Askerdeyken Yüksek Lisansa Başvuru Yapılır mı?

danışmanhfc

Öğrenci
eger kabul edilirsem kayıt yaptırıp dondurma şansım var mı ltfen yardım edin arkadaşlar?

mrb arkadaşlar ben şuan askerlik görevimi astegmen olarak yerine getiriyorum agustos döneminde ya da daha sonra yüksek lisansa başvursam kabul edilirsem kayıt yaptırabilir miyim?

kayıt yaptırıp dondurmak istiyorum ama askerlik durum belgesi isteniyormuş o belge durumunu ne yapcam?

ltfen çok önemli bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Devam mecburiyeti olan bir lisansüstü programa kayıt yaptıramazsınız. Dondurmak için de kayıt yaptırmak lazım önce yani askerlik bitmeden yapamıyorsunuz.

danışmanhfc

Öğrenci
ben askerlgimi astegmen olarak yapıyorum bunun bu avantajı olur mu? yani yüksek lisansa kayıt yaptırsam dondurabilir miyim?

devam mecburiyeti olmayan yüksek lisans programları var mı? ayrıca alanım pdr

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam devam mecburiyeti olmayan uzaktan y.lisans prog.ları var ancak dediğim gibi sınavlı olsun olmasın kayıt yapamıyorsunuz. Dondurmanız için kayıt yapmanız gerekiyor, kayıt yapmanız içinde askerlikle ilişiğinizin olmaması. Ama siz yine de girin sınava kazanırsanız dilekçe verin askerlik görevinizi yaptığınızı ve bir sonraki dönemde kayıt yaptırmak istediğinizi yönetim kurulu dikkate alır ve kabul edebilir her şey yönetim kuruluna bağlı yani illa olmaz diye kanun yok.

danışmanhfc

Öğrenci
anladım nazmi hocam çok teşekkürler en azından bi şansımın oldugunu gösterdiniz bana bu benim için çok önemliydi. çok saolun umarım kazanırım ve yönetim kabul eder bu istegimi.

elektrik

Öğrenci
merabalar. hocam aynı şeyler cari usul ile araştırma görevliliği alımlarında da geçerlidir değilmi? yani başvuramam. bunun bi alternatifi varmıdır duydunuzmu hiç

Oldboy

Akademikpersonel.org
merabalar. hocam aynı şeyler cari usul ile araştırma görevliliği alımlarında da geçerlidir değilmi? yani başvuramam. bunun bi alternatifi varmıdır duydunuzmu hiç

Başvuruda kimse sormaz askerlik durumunu. Kazanırsanız, göreve çağrı yapıldığında 15 gün içerisinde bir fiil başlamazsanız atama gerçekleşmez. Kısacası herhangi bir bir yolu yok, askerlik tecilli ya da yapılmış olmalı.

Son düzenleme:

muhammedally

Öğrenci
bugün yüksek lisans başvurusu yaptığım enstitüyü aradım.kayıt zamanında askerde olacağımı vekaletle kayıt yaptırıp yaptıramayacağımı sordum ve olumlu cevap aldım.yani askerlik halinde vekalet verdiğiniz birisi sizin yerinize kesin kaydınızı yaptırabilir.

A

Akademik Forum

Guest
Peki en fazla kaç dönem yüksek lisans kaydımızı dondurabılıyoruz ?
Ayrıyeten genel görüş nedir hemen y.lisansa başlamalı yoksa asker dönüşünemi bırakılmalı ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Peki en fazla kaç dönem yüksek lisans kaydımızı dondurabılıyoruz ?
Ayrıyeten genel görüş nedir hemen y.lisansa başlamalı yoksa asker dönüşünemi bırakılmalı ?
Şu anda sınır yok dönem olarak, pasif konuma alabiliyorsunuz ama bu ay kanun değişecek ve sınır gelecek o zaman da dondurma süresi sizin vereceğinzi rapora ya da askerlik sürenize bağlı olacak.

Gld

Öğrenci
Şu anda sınır yok dönem olarak, pasif konuma alabiliyorsunuz ama bu ay kanun değişecek ve sınır gelecek o zaman da dondurma süresi sizin vereceğinzi rapora ya da askerlik sürenize bağlı olacak.
Hocam sagolun da diyelim kanun değişti kasim celbi için 15 ağustos son gun zaten tutup yedek subay olarak gitsem askere ne gibi sıkinti yasayabilirim konuya vakifsiniz .

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam sagolun da diyelim kanun değişti kasim celbi için 15 ağustos son gun zaten tutup yedek subay olarak gitsem askere ne gibi sıkinti yasayabilirim konuya vakifsiniz .

Hocam askere gittiğinizde lisansüstü öğreniminizle iligl hiç bir sıkıntı yaşamazsınız, dondurulur ve o süreler yasal sürelerden sayılmaz.

A

Akademik Forum

Guest
askerlık ve yuksek lısans aynı anda...

merhabalar.4 ağustos ta yüksek lısansa kayıt yaptırcam.kasım ayında da askere gıtmek ıcın kayıt yaptırdıktan sonra askerlik subesıne gıdıp tecıl bozdursam sıkıntı yasarmıyım sızce ? bu arada uzaktan egıtım ve ıkıncı egıtım ıkı yüksek lısans programına da kabul edıldım.ıkıncı egıtıme kayıt olsam devam zorunluluğu olan derslere sıkıntı yasarmıyım acaba ?

m.ahmet

Öğrenci
hocalarım merhaba yardımcı olursanız sevinirim.

mayısta askere gideceğim. 2017 sonbahar yüksek lisansa başvurabilir miyim? çünkü askerde olacağım o süre zarfında. askerliğim yüksek lisansa kayıt için engel mi?