Arş. Gör. Ders görevlendirmesi

udikisilik

Öğrenci
Merhabalar sayın hocalarım.

Doğuda bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Haftada 34 saat derse giriyorum. Yıllardır da her dönem 30 saatin üzerinde derse giriyorum. Bu yıl yüksek lisans'ta 8. yarıyıldayım. Okulun ders yüküyle uğraşmaktan kendi kariyerimi ihmal ediyorum. Bu yetmiyormuş gibi her türlü mobbinge de uğruyorum. Araştırma görevlilerinin ders yükünü sınırlayan bir kanun maddesi var mıdır? Okulda sırf idareye yakın olduğu için 8 saat derse giren araştırma görevlileri var. Bu derslerden kurtulmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

A

Akademik Forum

Guest
Bulunduğum okulda araştırma görevlileri derse girmiyor. Ancak dersten sorumlu öğretim üyesi hasta vb. gibi durumlarda açıklama yapmak, ödev toplamak gibi şeyler için geliyorlar.

Merhabalar sayın hocalarım.

Doğuda bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Haftada 34 saat derse giriyorum. Yıllardır da her dönem 30 saatin üzerinde derse giriyorum. Bu yıl yüksek lisans'ta 8. yarıyıldayım. Okulun ders yüküyle uğraşmaktan kendi kariyerimi ihmal ediyorum. Bu yetmiyormuş gibi her türlü mobbinge de uğruyorum. Araştırma görevlilerinin ders yükünü sınırlayan bir kanun maddesi var mıdır? Okulda sırf idareye yakın olduğu için 8 saat derse giren araştırma görevlileri var. Bu derslerden kurtulmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
Hocam araştırma görevlisinin derse girme gibi bib durumu söz b konusu değil diye biliyorum
Bulunduğum okulda araştırma görevlileri derse girmiyor. Ancak dersten sorumlu öğretim üyesi hasta vb. gibi durumlarda açıklama yapmak, ödev toplamak gibi şeyler için geliyorlar.

udikisilik

Öğrenci
Hocam bizim kurum konservatuar. Arş. Gör.ler Öğr. Gör. gibi çalıştırılıyor. Yani biri gelip araştırma görevlileri derse girmesin dese sistem tamamen çöküyor. Özellikle branş derslerinin hocaları kalmıyor. O yüzden konservatuvarlarda böyle bir içtihad var. Fakat 34 saat çok fazla. Ders sayısını düşürmek peşindeyim o yüzden.

karmate

Öğrenci
Araştırma görevlisi derse giremez. 2547 sayılı yüksek öğretim kanununa bir bakın derim. Tamam araştırma görevlisinin ne iş yapacağı net değil, ancak derse girmesi de hiç normal bir durum değil.

ben de bir vakıf üniversitesindeyim ve aynı durumdayım, laboratuvar dersleri yüzünden yüksek lisansta 4. yılım ve hala bitmiyor çünkü kendi işlerime vakit ayıramıyorum. diğer bölümün asistanları sürekli odalarında olabiliyorlar, lisansüstü derslerine rahatlıkla gidebiliyorlar, akademik çalışma yapma imkanları da oluyor ve aynı maaşı alıyoruz. hocamız bizi doktora eğitimi için bir gün bile göndermek istemediğini söylüyor ve burayı bırakıp başka bir yere gidersek de bu camiadan silmekle, arkamızdan kötü konuşmakla tehdit ediyor. ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız, yakın zamanda dava açmayı düşünüyoruz