Araştırma görevlisi özel ilanda Yüksek lisans yapıyor olmak

abaci91

Öğrenci
ilanda özel şartda x bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak şartı var ama doktora öğrencisi bu ilana başvurma hakkının olmadığını biliyorum. Fakat bugün bir ön değerlendirme mülakatında hocalar bunu mümkün olduğunu söylediler. Bu konuda bilgisi olan hocalarım varsa sevinirim.

finduilas

Profesör
ilanda özel şartda x bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak şartı var ama doktora öğrencisi bu ilana başvurma hakkının olmadığını biliyorum. Fakat bugün bir ön değerlendirme mülakatında hocalar bunu mümkün olduğunu söylediler. Bu konuda bilgisi olan hocalarım varsa sevinirim.

Hayir mumkun degil.

horozigo

Araştırma Görevlisi
İlanda belirtilen şartları tamamen sağlamak gerekiyor. Örneğin; "siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans yapıyor olmak" gibi bir şart varsa 'siyaset bilimi' alanında yüksek lisans yapan birisi bu şartları karşılamıyor demektir. Bazen araya ve gibi veya gibi ufak bağlaçlar koyuyorlar, bunlar bile etki ediyor. Sizin bahsettiğiniz durumda zaten öğrenci belgesi alamadığınız için başvuru geçersiz sayılır.

seyda26

Öğrenci
Okulun inisiyatifi olabilir mi peki. Mesela x bolumu mezunuyum ve o alanda yuksek yapmam isteniyor fakat ben o bolumun alt dalinda yapiyorum yuksek lisansimi. X bolumunde 4 sene egitim aldigim icin gecerli sayan yerler olmustu. Sonradan sorun olur mu ?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Okulun inisiyatifi olabilir mi peki. Mesela x bolumu mezunuyum ve o alanda yuksek yapmam isteniyor fakat ben o bolumun alt dalinda yapiyorum yuksek lisansimi. X bolumunde 4 sene egitim aldigim icin gecerli sayan yerler olmustu. Sonradan sorun olur mu ?

Bahsettiğiniz durumda başvuruyu kabul eden okullar var. Bazen inisiyatif alabiliyorlar, sonradan sorun çıkacağını da sanmıyorum. Kör göze parmak sokulmadığı müddetçe yapıyorlar.

asıkpasa

Öğrenci
Bi ilanda da x bölümde yüksek yapıyor olmak şartı var doktora başvuramıyor ama genel şartlarda en az bu bölümde lisans mezunu olmak şartı var bu nedir

abaci91

Öğrenci
Arkadaslar ilana çıkan okul kendi sitesinde de yayınlamak zorunda mı ilanı

Zorunda değil diye biliyorum.

- - - Güncellendi - - -

Hayir mumkun degil.

[MENTION=35453]horozigo[/MENTION] Hocam Yök ve akademik alandaki tanıdıklarımı sorduğum kadarıyla, bu durum genellikle üniversitenin elinde olan bir durum olduğunu anladım. Fakulte sekreteri veya ön değerlendirmeyi yapacak kişi ile görüşülüp sonrasından karar verilmesi gereken bir durum.

Fakülte sekreteri akademik personelle ilgili karar alamaz. Öndeğerlendirmeyi ilanı veten bölüm yapar. Ancak ilan şartlarına uyulmadığında öndeğerlendirmeyi geçip sınavı kazansa bile rektörlük ilan şartlarını sağlamadığı için atamayı yapmadığı durumlar vardır. Öte yandan sınava girip kazanamayan başka adaylar da şartları sağlamıyor diye itiraz etme mahkemeye verme hakkına sahiptir.

finduilas

Profesör
Zorunda değil diye biliyorum.

- - - Güncellendi - - -

[MENTION=35453]horozigo[/MENTION] Hocam Yök ve akademik alandaki tanıdıklarımı sorduğum kadarıyla, bu durum genellikle üniversitenin elinde olan bir durum olduğunu anladım. Fakulte sekreteri veya ön değerlendirmeyi yapacak kişi ile görüşülüp sonrasından karar verilmesi gereken bir durum.

Universitenin elinde olan bir durum degil. Sarti saglamadan atamaniz yapilsa bile iptal edilir.

abaci91

Öğrenci
Fakülte sekreteri akademik personelle ilgili karar alamaz. Öndeğerlendirmeyi ilanı veten bölüm yapar. Ancak ilan şartlarına uyulmadığında öndeğerlendirmeyi geçip sınavı kazansa bile rektörlük ilan şartlarını sağlamadığı için atamayı yapmadığı durumlar vardır. Öte yandan sınava girip kazanamayan başka adaylar da şartları sağlamıyor diye itiraz etme mahkemeye verme hakkına sahiptir.

[MENTION=88281]finduilas[/MENTION]

Fakülte sekreteri akademik personel ilgili karar almaz ve bunu kadroyu açan bölüm yapar doğru ama benim bahsettiğim konu başvuruda istenen belgelerle ilgili fakat benim anlamadığım konu ise bu değil. bir doktora öğrencisi, kendi bölümünü yüksek yapıyor ilanına başvurma imkanı varmı. bende bu formdaki çoğu kişinin düşündüğü gibi düşünüyorum BAŞVURAMAZ ama çevremdeki kişiler, Yök, Yök'ün ünv. temsilcileri, ve buradaki yorumlardan kafam baya karıştı. şimdi size burada Ünv. ve konuştuğum kişiler ve öndeğer. sonuçları göstermek istedim. yinede teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için.