Araştırma/Öğretim görevlisi olmak için mezun olunan üniversitenin etkisi nedir?

smnrbs

Öğrenci
Merhaba, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, 3. sınıf üniversite öğrencisiyim, devlet üniversitesinden memleketimdeki bir vakıf üniversitesine geçiş yaptım yarı burslu olarak, geçtiğim okul adı bilinen vakıf üniversitelerinden değil..
Akademik kariyer için ÖYP kalktığı yada ek olarak mülakat/bilim sınavı geldiği için bundan sonra mezun olacağım okulun adı ne derece önemi olur, vakıf üniversitesi olduğu için ön yargılarla karşılaşır mıyım?

İyi bir devlet üniversitesinde yüksek lisansa kabul edilme yada araştırma görevlisi olarak alınma ihtimalim etkilenir mi merak ediyorum..ona göre ya okulu uzatma riskini göze alıp tekrar devlet okuluna geçeceğim yada okulumda kalacağım, yardımcı olursanız sevinirim..

tenar

Öğrenci
etkisi yoktur. not ortalaması, ales, bilim sınavı ve dil puanı önemlidir.
yüzdeler sırasıyla 30,30,30,10 olmak üzere.

tenar

Öğrenci
bilim sınavı yazılı olarak yapılıyor, kendi alanımda mülakat yapıldığını duymadım.
kendi alanınızda yapılmış bilim sınavları ile ilgili yorumları okursanız belki fikir verebilir.
cari alım için sorduğunuzu ve mülakat olmayacağını varsayarak yorum yapmıştım, bilgim bu kadar.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
[MENTION=93818]smnrbs[/MENTION] emin olduğum bişi var. bilimde bu dediklerinizin hiçbiri etkili olmaz :)
bide bilim geliştikçe ,bazı öğretiler devredışı kalabilir. (örn. mevlana (c,rumi) nin bazı öğretileri devredışı görünüyor)
ama para kazanmak derseniz...orda tilkinin gözleri her zaman tetikte. ama yinede belli bir prosedür yok.
yinede zeki iseniz ,bazı şeylere zamanla söz geçirebilmelisiniz ...

Son düzenleme:

fecri_ati

Öğrenci
büyük üniversitelerde okumuş olmanız size şu açıdan fayda sağlayabilir: Büyük üniversitelerdeki hocalar genelde daha bilgin ve alanında söz sahibi kişilerden oluşmaktadır. Anadolu'da yer alan üniversite hocaları bile çoğu zaman bu hocalardan ders almıştır. Bu bakımdan büyük üniversitelerdeki hocaların tanılırlığı ve etkisi büyük olduğundan, ileride diyelim ki x üniversitesi bir kadro açtı, o kadroya başvururken büyük üniversitelerdeki hocalarınızla konuşup yardım etmelerini istediğinizde size yardımcı olurlarsa kadro büyük ihtimal sizin olur, ya da danışman hocanız sizin kadro sahibi olmanız gerektiğini düşünürse başka bir ünideki bir dekan arkadaşından rica ederek size kadro açtırabilir vs. gibi şekillerde olabilir. Yoksa 10 kişinin girdiği bir bilim sınavında sen ankara'dan gelmişsin, sen kayseri'den gelmişssin vs. gibisinden ayrım yapılabileceğini düşünmüyorum. Burada önemli olan referanslarınızdır. Bu benim şahsi görüşümdür. Ben bu şekilde düşünüyorum.

A

Akademikhrum

Guest
Merhaba, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, 3. sınıf üniversite öğrencisiyim, devlet üniversitesinden memleketimdeki bir vakıf üniversitesine geçiş yaptım yarı burslu olarak, geçtiğim okul adı bilinen vakıf üniversitelerinden değil..
Akademik kariyer için ÖYP kalktığı yada ek olarak mülakat/bilim sınavı geldiği için bundan sonra mezun olacağım okulun adı ne derece önemi olur, vakıf üniversitesi olduğu için ön yargılarla karşılaşır mıyım?

İyi bir devlet üniversitesinde yüksek lisansa kabul edilme yada araştırma görevlisi olarak alınma ihtimalim etkilenir mi merak ediyorum..ona göre ya okulu uzatma riskini göze alıp tekrar devlet okuluna geçeceğim yada okulumda kalacağım, yardımcı olursanız sevinirim..

Torpilin varsa dert etme, onlar da dert etmezler. Direk alınırsın. Torpilin yoksa başka işlerle ilgilenmelisin.