Araştırma görevlisi olmak istiyorum.

meltem1234

Öğrenci
Örgün öğretim ön lisans mezunuyum. Şuan da bir şirkette çalışıyorum. Aynı zaman da açık öğretim iktisat 3.sınıftayım. Açık öğretim mezunu olarak araştırma görevlisi olacağımı pek zannetmiyorum. Evet bir ihtimal olabilir, ama şansım bence çok az. Torpil vs. yok çünkü. Acaba dgs ye girerek istanbul üniversitesini kazansam ve örgün olarak işletme veya iktisat okusam araştırma görevlisi olma ihtimalim artar mı ? Her şey ben de biter, orayı biliyorum. Araştırma yapmak, makale yazmak, istiyorum.

R2-D2

Öğrenci
Açıköğretim mezunuyken de araştırma görevlisi olman mümkün ama yeterlilik bakımından iyi bir üniversitede örgün eğitim almış olman daha farklı olacaktır elbette. torpil vs sürekli dillendirilen ama araştırma görevliliği alanında düşünüldüğü kadar sık rastlanılan şeyler değil. yani açıköğretim mezunusun diye mutlaka torpille girmen lazım diye bir şey yok. yolun başındayken iyi düşün derim akademiye gönlünü verdiysen ve fedakarlık yapmayı göze aldıysan bu yola gir çünkü çok yıpratıcı ve çok uzun bir süreç olabilir. özellikle bu işi memurluğun alternatifi olarak görüp başlamak istersen bunun yerine kpssye çalışmanı tavsiye ederim. çünkü son düzenlemelerle ünvan kazanmak ya da yükselmek artık çok çok zor özellikle iktisat işletme gibi çok fazla akademisyeni olan alanlarda. Bu senin hayalinse eyvallah ama değilse bence açıköğretimi bitirip kpssye çalış. Karar verme aşamasında ales ve yds veya yökdile girmediysen girip seviyeni ölçmen de yardımcı olabilir. bölümünün araştırma görevlisi ilanlarının ön değerlendirme ve nihai değerlendirme sonuçlarına bakarak rakiplerin hakkında bir fikir oluşturup kaç puan alman gerektiğini az çok tahmin edebilirsin.

aktassa

Öğrenci
Kesinlikle [MENTION=104137]R2-D2[/MENTION] 'ye katılıyorum.
Akademisyenlik gerçekten idaalleri olan kişilerin yapabileceği bir iş.
Ben de araştırmacı bir kişiliğe sahibim ama Araştırma Görevliliği yapabilir miyim emin değilim.

Y

ydsalesssor

Guest
herşeyi geçtim bu işin ales i yds si ve okul ortalaması var. buradan puanlar aldıktan sonra evet torpil bulman işe yarayacaktır :)