Araştırma Görevlisi kadrosu cari alım - İlan şartı

erenk

Öğrenci
Hocamlarım Merhaba,

Bir sorunum var ve acil olarak cevaba ihtiyacım var.
Bölümümde araştırma görevlisi kadrosu açılabileceğini duydum. Eğer bu telep rektörlüğe iletildiyse ve ilan şartları (doktora yapıyor olmak vs.) iletilmediyse;
Bu kadroya yök tarafından onay gelmesi durumunda, tekrardan fakülte veya bölüm başkanlığına sormadan kafalarına göre ilan şartı belirleyebilirler mi (Örneğin, standart lisans mezunu olmak şartı). Yoksa YÖK onayından sonra tekrardan mutlaka bölüme sorulur mu?

İvedi olarak öğrenmem gerekiyor.
Teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

Yada daha da kötüsü, benim korkum, yüksek kademe bir torpil ile ilan şartları fakülteye sormadan özelleştirilebilir mi?

Surveillance

Öğrenci
Hocam benim bildiğim kadarıyla, eğer üniversite kendisi kadro talebinde bulunmuşsa, kadronun şartlarını da kendisi belirler. Ancak kadro YÖK tarafından açılmışsa, şartları da YÖK belirler.
Siz burada anladığım kadarıyla üniversitenin kendi talebiyle açılan bir kadronun şartlarının YÖK tarafından değiştirilip değiştirilemeyeceğini soruyorsunuz ki ben değiştirileceğini sanmıyorum. Ortalıkta o kadar çok adrese teslim kadro var ki, YÖK üniversitelerin kendi koyduğu şartları değiştirecek olsaydı bunlara el atardı sanırım.

erenk

Öğrenci
Hocam benim bildiğim kadarıyla, eğer üniversite kendisi kadro talebinde bulunmuşsa, kadronun şartlarını da kendisi belirler. Ancak kadro YÖK tarafından açılmışsa, şartları da YÖK belirler.
Siz burada anladığım kadarıyla üniversitenin kendi talebiyle açılan bir kadronun şartlarının YÖK tarafından değiştirilip değiştirilemeyeceğini soruyorsunuz ki ben değiştirileceğini sanmıyorum. Ortalıkta o kadar çok adrese teslim kadro var ki, YÖK üniversitelerin kendi koyduğu şartları değiştirecek olsaydı bunlara el atardı sanırım.

Hocam, teşekkürler.
evet, üniversitenin kendi talebi. Ancak, henüz kadro onayı gelmediği için, galiba ilan şartları da belirlenmiş değil. Benim sorum aslında, YÖK veya rektörlük onayı geldikten sonra mutlaka bölüme ilan şartlarını sorarlarmı? yoksa kafalarına (!) göre belirleme ihtimalleri var mı?

Son düzenleme:

Surveillance

Öğrenci
Hocam, teşekkürler.
evet, üniversitenin kendi talebi. Ancak, henüz kadro onayı gelmediği için, galiba ilan şartları da belirlenmiş değil. Benim sorum aslında, YÖK veya rektörlük onayı geldikten sonra mutlaka bölüme ilan şartlarını sorarlarmı? yoksa kafalarına (!) göre belirleme ihtimalleri var mı?

Üniversite kendisi kadro talebinde bulunduğu için, YÖK de açılan bu kadroya onay veriyorsa, mantıken kadro şartlarını da üniversiteye sorup ona göre ilanı açması gerekiyor. Ancak çok üst düzey torpil vb. gibi durumlar olabileceğinden endişeliyim diyorsunuz. Bu konu hakkında biz bir öngörüde bulunamayız maalesef. Ancak bekleyip görerek öğrenebiliriz. İsterseniz üniversitenin açtığı kadrolara YÖK'ün müdahale edip edemeyeceğini fakültenize veya YÖK'e ulaşarak sorun.

Mermaid92

Öğrenci
Hocam malesef benim başıma öyle bir durum geldi. Bölümün istediği şartları YÖK değiştirerek ilgili bölümden mezun olmak şartını eklemişti ve bölümün ilan çıktıktan sonra haberdar oldu. Rektöre dahi tekrar sorulmamış idi.

erenk

Öğrenci
Hocam malesef benim başıma öyle bir durum geldi. Bölümün istediği şartları YÖK değiştirerek ilgili bölümden mezun olmak şartını eklemişti ve bölümün ilan çıktıktan sonra haberdar oldu. Rektöre dahi tekrar sorulmamış idi.

[MENTION=55113]Mermaid92[/MENTION] hocam, teşekkürler.
Peki şunu biliyor musunuz hocam. Bölüm kadro şartlarını, kadro talebi yaparken mi gönderdi? Yoksa, önce kadro için talep yaptı, sonrasında onay geldikten sonra şartları mı gönderdi?

Mermaid92

Öğrenci
[MENTION=55113]Mermaid92[/MENTION] hocam, teşekkürler.
Peki şunu biliyor musunuz hocam. Bölüm kadro şartlarını, kadro talebi yaparken mi gönderdi? Yoksa, önce kadro için talep yaptı, sonrasında onay geldikten sonra şartları mı gönderdi?

Kadro şartlarını talebi yaparken gönderdi hocam. O zaman ne oluyor peki? Kötü bir şey mi? Çünkü ben aynı yerden tekrar kadro beklemeye başladım :D

erenk

Öğrenci
Kadro şartlarını talebi yaparken gönderdi hocam. O zaman ne oluyor peki? Kötü bir şey mi? Çünkü ben aynı yerden tekrar kadro beklemeye başladım :D

Hocam ben şöyle duydum. İlk olarak YÖK'ten ilgili bölüm adına kadro ilanına çıkmak için izin alınıyor. Sonrasında, YÖK'ten onay geldikten sonra, rektörlük bölüme ilan şartlarını sorup (yada sormayıp!), YÖK'ün sitesine ilan şartlarını giriyor.
Aslında bu konu hakkında forumda detaylı bilgisi olan hocalarımız varsa, belki bizi aydınlatabilirler.

A

Akademik Forum

Guest
Tecrübeleri hocalarımın bu sistem hakkında bilgileri vardır. Bizimle paylaşabilirler mi?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben şöyle duydum. İlk olarak YÖK'ten ilgili bölüm adına kadro ilanına çıkmak için izin alınıyor. Sonrasında, YÖK'ten onay geldikten sonra, rektörlük bölüme ilan şartlarını sorup (yada sormayıp!), YÖK'ün sitesine ilan şartlarını giriyor.
Aslında bu konu hakkında forumda detaylı bilgisi olan hocalarımız varsa, belki bizi aydınlatabilirler.
Evet doğru. Öncelikle YÖKten kadronun kullanım izni alınır. YÖKten kullanım izni geldikten sonra ilanın şartları bölüme sorulur. Ancak şartlar ilan verilmeden önce YÖK tarafından denetlenir. O denetim sırasında değişiklik olabilir.

erenk

Öğrenci
Peki, çeşitli sebeplerden ötürü (işgüzarlık, torpil, sorumsuzluk, işbilmezlik vs.) hiç bölüme sorulmadan standart bir şekilde, "... bölümü lisans mezunu olmak şeklinde" açılması durumu oluşabilir mi?
Yada hiç bölüme sorulmadığı için ilan özel şartı kısmı boş bırakılabilir mi? Bu durumda, sadece araştırma görevlisi olma genel şartları devereye giriyor.

Mermaid92

Öğrenci
Peki, çeşitli sebeplerden ötürü (işgüzarlık, torpil, sorumsuzluk, işbilmezlik vs.) hiç bölüme sorulmadan standart bir şekilde, "... bölümü lisans mezunu olmak şeklinde" açılması durumu oluşabilir mi?
Yada hiç bölüme sorulmadığı için ilan özel şartı kısmı boş bırakılabilir mi? Bu durumda, sadece araştırma görevlisi olma genel şartları devereye giriyor.

Ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını..

rekuye

Öğrenci
kendi universitem için proseduru anlatayım.
1) kadro istenir şart şurt yok :)
2) kadro verilir ise
3) kadro kimin adamı için açıldı? bu soru onemli. yani hangi rektör, rektör yard., genel sekreter, dekan, enstitü müdürü, bölüm başkanı veya bir hoca. şartı ona sorarlar oda soyler ve ilana çıkılır. YÖK de kadro şartının değişmesi çok zor eğer kadro birinin adamı için falan açıldı ise. zira bir dünya yazım hatası olan ilan var önce onlar değişsin.