Araştırma Görevlisi Ve askerlik

bigthunder

Doçent
Merhaba arkadaşlar askerde iken bir ilanı kazanırsak en geç kaç ay içinde işe başlamamız gerekiyor? Terhise daha zaman var malum boşa masraf olmasın. :)

A

Akademik Forum

Guest
Belgelerinizi gönderirsiniz. Daha 2 aydan fazla sürecek güvenlik soruşturması var zaten.

cbdmt

Öğrenci
Merhaba, askerlikle ilgili bir sorum olacak;
Askerlik görevimi yapmak için yüksek lisans eğitimim devam ederken tecilimi bozdurdum ve şubat 2017 celbinde askere gideceğim. Fakat bugün, mezun olduğum bölüme cari alımla ar. gör. alımına ilişkin ilan açtığını gördüm. İlanda istenen evraklarda askerlik belgesi de bulunmakta. Benim askerlik belgemde "25.01.2017 tarihine kadar askerlik yönünden herhangi bir sakıncası yoktur" yazmakta ve ar. gör. giriş sınavı da 19 ocakta açıklanacaktır. Ben bu ilana başvurabilir miyim acaba?

arcali

Öğrenci
Merhaba, benim de askerlikle ilgili bi sorum var;
ihtisaslaştırılmış ÖYP alımları sonucunda kazandığımız üniversite bizi yeniden, aynı üniversitenin farklı anabilim dalına y.lisansa başlatırsa askerlik tecil süresi eski kayda göre mi yeni yoksa yeni kayda göre mi hesaplanacak?
Mesela A anabilim dalına eylül 2016 da başladık. İhtisaslaştırılmış Öyp alımları sonucunda aynı üniversitenin B anabilim dalına gönderseler haziran 2017 tarihinde.Tecil süresi Haziran 2017 +3 yıl (haziran 2020) mı olacak yoksa 2016 eylül +3 yıl

Technology

Öğrenci
Merhaba, askerlikle ilgili bir sorum olacak;
Askerlik görevimi yapmak için yüksek lisans eğitimim devam ederken tecilimi bozdurdum ve şubat 2017 celbinde askere gideceğim. Fakat bugün, mezun olduğum bölüme cari alımla ar. gör. alımına ilişkin ilan açtığını gördüm. İlanda istenen evraklarda askerlik belgesi de bulunmakta. Benim askerlik belgemde "25.01.2017 tarihine kadar askerlik yönünden herhangi bir sakıncası yoktur" yazmakta ve ar. gör. giriş sınavı da 19 ocakta açıklanacaktır. Ben bu ilana başvurabilir miyim acaba?

merhabalar aynı durum benim içinde geçerli bir kaç konuda yardımcı olacak olursa sevinirim.
2018 ocak ayında askerlik tecil sürem doluyor ve şubat celbinde askere gitmem gerekiyor bu yüzden bende kasım ayı sonuna kadar tecilimi bozdurup askere gitmek istediğimi belirteceğim.çünkü kasım ayını kaçırırsam mayıs celbine kaymış olacak istemeden.akademik ilanlarda askerlik durum belgesi isteniyor onun amacı nedir .
bu dönem içinde kasım aralık ayında açılacak araştırma görevlisi ilanlarına başvurabilirmiyim veya başvurum kabul edilirmi. bu dönem içinde kadro açılmadı ve bende askere gitmek durumunda kaldım kısa dönem ve uzun dönem gitmem askerdeyken açılan kadrolara başvurumu engellermi veya başvuru yapabiliyor muyuz .

3.sorum ise kadro açılırsa aynı kadroya askerliğini yapmış ve yapmamış kişilere karşı bölümün bakışı nasıl olur.aynı puanlara yakın askere gitmemiş olanmı olur yoksa askerliğini yapmış gelenmi daha avantajlı olur .teşekkürler .