Araştırma Görevlisi Mesai Saati

A

Akademik Forum

Guest
Asistanı olduğunuz hoca kalmanızı isterse kalacaksınız. O gerek yok derse mesainiz bitince çıkabilirsiniz.
Normalde yazı ile bilgilendirmek gerekir fakat uygulamada ben pek rastlamadım öyle izin alanı.

Asistanı olduğunuz hoca nedir ya, bu devir bitti, bölüm asistanlığı var artık, o da bölüm başkanına karşı sorumlu olduğunuz anlamına gelir, şahsi olarak değil.
 

dpd06

Öğrenci
Araştırma görevlisi = Öğretim Üyesi Yardımcısı

Yrd Doç, Doç, Prof = Öğretim Üyesi

Araştıma görevlisine resmi olarak 9-5 mesaisi vardır ancak yukarda herkesin belirttiği gibi dekana veya bölüm başkanına bağlıdır, bizim eski dekan hiç takmazdı, işleri aksatmadığımız sürece hiç sıkıntı çıkarmazdı, biz de suistimal etmedik ve çok rahattık. Ancak Allahın belası darbeden sonra dekan değişti, şimdi işler daha sıkı ancak yine işleri vaktinde hallettiğimiz sürece 10 gibi gelip 16.00 gibi çıkabiliyoruz, sekretere haber bırakıp telefonu açık bıraktıktan sonra daha erken çıktığımız da oluyor.

Onun dışında Öğretim Üyesine mesai saati uygulanamaz. Mahkeme kararı var: Akademisyene mesai uygulanmaz kararı - Memurlar.Net
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar hafta sonu ve diğer bilimum resmi tatillerde kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz yok dilekçe vermek yok odaya tedbir olarak izin kağıdı bırakmak gibi şeyler nedir kendinizi ve mesleğinizin itibarını ayaklar altına almayın lütfen. Mesai saatleri işine gelince gerçekten de idare ile alakalı bir durum. Şöyle ki benim bölüm başkanım aynı zaman da dekanım olur, o mübarek şahıs o kadar rahattır ki herhangi birşey rica edeceği zaman odada olmayacağımı tahmin ederek cepten arar beni ricasını eder haliyle bende böyle ulvi bir şahsın hiçbir ricasını kırmam. Birgün bile nerede olduğumu sormaz ama önemli bir nokta var ki belirtmeden geçmeyeyim ki benim için zaten mesai mefhumu yoktur sabaha kadar çalıştığımda olur 2 gün hiç okula uğramayıp evde yattığımda olur. Velhasılı bölümümüzde hiç bir araştırma görevlisi (asistan değil, ki bunu işe ilk başladığım gün bölüm başkan yardımcılarımız şu şekilde belirtmişlerdi sayın hocam siz asistan değil araştırma görevlisi olarak burdasınız, meslektaş olarak karşılıklı saygıya dayalı bir ilişki geliştirebilirsek ve de bordrolu çalışan olduğumuz farkında olarak hepimiz vazifelerimizi yerine getirirsek herhangi bir sorun yaşamayız demişlerdi. Dedikleri gibi herkes işini yaptığı için birbirimizi sevmesek bile, siyaseten farklı görüşlerde de olsak benim için geçerli olan ne ise diğer arkadaşlar için de durum öyledir.) şu saatte geleceksiniz bu saatte gideceksiniz diye zorlanmaz. Ancak aynı fakültenin diğer bölümlerinde işler farklı olabilyor ki bizim fakültenin diğer bölümlerinde arkadaşlar sabah 8-9 arası okulda olmak zorundalar ve 5 olmadan da okuldan ayrılamazlar.

Sonuç olarak haftsonları için izin kağıdı, il dışına çıkmak için bildirim zorunluğu vesaire işlemler yapmanızı isteyemezler. Mesai saati konusu ise tamamen bölümünüzle alakalı birşeydir. Ancak bu konuyla alakalı yakın zamanda akademik personel lehine verilmiş olan iki mahkeme kararı vardı sanırım onları inceleyebilirsiniz. Son olarak nazar etmeyelim maaşallah diyelim bizim bölüm için :)

Hepinize görevlerinizde başarılar dilerim.
 
Üst