Araştırma Görevlisi Yüksek Lisans Süresi

vixi1

Öğrenci
Hocalarım merhaba,
2014 yılı eylül ayında yüksek lisansa başladım normal öğrenci olarak sonra 2015 aralıkta araştırma görevlisi oldum, yüksek lisansa yatay geçişle geçtim. şimdi 2017 eylülde yüksek lisansı bitiremezsem görevden uzaklaştırılmıyım? yoksa araştırma görevlisi olduktan sonraki 3 yıla mı bakılıyor?
Şimdiden teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans süresi 3 yıldır. Bitmezse yüksek lisanstan ilişiğiniz kesilir. Dolaylı olarak araştırma görevliliğiniz de biter

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocalarım merhaba,
2014 yılı eylül ayında yüksek lisansa başladım normal öğrenci olarak sonra 2015 aralıkta araştırma görevlisi oldum, yüksek lisansa yatay geçişle geçtim. şimdi 2017 eylülde yüksek lisansı bitiremezsem görevden uzaklaştırılmıyım? yoksa araştırma görevlisi olduktan sonraki 3 yıla mı bakılıyor?
Şimdiden teşekkürler
Sadece ÖYP ile atandıysanız ne zaman başladığınıza bakmadan yüksek lisansa başladıktan sonra 3 yıl bitiminde ilişiğinizi keserler cari alım ile atanmışsanız sıkıntı olmaz.

A

Akademik Forum

Guest
WOOD frei

nazmi hocam ben 28 şubat 2014 te başladım öyp yüksek lisansa 28 şubata kadar bitirme hakkım var sanırım değil mi yoksa dönem bittiğinde mi bitiyor. bir de khk sonrası kadromun olduğu yere döndüm şubat başı savunmayı verirsem durumum ne olur. doktoraya direk geçebiliyor muyuz yoksa kendimiz doktora ilanlarını mı takip edeceğiz. eğer öyleyse şubatı kaşırmış olacağımdan kadro ile ilişiğim kesilir mi 50 d ye döndüğümüz için.. şimdiden teşekkür ederim.

vixi1

Öğrenci
Sadece ÖYP ile atandıysanız ne zaman başladığınıza bakmadan yüksek lisansa başladıktan sonra 3 yıl bitiminde ilişiğinizi keserler cari alım ile atanmışsanız sıkıntı olmaz.

cari alımla atandım ama sonra aynı okulda öypye geçtim. yl ye başladıktan sonraki 3 yıla dikkat etmem mi lazım şimdi

Efsun.

Öğrenci
Arkadaslar bir sorum olacak. Ben 1 ay sonra yukseklisansta 3 yilimi dolduruyorum. ama bu hafta 50/dli oyp kadrosu kazandim. 1 ay sonra cikartilacak miyim yani aklim karisti

A

Akademik Forum

Guest
Hocam lisans mezunu araştırma görevlisi kaç dönem içinde yüksek lisansa başlamak zorundadır?

33alı bir araştırma görevlisi için kesin bir süre yok. Hatta hiç yok. Ancak teamüle göre yüksek lisans ve doktorada başarılı olması beklenir. Fazla geciktirmemekte yarar var.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam benimde bir sorum olacak 2015-2016 guz doneminde yüksek lisans a basladim araştırma görevlisi olarak atanmis olsam su an 2017 -2018 guz donemine kadar tezimi vermem mi gerekiyo yoksa 20 nisan 2016 da öğrencilikler sifirlandigi icin bi 2 yil daha var mi onumde yoksa gorevimde kalabilmem icin gelecek yil guz donemine kadar yüksek lisansi bitirmem mi gerekiyor acil cevap verirseniz sevinirim

Akademik-TR

Öğrenci
Hocam merhaba, araştırma görevlisi kadrosunun süresi için yüksek lisans baslangicinizdan itibaren 6 yarıyıl dikkate alınıyor. Yüksek lisansa 2015-2016 güz yarı yılında basladiysaniz 2017-2018 bahar yariyili sonunda tezinizi vermiş olmanız gerekir.
20 Nisan da sifirlanan öğrenim süreleri kadro için kabul görmüyor sadece öğrencilik hakkı devam ediyor.
Iyi günler.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam cok sagolun bilginiz icin bu nasil istir 20 nisanda ogrencilikleri sifirliyosun ancak kadroya basvurmada veya kadrodan atmada ilk kayit tarihini esas aliyosun nereden tutsak elimizde kaliyo ya bari deki 20 nisandan itibaren uc yil icinde bitiremeyenlerin ilisigi kesilecek de. Hocam hukukumuzda kanunlar ileriye dogru islemiyo mu geriye donuk islem yapilamaz diye biliyorum bircok arastirma gorevlisi kadrodan cikarilabilir ilerleyen donemlerde hukuki surecleri dogurur bu karar ayrica 33a kadrolarinda ogrencilikle ilgili bir ifade gecmiyo ki 50 d de gecerli ogrencilik suresi insallah iptal edilir bu karar hocam.

Akademik-TR

Öğrenci
Tekrardan merhabalar hocam,

50-D araştırma görevlisi kadrosuna dair diğer başlıklarda bu konudaki birçok mağduriyetin çoktan söz konusu olduğunu görüyoruz maalesef hocam. Ve o makus sonu bekleyenlerden birisi de benim hocam.
33-A ve 50-D olarak tamamen farklı şartlar olduğundan mevcut durum 50-D kadrosunu etkilemiş durumda...

Hakkımızda hayırlısı inşallah...

A

Akademik Forum

Guest
Hocam yani bu karar 33 a kadrosunu etkilemiyo mu yani yukarda anlattigim gibi ben 2015 - 2016 guz yarilinda basladim bu dönem itibariyle 4. donemim bitiyo yani ben su anda yüksek lisans yapiyor olmak sartiyla ilan edilen bir 33/a kodrosuna yerlessem ve 2017-2018 bahar dönemi sonunda yani azami uc yilda yüksek lisansi bitiremezssem atilmiyorum demi ama 50 d ye atanirsam azami uc yil dolduğu icin kadroyla ilişiğm kesiliyo 33a da ise su andan itibaren iki yilim daha oluyo hocam bu soruya çok acil cevap verir misiniz ona gore karar alicm şimdiden cok sağolun.

"33a kadrolarında ogrencilikle ilgili bir ifade gecmiyo ki 50 d de geçerli" diyorsunuz da 50 d kadrosu tamamıyla öğrenciliğe dayalı bir kadrodur. Araştırma görevlisi kadrosunda görevlendirilmek üzere lisansüstü burs niteliği taşır. 33a ile arasındaki en büyük fark da budur. Ayrıca YÖKün son yazısından önce de süreyle ilgili birçok üniversitenin mevzuatında ilişiğin kesileceğine dair hükümler bulunmaktaydı. Bunun nedeni de geçmişte herhangi bir süre kısıtlaması olmamasından ötürü suiistimal edilmesidir. Yrd.doç. ya da öğretim görevlisi gibi güvenli bir kadro bulunana kadar 50 d li araştırma görevlileri danışmanlarıyla birlikte danışıklı olarak süreyi uzatabildiklerince uzattılar naylon tezler, tezin reddedilerek sürenin uzatılması gibi.

V

Vikiliks

Guest
hocam Merhabalar sizin de dediginiz gibi 50d kadrosu tamamen ogrencilige dayali bir kadro eskisen bu yüksek lisans süresi askiya aliniyodu azami uc yili asan bir cok 50 de li cikarilmadi ama artij yok bunun takipini yapacak uc yili dolduran atilacak 50 d den zaten prosedür buydu sizin de dediginiz gibi uygulanmiyodu asil sorun su 33 a kadrosunu kazanan bir öğrenci uc yil da biremezse atiliyo mu yani diyelim 2015-2016 guz yarlilinda yüksek lisans a baslayan bir ogrenci su an yüksek lisans yapiyor olmak sartiyla ilan edilen 33 a li bir araştırma görevlisi olsun uc yil sonra yani 2017-2018 bahar dönemi sonunda bitirmek zorunda mi 33 a kadrosundan atilmamak icin yoksa bu sene başında ogrencilikler sifirlandigi icin 2 yili daha var mi bu ogrencinin yada 33 a kadrosundan cikarma hic mi yok( yüksek lisans yapıyo şartıyla ilan edilen) hocam yani sadece 50 de den atılma mi var acil cevap verirmisiniz