Arkeoloji Yüksek Lisansı İçin ALES Puan Türü

glcn_abds

Öğrenci
arkadaşlar sosyoloji mezunuyum.çok sevdiğim arkeolojiyi birtakım sebeplerden dolayı okuyamadım.alandışı yüksek lisans başvurmak istiyorum ales puan türü nedir acaba

musceb

Öğrenci
Ben sözel diye biliyorum yine üniler bölümler için hangi puan türünü istediğini duyurularla paylaşıyolar umarım yardımım dokunmuştur

Sent from my iPhone using Tapatalk

glcn_abds

Öğrenci
teşekkür ederim.eşit ağırlık birkaç üni yayınlamış ilanı ama anlamadığım birşey öss de ortak alanmış sanırım arkeoloji neden yüksek lisansta bu şekilde eşit ağırlık alınıyor.diğer ünilerde mi böyle acaba.ne saçma sapan sistem arkeolojinin eşit ağırlıkta ne işi var acaba.cevabınız için teşekkürler tekrar.

- - - Güncellendi - - -

birkaç üni yayınlamış ilan eşit ağırlıkmış evet şaka gibi arkeoloji eşit ağırlıkta ne işi varsa

art'

Öğrenci
arkadaşlar Psikolojinin ve Hukukun EA ile ne ilişkisi var?? Türkiye'nin eğitim sisteminde sorgulanacak o kadar çok şey var ki Arkeolojiyi hiç düşünmeyelim bile.. Evet Arkeolojinin EA ile ilişkisi yok ama en azından teknik resim ölçü çizim gibi matematiğe dair şeyler var..
Yani sorunuzun cevabı Arkeoloji EA ile yüksek lisans doktora öğrencisi alımı yapıyor.

glcn_abds

Öğrenci
sanat tarihi alanında da teknik resim vs var o zaman oda mı ea olcaktı yapmayın allah aşkına sözele sadece coğrafya tarih mi kalsın.matematik yapamayan adam ölsün ozaman kesinlikle sözel olmalı sadece teknik resim var diye eşit ağırlık olması saçma.psikoloji hukuk vs bu sosyal beşeri alanlarında eşit ağırlıkta olması saçma

- - - Güncellendi - - -

ayrıca matematiğe ait sosyoloji ve psikoloji alanında da istatistik nicel araştırma teknikleri gibi sayısal içerikli dersler var aldığın 6 kredi yada 3 kredi dersten dolayı bölüm eşit ağırlık olmaz.dediğiniz gibi sorgulanacak çok şey var eğitim sisteminde.

art'

Öğrenci
aynen bende bunları demeye çalışıyorum. Alakası olmayan bölümler alakasız alanlarla ölçülüyor. Türkiye'de bir sabah bir uyanıyoruz her şey değişiyor, belki bunlarda değişir ama ne kadar doğru yönde değişir muamma...

sualtı

Öğrenci
Arkdaşlar merhaba.Hacettepe arkeoloji mezunuyum.Su altı alanında yüksek lisans yapmak istiyorum.Puanlar ve bölüm türü hakkında bilgi vercek olan varmıdır?

- - - Güncellendi - - -

yada izlemem gereken yol hakkında bilgi vercek varsa sevinirim.