Aşırı Karmaşık ya da Bana Öyle Gelen Askerlik Tecili Sorunum

ooonurpolat

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba,

Ben 2013 eylül ayında tezli yüksek lisansa kaydımı yaptırdım. Ancak kaydı yaptırırken üniversite benden askerlik durum belgesi istedi ve ben de askerlik şubesine gittim. Orada bana acilen muayene olmam gerektiğini ve askerliğimi tecil ettirmem gerektiğini söylediler ve ben de muayene oldum, askerliğimi tecil ettirdim ve belgeyi alıp üniversiteye verdim. Bu tecil benim 2 sene hakkım olan tecildi ve yüksek lisans ile bir alakası yok çünkü 2013 haziranda lisans eğitimim bitti.

Daha sonra 2014 kasım ayında özel bir şirkette iş başı yapmak için evraklarımı topladım. Ancak şirket 2015 olan tecilimi yeterli görmedi ve ben de üniversiteye yazı vererek 1 sene de onlara uzattırdım.

Şimdi sormak istediğim şu;

2 sene olan sebepsiz tecil hakkımı kullandım ve bu yüksek lisans yaparken üniversite tecil yapmadan askere gitmememi sağladı. Fakat daha bu tecil bitmemişken 1 sene daha tecil uzattığım için yüksek lisansta 3 sene olan tecil hakkımın durumunu merak ediyorum. En kısacası Şu an itibarıyla en son hangi tarihe kadar askerliğimi tecil ettirebilirim ?

not: tezimi vermedim ve eylül ayında y.lisansın 3. senesine ders kayıdı yaptıracağım.