Araştırma Görevlisi Yaş Sınırı

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yönetmelikte yaş değiştirme dikkate alınmaz diye bir ibare yok. Değiştirebiliyorsanız deneyin ama uğraştıracaksa öğretim görevlisi olun bence.

çile

Öğrenci
ben sansımı deneyecegım ozman hocam ..peki alan dısı yuksek lısans yaprsam ögretım gorevlısı olmk ıcın engel olurmu? bu arada cok tesekkur ederım sıze hocamm

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
MYO'lar için yüksek lisans yapmış olmak veya 2 yıl alandan tecrübeli olmak, fakülte için yüksek lisans yapmış olmak veya 10 yıl alandan tecrübeli olmak. Yine ALES 70 ve Dil 50 şartı, ayrıca yaş sınırı yok.

çile

Öğrenci
pekı öğretım gorevlısı olduktan sonra doktora yaparsak durum ne olur yanı akademısyen olmak demek sadece arastrma gorevlısı olamkla mı baslar fark nedır?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hangi kadroda olduğunuz farketmez doktora yaptıktan sonra hepsi öğretim üyesi olabilir. Asıl fark birinin bilim-araştırma yapması birinin ise ders vermesidir.

çile

Öğrenci
cok saolun hocam ozaman yas kucultmesı ıle ugrasmasamda olur demekkı, ben nedense takıldım buna ama sayenızde ogrendımson bır soru kendı alanımda yapmak zorundamıyım pekı bu sekılde ılermelemk ıcın okul öncesi öğretmenlıği alanım ama özel egtım veya psıkolojı ıstıyorum ben

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İlana bağlı bu durum eğer sizin alanınızda mezun olma şartı arayan bir özel eğitim ya da psikoloji kadrosu bulursanız olur veya o alanlardan birinde yüksek lisans yapmanız gerekebilir çünkü ilanlar genellikle lisans bölümü ağırlıklıdır.

çile

Öğrenci
tesekkur ederım hocam

- - - Güncellendi - - -

:( pekı 2 tane yuksek lısans yapsam hem kendı alanımda hemde kendı ıstedgım alanda ne olur

artuc20

Öğrenci
35 yaş sınırı ile ilgili sormak istediğim bir şey var.

Kamuda 657'ye tabi memur olarak çalışan biri cari usulden araştırma görevliliğine hak kazansa, muvafakatle geçiş yaparken 35 yaş sınırı kuralı uygulanıyor mu yine?

Bilgisi olan varsa ve yanıt verirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
35 yaş sınırı ile ilgili sormak istediğim bir şey var.

Kamuda 657'ye tabi memur olarak çalışan biri cari usulden araştırma görevliliğine hak kazansa, muvafakatle geçiş yaparken 35 yaş sınırı kuralı uygulanıyor mu yine?

Bilgisi olan varsa ve yanıt verirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Muvafakatla geçiş başvuru sonrası bir aşama olduğu için ve yaş sınırı değerlendirmesi başvuru aşamasında olduğu için başvurunuz alınmaz.

A

Akademik Forum

Guest
Guzel Sanatlarda 35 yas siniri var mi?

Merhabalar, ben nisan 1980 dogumluyum, eger kasim 2014 teki Ales sinavini gecemez isem bir daha girme hakkim olmayacak anlamina geliyor . (2015 bahardaki sinavin basvurusu martta , sinavin kendisi ise mayista) .Yurt disinda guzel sanatlar alaninda yuksek lisans egitimi goruyorum kendi kosullarim ile . Amacim Turkiye'de G.S. Akademilerinde ogretim gorevliligine varabilmek . Gec mi kaldim acaba ? Bir yerde guzel sanatlar icin yas sinirlamasi yok diye okudum, dogru mudur? . Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler .

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar, ben nisan 1980 dogumluyum, eger kasim 2014 teki Ales sinavini gecemez isem bir daha girme hakkim olmayacak anlamina geliyor . (2015 bahardaki sinavin basvurusu martta , sinavin kendisi ise mayista) .Yurt disinda guzel sanatlar alaninda yuksek lisans egitimi goruyorum kendi kosullarim ile . Amacim Turkiye'de G.S. Akademilerinde ogretim gorevliligine varabilmek . Gec mi kaldim acaba ? Bir yerde guzel sanatlar icin yas sinirlamasi yok diye okudum, dogru mudur? . Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler .
Tüm bölümler için araştırma görevlisi kadrosunda yaş sınırı vardır. Öğretim görevlisi olabilirsiniz ama onun bir yaş sınırı yoktur.

A

Akademik Forum

Guest
4 Mart 2014 resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliklerindeki “MADDE 7 – (1) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir." Önceden 35 yaşından gün almamış olma şartı yazıyordu bu bir sene daha hak verilmesi anlamına geliyor değil mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
4 Mart 2014 resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliklerindeki “MADDE 7 – (1) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir." Önceden 35 yaşından gün almamış olma şartı yazıyordu bu bir sene daha hak verilmesi anlamına geliyor değil mi?

Evet, 36 yaşından gün almamışsanız başvurabiliyorsunuz demektir 1 yıl daha verildi.

xsedat

Öğrenci
Kişi 35 yaşından önce araştırma görevliliğine başlamışsa 35 yaşını doldurduğunda artık araştırma görevlisi olamaz mı?