Araştırma-Öğretim görevlisi başvuruarında istenen belgeler hk.

havacı01

Öğrenci
Dostlar merhabalar benim bir sorum var, bir ilana başvuru yapacağım
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
*Bölüm ve Anabilim Dalını belirtir bir dilekçe
*Nüfus cüzdanı fotokopisi
*2 fotoğraf
*Özgeçmiş
*Öğrenim durumunu gösteren belgeler(onaylı suret ve yurt dışından alınan diplomalar için denklik belgesi)
*Resmi transkript,
*Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS, YDS veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca kabul edilen eşdeğer bir Sınav Belgesi)
*ALES belgesi fotokopisi

1 Özgeçmiş nasıl özgeçmiş yök formatlı mı olmalı?
2 Öğrenim durumunu gösteren belge diyor onaylı sureti nereden edineceğim noterden diploma fotokopisini mi onaylatacağım?
3 Resmi transkript diyor, sırf bu başvuruyu yapabilmek için bulunduğum ilden okula gidip transkript mi alacağım öyleyse her ay okula gitmem lazım benim yoksa mezun olurken(2013) aldığım transkriptin fotokopisi olur mu ?
Hiç bir şey net yazılmamış cevaplayan herkese teşekkürler

Sercan

Profesör
Dostlar merhabalar benim bir sorum var, bir ilana başvuru yapacağım
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
*Bölüm ve Anabilim Dalını belirtir bir dilekçe
*Nüfus cüzdanı fotokopisi
*2 fotoğraf
*Özgeçmiş
*Öğrenim durumunu gösteren belgeler(onaylı suret ve yurt dışından alınan diplomalar için denklik belgesi)
*Resmi transkript,
*Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS, YDS veya Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca kabul edilen eşdeğer bir Sınav Belgesi)
*ALES belgesi fotokopisi

1 Özgeçmiş nasıl özgeçmiş yök formatlı mı olmalı?
2 Öğrenim durumunu gösteren belge diyor onaylı sureti nereden edineceğim noterden diploma fotokopisini mi onaylatacağım?
3 Resmi transkript diyor, sırf bu başvuruyu yapabilmek için bulunduğum ilden okula gidip transkript mi alacağım öyleyse her ay okula gitmem lazım benim yoksa mezun olurken(2013) aldığım transkriptin fotokopisi olur mu ?
Hiç bir şey net yazılmamış cevaplayan herkese teşekkürler

Hocam cevaplamaya çalışayım.

1) Basit bir CV işinizi görecektir. Eğer hali hazırda akademik personel olarak çalışıyorsanız YÖK formatlı CV'yi gönderebilirsiniz.
2) Öğrenim belgesi=öğrenci belgesidir hocam. Genellikle Ar. Gör. başvurularında "YL yapıyor olmak" şartlı ilanlar için istenir. Ör. Gör. başvuruları için YL diploma fotokopisi istenir. Tabi onaylatmanız gerekir.
3) Evet, eğer okulunuz yakınsa size tavsiyem gittiğinizde 4-5 adet ıslak imzalı çıkartın. Yakın değilse öğrenci işlerine dilekçe yazın ve fax çekin. Adresinize alıcı ödemeli gönderiyorlar. Dilekçenizde akademik kadrolara başvuru için diye belirtin 4-5 adet gönderiyorlar.

Kolay gelsin hocam.

havacı01

Öğrenci
Hocam teşekkürler cevap için ilan da yüksek lisans şartı yok ama yine de böyle bir şey istemişler okulu arayıp sorarım artık, Transkript işini de dediğiniz gibi yapayım bakalım bizim okulun öğrenci işleri okuldaki işleri yapmaktan aciz bunu nasıl yapacak merak ettim gönderir inşallah :)

Sercan

Profesör
Hocam teşekkürler cevap için ilan da yüksek lisans şartı yok ama yine de böyle bir şey istemişler okulu arayıp sorarım artık, Transkript işini de dediğiniz gibi yapayım bakalım bizim okulun öğrenci işleri okuldaki işleri yapmaktan aciz bunu nasıl yapacak merak ettim gönderir inşallah :)
Kaç tane istediğinizi mutlaka dilekçenizde belirtin hocam :) Yoksa dediğiniz gibi bir tane gönderirler, vereceginiz kargo parasına yazık olur, bir tane belge için.

A

Akademik Forum

Guest
Dilekçe
Özgeçmiş
Lisans mezuniyet belgesi sureti
Lisans transkript belgesinin onaylı sureti
Varsa yabancı dil belgesi
1 adet vesikalık fotoğraf ( son 6 ay içinde çekilmiş )
İlan edilen kadroya bağlı olarak yüksek lisans veya doktora belgesi örneği
Varsa yayımlanmış ya da yayımlanacak bilimsel çalışmaları
Tecrübe belgesi ( çalıştığını gösterir bir belge )

tecrübe belgesi ne oluyor? yani daha önce araştırma görevlisi olmadım nasıl bir tecrübem olacak ki?

Bir ilana başvuracağım. Ales Üds/kpds sonuç belgesi fotokopisi istemiş. Bildiğim kadarıyla artık yds var. İkincisi de sonuç belgesi gönderilmiyor. Nasıl olacak? Ayrıca özgeçmiş yazmış sadece nasıl bir özgeçmiş istediği belli değil...Yök formatlı mı yoksa başka türlü mü? Başvuracağım üniversitenin sayfasında bir özgeçmiş formatı var ama yrd. doç. ve yukarısı için hazırlanmış.

ahmedoff

Profesör
Bir ilana başvuracağım. Ales Üds/kpds sonuç belgesi fotokopisi istemiş. Bildiğim kadarıyla artık yds var. İkincisi de sonuç belgesi gönderilmiyor. Nasıl olacak? Ayrıca özgeçmiş yazmış sadece nasıl bir özgeçmiş istediği belli değil...Yök formatlı mı yoksa başka türlü mü? Başvuracağım üniversitenin sayfasında bir özgeçmiş formatı var ama yrd. doç. ve yukarısı için hazırlanmış.

ÖSYM'nin sitesinden sonuç sayfalarının çıktısını alıp gönderiyorsunuz. YDS'ye girdiyseniz onun sonuç çıktısını gönderiniz. YÖK formatlı özgeçmiş gondermeniz yeterli olur, ama mesleki deneyiminiz varsa ayrıca normal özgeçmiş de ekleyebilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Araştırma görevlisi ilanlarına baş vururken istenen mezun olunan lisans puan türü belgesi nedir nereden aliniz9bu belge bilen var mı

Gzdizmr

Öğrenci
Bi sorum olacaktı araştırma görevlisi olarak mebden ayrılıp üni ye başladığımda meb e geri dönebiliyormuyum nereden bilgi edinebilirim ??

A

Akademik Forum

Guest
En sağlıklı bilgi MEBden edinilebilir. Kısacası, tekrar nakil yoluyla MEBe atanma hakkınız var. Ancak, bu hak MEBin her alana nakil için ayırdığı kontenjanla sınırlı diye biliyorum.