Araştırma Görevlisi Olunan Üniversiteden Farklı Bir Üniversitede Yüksek Lisans Yapmak

mbhdra

Öğrenci
Merhabalar,

İki tane sorum olacak. Şu an özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Bir devlet üniversitesinde 50/d maddesine göre araştırma görevlisi olarak başlama ihtimalim var. Bu üniversiteye A üniversitesi diyelim. A üniversitesi ile aynı şehirde bulunan bir devlet üniversitesine de yeniden yüksek lisans başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bu üniversiteye de B üniversitesi diyelim. Şimdi sorularıma gelecek olursam;

1-) A üniversitesinde araştırma görevliliğine hak kazanmam ve B üniversitesinde yüksek lisansı kazanmam halinde özel üniversiteden kaydımı sildirip B üniversitesine kayıt yaptırdığımda A üniversitesindeki kadromun iptal olma durumu olur mu?

2-) 1. sorumda bahsettiğim gibi bir sıkıntı yaşamasam bile A üniversitesi yüksek lisansımı B üniversitesinde yapmama izin verir mi? Kişilerin izin vermesinden ziyade kanunda böyle bir durumun yeri var mı yok mu bunu öğrenmek istiyorum.

Geçmiş konulara baktım. Ancak konu ile alakalı net bir cevap bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.