Arkadaşlarla uluslararası ilişkiler yük lisans önerisi

Arkadaşlar ales'im 60 tezli devlette yüksek lisans yapmak istiyorum dili soracak olursanız Rusçam var ama yds hazırlanmam gerekiyor bu süreç boşa geçmesin önerileriniz nedir?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

otto88

Öğrenci
ales 60 ve yds notu olmayarak devlette tezli yapman bugünün şartlarında pek mümkün gelmedi bana. kesin konuşmayı sevmediğimden biraz olasılık bıraktım yoksa bence ales ve yds çalışman ve daha sonra başvuruyu düşünmen daha mantıklı. en azından emin olmak için başvurmayı düşündüğün üniversitelerde son giriş puanlarına bir bak istersen.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Cogu unıversıte ıcın baraj puanı 60. Bu sartı saglamıs oluyorsunuz, gerısı bılım sınavına ve mulakata kalmıs bır durum. Dıl sartı olan unıversıtelerde dıl puanınız yoksa zaten normal statude ogrencı olamazsınız. Ozel ogrencı olabılırsınız. Ozel ogrencı olarak donemde en fazla ıkı ders alabılırsınız, en fazla da ıkı donem ozel ogrencı olabılırsınız. Yanı ıkı donem sonunda toplam dort ders almıs olursunuz. Dıl sartını sagladıktan sonra da dort ders alarak ders asamasını gecmıs olursunuz.

Bilgi kirliliği çok aslında geçen bir üniversitede istediğim bölümde yük lisan alım vardı aradım ve dedikleri ise hocam senin alacak olduğun dersler yüksek lisanstan sayılmaz dedi ve çıktı ! O yüzden soruyorum o halde özel öğrenci statüsünde başlayıp şartlarımı tamamladığımda olabiliyor o halde ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

parafiskalite

Yardımcı Editör
Ben Marmara doktorada ozel ogrencıyım, dıl puanımı sagladıktan sonra normal ogrencı olarak devam edecegım. Bızzat bolum baskanının soyledıgı bu. Bu nedenle bu acıklama yapma geregı duydum.
Dıger unıversıtelerı bılemem, bılgı kırlılıgı degıl ınsıyatıf aslında. Kabul edebılırler de, etmeyebılırler de. Genelde aynı kurumda devam edersen derslerı saydırabılıyorsun.