Arastirma Gorevliligi için Yüksek lisans yapıyor ve ya yapmış olmak şartı

Coffee

Öğrenci
Merhaba,
Ben tezli yüksek lisansımı bitirmiş mühendisim. Devlet üniversitelerinin akademik kadro ilânlarında lisans mezunu olmak ve tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı var genelde. Ben bu ilanlara basvuramiyor muyum? Devlet universitelerine girme şansım yok mu? Bu şartın olmadığı devlet üniversitesi yok mudur? Yapmış olmak şartınin oldugu bi okul? Doktoraya da devam etmeyi düşünüyorum ama giremediğim takdirde bana kazancı olmayacak. Belki özel üniversitelerde bu şart yoksa girebilirim diye düşünüyorum. Bana yol gösterirseniz sevinirim.

pinko_34

Öğrenci
Merhaba,
Ben tezli yüksek lisansımı bitirmiş mühendisim. Devlet üniversitelerinin akademik kadro ilânlarında lisans mezunu olmak ve tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı var genelde. Ben bu ilanlara basvuramiyor muyum? Devlet universitelerine girme şansım yok mu? Bu şartın olmadığı devlet üniversitesi yok mudur? Yapmış olmak şartınin oldugu bi okul? Doktoraya da devam etmeyi düşünüyorum ama giremediğim takdirde bana kazancı olmayacak. Belki özel üniversitelerde bu şart yoksa girebilirim diye düşünüyorum. Bana yol gösterirseniz sevinirim.

basvuramıyorsunuz bu ılana hocam ama ılan

'''lisans mezunu olmak VEYA tezli yüksek lisans yapıyor olmak''
''lisans mezunu olmak ve tezli yüksek lisans YAPMIŞ olmak

sekılde olsaydı basvurabılırdınız. hocam yuksek lısans yapmıs olmak dıye ılan cıkabılıyor takıpte kalın

Yüksek lisans mezunu olduğunuz için yüksek lisans yapıyor olma şartını sağlamıyorsunuz. Bu nedenle bu tür ilanlara başvuramazsınız. Ancak yılbaşına kadar çıkmış ya da çıkabilecek 33a kadro ilanı olusa yüksek lisans veya doktora şartı olmayabilir. 2018 Ocak ayından itibaren tüm kadrolar 50d olacağindan lisansüstü öğrenci belgesi isteyecektir.
Özellerde durum nasıldır bilemem.

maliaydin_25

Öğrenci
Merhabalar.. Yüksek lisans yaptığım bölümde; yüksek lisans yapıyor olma şartı ile ilana çıkılan bir araştırma görevliliği kadrosu mevcut. Ben başvuru esnasında öğrenci olduğumu belgelendirebiliyorum; fakat bu ay sonunda tez savunmam var.
Bu kadronun son başvuru tarihinde öğrenciliğim sona ermiş oluyor. Kadroya yerleşmem durumunda öğrenciliğim son bulduğu için istenilen evraklarda yer alan öğrenci belgesini üniversiteye ibraz edemeyeceğim. Böyle bir durumda kadroya yerleşmiş olsam dahi sıkıntı yaşar mıyım?
Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.