Araştırma Görevlisi olmak için, istenen ALES puanı?

Nalsur

Öğrenci
Herkese Kolay Gelsin.
Ben 2011 yılında Ziraat Mühendisliği / Tarım Ekonomisi Programı'ndan mezun oldum. O zamanlar Sayısal (Say-2) olarak kazanıp, sayısal olarak mezun olmuştum. Şimdi ise 1-2 yıl önce Ziraat Mühendisi değil de, bölüm bölüm tercih yapılıp sadece o bölümden mezun olunuyor. Dolayısıyla Tarım Ekonomisi artık Eşit Ağırlık (TM-1) puanıyla alınıyor.
Bu konuyla karşılaşan veya bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olsun...
Araştırma Görevlisi olabilmek için, ünvan şartlarında alttaki gibi yazıyor:
Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak
Bu durmda, ALES'ten sayısal mı, yoksa eşit ağırlık puanı mı gerekecek?
Sayısal olarak mezun olmam hiçbir şekilde etkilemez mi?
Şimdiden Teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Herkese Kolay Gelsin.
Ben 2011 yılında Ziraat Mühendisliği / Tarım Ekonomisi Programı'ndan mezun oldum. O zamanlar Sayısal (Say-2) olarak kazanıp, sayısal olarak mezun olmuştum. Şimdi ise 1-2 yıl önce Ziraat Mühendisi değil de, bölüm bölüm tercih yapılıp sadece o bölümden mezun olunuyor. Dolayısıyla Tarım Ekonomisi artık Eşit Ağırlık (TM-1) puanıyla alınıyor.
Bu konuyla karşılaşan veya bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olsun...
Araştırma Görevlisi olabilmek için, ünvan şartlarında alttaki gibi yazıyor:
Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almış olmak
Bu durmda, ALES'ten sayısal mı, yoksa eşit ağırlık puanı mı gerekecek?
Sayısal olarak mezun olmam hiçbir şekilde etkilemez mi?
Şimdiden Teşekkür ederim.

Yükseköğretim Kurulunun 25.11.2009 tarihli toplantısında aldığı ve 04.12.2009 tarihli 10743-39280 sayılı Başkanlık yazısı ile bütün Üniversite Rektörlüklerine duyurduğu kararda ‘Alan türü değişen programlardan mezun olanların, Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atanmalarında lisans/önlisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 puan almaları uygun bulunmuştur’hükmü yer almaktadır .