Araştırma Görevlisi ve Askerlik

bigthunder

Doçent
bir üniversiteye araştırma görevlisi olarak yerleşince yl bitirip askere gittiğimizde döndüğümüzde işimize devam edebiliyormuyuz?

böcükçü

Öğrenci
Araştırma görevliliği ve Askerlik

Arkadaşlar cari alımla bir araş. gör. kadrosuna başvurmak istiyorum. yüksek lisansımın 2. yılı bitmek üzere ve 3. yılda çalışman devam edecek.bununla ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.

1-) Askeriyeden almış olduğum tecil belgemde tecil bitiş tarihi 31.05.2014 yazmakta ve sevk tarihi 31.07.2014 yazmakta ben bu belgeyle başvuru yapsam sorun yaşar mıyım ? yoksa enstitüden 3. yıl ertelemesini yapmalarını istemem mi gerekir ?

2-) Yüksek lisans çalışmam 3. yılda da devam edeceği için kadromla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım ?

3-) bu süreçte 2. yüksek lisans'a başlarsam eski yl'den kaydımı sildirip yeni yl ile tekrar 3 yıl erteleme alabilir miyim? ve bu yeni yl ile kadroma başlayabilir miyim ?

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar cari alımla bir araş. gör. kadrosuna başvurmak istiyorum. yüksek lisansımın 2. yılı bitmek üzere ve 3. yılda çalışman devam edecek.bununla ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.

1-) Askeriyeden almış olduğum tecil belgemde tecil bitiş tarihi 31.05.2014 yazmakta ve sevk tarihi 31.07.2014 yazmakta ben bu belgeyle başvuru yapsam sorun yaşar mıyım ? yoksa enstitüden 3. yıl ertelemesini yapmalarını istemem mi gerekir ?

2-) Yüksek lisans çalışmam 3. yılda da devam edeceği için kadromla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım ?

3-) bu süreçte 2. yüksek lisans'a başlarsam eski yl'den kaydımı sildirip yeni yl ile tekrar 3 yıl erteleme alabilir miyim? ve bu yeni yl ile kadroma başlayabilir miyim ?
Eğer ön değerlendirme tarihi 31.07'yi geçmezse başvurabilirsiniz. 3. yılda olması bir sorun çıkartmaz. Eski yüksek lisansınızadan kayıt sildirip yenisine başlarsanız bir 3 yıl daha tecil olur ama kadro yüksek lisans yapıyor olma şartlı ise sorun çıkabilir.

cbdmt

Öğrenci
Merhaba, askerlikle ilgili bir sorum olacak;
Askerlik görevimi yapmak için yüksek lisans eğitimim devam ederken tecilimi bozdurdum ve şubat 2017 celbinde askere gideceğim. Fakat bugün, mezun olduğum bölüme cari alımla ar. gör. alımına ilişkin ilan açtığını gördüm. İlanda istenen evraklarda askerlik belgesi de bulunmakta. Benim askerlik belgemde "25.01.2017 tarihine kadar askerlik yönünden herhangi bir sakıncası yoktur" yazmakta ve ar. gör. giriş sınavı da 19 ocakta açıklanacaktır. Ben bu ilana başvurabilir miyim acaba?