Asistan olmak için "yuksek lisans yapiyor olma" şartı

Aysemaster

Öğrenci
Merhabalar,
Yuksek lisans tez savunma asamasindayim. "Yuksek lisansi bitirmeden asistan olmalisin, eğer yuksek lisansin biterse başka bir uniye yuksek lisans kayit yaptir" diye bir duyum aldim. Yuksek lisansimi bitirdikten sonra araştırma görevlisi ilanlarina başvurabilir miyim? Yoksa öncesinde mutlaka asistanlık yapmis olmam mi gerekiyor. Bilginiz varsa lütfen beni aydinlatin, tezin tam savunma asamalarinda kafam karismis durumda...

horozigo

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,
Yuksek lisans tez savunma asamasindayim. "Yuksek lisansi bitirmeden asistan olmalisin, eğer yuksek lisansin biterse başka bir uniye yuksek lisans kayit yaptir" diye bir duyum aldim. Yuksek lisansimi bitirdikten sonra araştırma görevlisi ilanlarina başvurabilir miyim? Yoksa öncesinde mutlaka asistanlık yapmis olmam mi gerekiyor. Bilginiz varsa lütfen beni aydinlatin, tezin tam savunma asamalarinda kafam karismis durumda...

Yüksek lisansı bitirip doktoraya başladıktan sonra; "X alanında doktora yapıyor olmak", "X alanında yüksek lisans yapmış olmak" gibi ilanlara başvurabilirsiniz. Mutlaka asistanlık yapmış olmanıza gerek yok. Yüksek lisans bittikten sonra da başvuru yapabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Üniversiteler, "yüksek lisans yapıyor olmak" şartlı kadrolara yüksek lisansı bitiren adayları kabul etmeyebiliyor. sanırım bu bir insiyatif meselesi ve rektörlüğün elinde. çoğu kadronun da yüksek lisans yapıyor şartlı açıldığını düşünüp söylüyor olabilirler.