Araştırma görevlisi tutum

Merhabalar bu konu buraya açılır mı bilemiyorum ama yine de danışmak istedim. Bir araştırma görevlisinin hocalarıyla öğrencilerle ilişkisi Nasıl Olmalı? Nelere dikkat edilmeli. Öğrencilerden eski sınıf arkadaşlarına karşı tutumları vb vb. Bu başlıkta bu konuyu tartışalım, eğer doğru yerde ise 🤓

hdhd06

Öğrenci
merhaba ben yeni araştırma görevlisi oldumi yl ı görev yaptığım üni ye aldım. benden önce bu yoldan geçmiş olan iş arkadaşlarım sağolsun tecrübelerini paylaştılar biraz benimde bu 3. yl ım oluyor o bakımdan şahit olduğum şeylerde oldu. sadede geleyim eğer öğrenciyle fazla haşır neşir olursanız sorun yaşarsınız sınıf arkadaşlarınız olacaktır yl ve doktorada ister istemez arkadaşlık bağı oluyor ama aradaki mesafeyi korumaz iseniz başınıza iş alırsınız. bu iş alma mevzusunu lütfen işinizden olursunuz gibi anlamayın ancak hocalarınızın sizi meslektaş olarak görmesini istiyorsanız öğrenci olarak arkadaş olduğunuz kişilerin aynı zamanda hocası olduğunuz ( ya da bu potansiyeli ciddi ir şekilde taşıdığınız) gerçeğini hissettiriniz. benim durumum geldiğim sınıfa arş görevlisi olarak başlıyorum yani biraz daha kolay. zor olan bir dönem sınıf arkadaşlığı yaptıktan sonra arş görevlisi olduğunuzda oluyor bence. bu durumu önceki yl yaptığım bir yerde yaşamıştım 6 7 ay arkadaşımız olan bir abimiz araştırma görevlisi oldugunda 1 2 ay geçti bizle derslere devam etti. dönem sonunda sınada 7 - 8 kişi vardık 2 kişi pek çalışamamaktan yakınıyordu hocamız gelip kağıtları verdi ve zaten sınav gözetmenimizde sınavda diyerek gitti. şahit olduğum kopya girişimlerine arkadaşlık ettiği için ses çıkartamayan araştırma görevlisi eminim yakalansaydı kopya çekmeye çalışanlardan daha kötü bir duruma düşerdi. yani özetle öğrenciler ile olan ilişkinizi kesinlikle yeni konumunuzu öncelikleyerek kurun..

hocalar ile olan ilişki için ne desek boş o iş hocalara bakıyor birazda. elbette her daim saygılı ve resmi olunmalı bunda şüphe yok ancak samimiyet derecenizi hocalar belirliyor gördüğüm kadarıyla. benim geldiğim iç anadoluda bir üni ve hiç beklemediğim kadar iyi hocalar var. sadece bana değil lisanstan bir öğrenci bile gelse işten geç çıkıp onunla sohbet eden tavsiyelerini dikte etmek yerine gerçekten insani bir biçimde öneren kişiler gördüm. bende ona göre davranıyorum elbette ama mimarı ben değilim hocalar.

umarım işinize yarar bir kaç kelam etmişimdir.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
hdhd06 iyi özetlemiş ancak bir şeye katılmıyorum araştırma görevlisi olduğunda birlikte yl ve doktora yaptığı insanlarla ilişkisi. Sonuçta onlar arkadaşı. Araştırma görevlisi olunca onların üstünde hoca olunmaz. Tabii kopya çekmelerine izin vermek anlamında da değil bu. Ama yl ve doktora öğrencileri de lisans öğrencisi değil akademisyen adayı olan kişiler ve araştırma görevlisiyle aynı seviyedeler. Hatta araştırma görevlilerinin lisans öğrencileriyle ilişkisi de hocaların öğrenciyle ilişkisinden bir tık daha yakın olmalı mesafe acısından. Araştıma görevlisi olarak başlayıp hoca olarak devam eden birinden tavsiye bilmem işe yarar mı

Ink Bottle

Moderator
Merhabalar bu konu buraya açılır mı bilemiyorum ama yine de danışmak istedim. Bir araştırma görevlisinin hocalarıyla öğrencilerle ilişkisi Nasıl Olmalı? Nelere dikkat edilmeli. Öğrencilerden eski sınıf arkadaşlarına karşı tutumları vb vb. Bu başlıkta bu konuyu tartışalım, eğer doğru yerde ise 🤓

Hocalarınıza karşı saygılı olun, formal bir iletişim benimseyin, elinizden geldiğince her hocayla iyi geçinmeye çalışın, kimseyi kırmayın üzmeyin, her şeyden önce bir insan olarak insana saygı bağlamında bunları yapmanız gerekir.

Eski sınıf arkadaşlarınızla da "naber moruk" tarzında takılabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Yeni Atanan Bir Arş.Gör. 'nden Derse girmesini istemek

Sayın Hocalarım merhaba,
Ben bir devlet üniversitesine 50/d li olarak geçen hafta atandım. Daha ilk günümde benden alanım olmayan bir derse ilerideki günler için girmem istendi. Ve o dersin kitapları dahi verildi. İlk günden hayır demedim ama bu durum canımı sıktı. Ne yapmamı önerirsiniz ? Nasıl bir tutum sergilemem gerekir? Kurumsallaşmamış bir üniversitedeyim. Ve benim bölümümden öğrenci alımı henüz yapmıyor üniversite. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

A

Akademik Forum

Guest
Sayın Hocalarım merhaba,
Ben bir devlet üniversitesine 50/d li olarak geçen hafta atandım. Daha ilk günümde benden alanım olmayan bir derse ilerideki günler için girmem istendi. Ve o dersin kitapları dahi verildi. İlk günden hayır demedim ama bu durum canımı sıktı. Ne yapmamı önerirsiniz ? Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

hdhd06

Öğrenci
hocam bende ilk ay içinde 3 erse girdim hiç gocunmadım bence gayet normal. bu konuda bölüm başkanı bana '' hocalar gelemediği zaman derse girmeni isteyebilir bu normal ancak sürekli seni gönderirlerse ben müdahale ederim'' dedi. yani sizden gelemediklerinde derse girmenizi beklemeleri çok normal bence hepimiz lisansta görmüşüzdür hocanın yerine asistanın gelmesini. ancak size düzenli bir şekilde ''kitlenen'' bir ders var ise bence o zaman sorun var demektir düzenli bir şekilde ders vermek değil sizin göreviniz.

dpd06

Öğrenci
Sayın Hocalarım merhaba,
Ben bir devlet üniversitesine 50/d li olarak geçen hafta atandım. Daha ilk günümde benden alanım olmayan bir derse ilerideki günler için girmem istendi. Ve o dersin kitapları dahi verildi. İlk günden hayır demedim ama bu durum canımı sıktı. Ne yapmamı önerirsiniz ? Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

Ayda yılda bir girmek normaldir ama fazlası etik değildir, üstelik hocanız o derslerin parasını da çatır çatır alırken sizin alanınız bile olmayan derslere girmeniz hakkınızın yenmesidir. Biraz durumu gözlemleyin, ilk günden sorun çıkaran olmayın ama durum devam ederse bölüm başkanınız ile konuşabilirsiniz. Bu durum öğrencilere de büyük haksızlık, alanım olmayan bir derse girmem istendiğinde çok verimsiz anlatıyorum dersi şahsen, çünkü bilmiyorum. Ama o dersi uzman bir hocadan dinlemek çok başkadır. Bölümünüzde yakın hissettiğiniz diğer asistanlara veya asistanlık yapmış hocalara da danışabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar doçentliğini yeni almış danışman hocama hediye almalı mıyım tebrik için? Ya da ne alabilirim? tatlı olur mu