Araştırma görevlisi

Eliz

Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. Erzurum teknik üniversitesi inşaat mühendisliği mezunuyum ales notum 82 lisans notum 2.97 yds puanım yok ama girmeyi düşünüyorum. Stajı falan tamamlayıp diplomayı alalı 20 gün oldu. Yüksek lisansa başlayıp araştırma görevlisi kadrolarına başvurmak mı (ki ben giresunluyum, giresun inşaat yeni açıldı ve yakın zamanda araştırma görevlisi alımı olacakmış) yoksa hiç bunun için uğraşmadan özel sektöre atılmak mı? Aslında özelde işe girip yüksek lisans yaparken araştırma görevlisi kadrosuna başvurmak olur ama ben açıkçası hangi işveren olursa olsun çalışırken yüksek lisans yapmaya izin vermez diye düşünüyorum. Lütfen yardımcı olun, kafam çok karışık halde. Şimdiden teşekkürler.

SCooperPHD

Öğrenci
Çalışırken işverenler lisansüstü eğitime nadiren izin verirler. Genelde ar-ge yapılan iş yerlerinde çalışanların lisansüstü eğitime devam etmeleri izin verilir hatta teşvik edilir. Size tavsiyem işe girene kadar yüksek lisans eğitimine başlamanız, iş bulunca da patronunuza durumunuzu anlatmanızdır. İzin verir ya da vermez o ayrı bir durum. Ancak bakarsınız işe girene kadar yüksek lisansınız bile bitebilir. Mezun olduktan sonra 1.5-2 sene işsiz kalmış arkadaşlarım vardı onlara dayanarak bunu söylüyorum. Hepsi de bari yüksek lisans yapsaydık diye yakınmıştı.

Eliz

Öğrenci
En iyisi memur olarak yüksek lisans yapmak çünkü özel sektöre göre yl yapabilme imkanı kamuda daha yüksek. Ancak ordada atanma sorunu var, dsi karayolları neyse de, umarım valilik belediye gibi kurumlar mühendis alırken mülakat yapmıyolardır.