ilanda özel şartda x bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak şartı var ama doktora öğrencisi bu ilana başvurma hakkının olmadığını biliyorum. Fakat bugün bir ön değerlendirme mülakatında hocalar bunu mümkün olduğunu söylediler. Bu konuda bilgisi olan hocalarım varsa sevinirim.
Okulun inisiyatifi olabilir mi peki. Mesela x bolumu mezunuyum ve o alanda yuksek yapmam isteniyor fakat ben o bolumun alt dalinda yapiyorum yuksek lisansimi. X bolumunde 4 sene egitim aldigim icin gecerli sayan yerler olmustu. Sonradan sorun olur mu ?
Arkadaslar ilana çıkan okul kendi sitesinde de yayınlamak zorunda mı ilanı
Hayir mumkun degil.
Zorunda değil diye biliyorum.
- - - Güncellendi - - -
[MENTION=35453]horozigo[/MENTION] Hocam Yök ve akademik alandaki tanıdıklarımı sorduğum kadarıyla, bu durum genellikle üniversitenin elinde olan bir durum olduğunu anladım. Fakulte sekreteri veya ön değerlendirmeyi yapacak kişi ile görüşülüp sonrasından karar verilmesi gereken bir durum.
Fakülte sekreteri akademik personelle ilgili karar alamaz. Öndeğerlendirmeyi ilanı veten bölüm yapar. Ancak ilan şartlarına uyulmadığında öndeğerlendirmeyi geçip sınavı kazansa bile rektörlük ilan şartlarını sağlamadığı için atamayı yapmadığı durumlar vardır. Öte yandan sınava girip kazanamayan başka adaylar da şartları sağlamıyor diye itiraz etme mahkemeye verme hakkına sahiptir.