Araştırma görevlisi olma şansım nedir?

ARES32

Öğrenci
Arkadaşlar.

Ben ktüden 2011 yılında 2,20 ortalamyla mezun oldum şuan yaşım 33 ve olmadık anda tezli yüksek lisans yolu açıldı özel öğrenci olarak kabul edildim. 2017 güz dönemi için sağlam temellerle gidiyorum inş. 2016 güz alesten 69 aldım 2017 bahar ales hedefi 85 90dan aşağı almamak yds 40 ve üzeri almak. Bu şartlarda araştırma görevlisi olma şansım nedir. Yaklaşık 8 yıldır özel sektörde o firma bu firma dolaştım ama hem gelecek kaygısı hem maaş düşüklüğü hemde çok istediğim akademik kariyerime ket vurmak zorunda oldum. şimdi böyle bir şansı son vagonun arkasında olsamda kaçırmamak . Yetişip kavramak istiyorum. Deneyim ve yorumlarınızı bekliyorum.
 

shoutout

Öğrenci
Merhaba,

Araştırma görevlisi olmak için minimum şart ALES 70 ve YDS 50'dir. Bunlar olmadan başvurmaya hak kazanamazsın.

Fakat, başvurular genelde bu puanların üzerindedir. O sebeple önemli ölçüde bir şans elde edebilmek için ALES 80-90 YDS 70-80 arası olması gerekiyor. Ayrıca, genel not ortalaması da bu degerlendirmenin içerisine girdiği için o da 3 civarı oluyor çoğu kişide.
 

ARES32

Öğrenci
Açıkcası üniversitenin kapısından arş.görevlisi yada myo larda öğretim görevlisi okutman nasıl olursa girmek istiyorum. Sonrası kolay olacak inş. Doktoraya devam vazgeçmek yok.. Ortalamadaki açığı ales ve yds ile kapatmak istiyorum.
 
A

Akademik Forum

Guest
Okutmanlık Türk Dili ve Edebiyatı, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerini vermek üzere alınan görevlilerdir. Bu bölümlerin dışında lisans mezunları alınmaz. Araştırma Görevlisi için 10 kişilik ön değerlendirme listesine girebilmeniz gerekli lisans ortalaması, ALES ve YDS ile hesaplanan. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi dışında bir başka yol da, doktorayı bitirdikten sonra, ortalamaların değerlendirmeye katılmayacağı, yapmış olduğunuz akademik çalışmaların yer aldığı dosyayla doğrudan başvurabileceğiniz yrd. doç. unvanıyla öğretim üyesi olabilirsiniz.
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar gayet güzel özetlemiş aslında. dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ sitesinden bölümünüzde ne kadar sayıda ilan açılıyor bakabilirsiniz. ayrıca üniversitelerin sitelerindeki yaptığı duyurulardan kaç puan almanız gerektiğini de aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz.
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam bölümde çok önemli. Hangi bölüm de yüksek lisans yapıyorsunuz ? Puanlar bölümlere göre çok degisiyor..
 

kelebenkk

Öğrenci
Aslında yukarıda ki mesaj oldukça açıklayıcı fakat ona ek olarak araştırma görevlisi olmak için yaş sınırı mevcut; 35. yaşınızı ve tecrubenizide hesaba katar isek öğretim görevliliği kadroları ilk etapta sansinizi denemeniz açısından güzel bir fırsat olabilir. Hem tecrube sarti isteyen ilanlara başvurabilirsiniz hem de yabancı dil istemez. Şu anki istek ve heyecanınızla bu işin bir sürec oldugunu unutmadan devam ederseniz, doktora bitiminde yardımcı doç. kadrolarınada başvurabilirsiniz elbette.
 

Surveillance

Öğrenci
Benim tavsiyem, Araştırma Görevliliği'nden ziyade Öğretim Görevliliği kadroları için çaba harcamanız yönünde olur. Bu kadrolarda genel olarak alanınızla ilgili 2 yıllık sektör deneyimi veya tezli yüksek lisans yapmış olmak şartı isterler. Sizin de özel sektörde çalıştığınız iş kendi alanınızla ilgili ise, bu Öğretim Görevliliği sürecinde sizin için bir avantaj olur. Ayrıca Öğretim Görevliliği kadrolarında, yabancı dil ile ilgili bir bölüme başvurmadığınız takdirde dil şartı istemezler.
 

optmst

Öğrenci
merhaba hocalarım ben bu dönem aöf işletme mezunu olacağım ortalamam 3,50. alese ilk defa girdim ama düşük puan aldım sizce akademisyen olma şansın varmı .
 
Son düzenleme:
Üst