Hocam gerçekten gereksiz bir karar. Mülakata dahi içimizde korkuyla gidiyoruz. Ne olduğu tam olarak belli değil.

yoneylem

Öğrenci
Genelde başvurulmuyor, örneğin ben halihazırda Araştırma Görevlisiyim, bu dönem sonunda ders için verilen azami süreyi dolduruyorum, tez için öğrenciliğim devam edecek fakat arş. Gör.lük'ten düşeceğim.

maniachz

Öğrenci
Merhabalar, YÖK'ün 23.03.2017 tarihli yazısında, 1. maddede bahsi geçen azami süreyi (sıfırlanmaya rağmen) aşmış olan öğrencilerin 33a ya da 50d kadrolarına başvuru yapamayacağı söyleniyor. Burada iki farklı yorumlama getirebilir, lütfen sizce hangisi, söyleyebilir misiniz?

1. yorum : Sen uzatmayı kullandın, azami süreyi aştın, öğrenciliğin devam eder fakat bu uzatmayı kullandığın esnada araştırma görevlisi kadrosu açılırsa (devlette) başvuru yapamazsın.

2. yorum: Sen o azami süreyi aştıktan sonra bundan sonra o tezi yazıp yüksek lisansı bitirsen de artık devlette araştırma görevlisi kadrosuna başvuramazsın.

2.yorum anlaşılıyorsa şöyle bir sorum var, diyelim ben artık doktora yapıyorum, kadro açıldı şartı; doktora yapıyor olmak. O an benim yüksek lisanstan kaç senede mezun olduğuma mı bakılacak yani?

Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.