Merhaba, 19 Nisan 2020'de askerlik tecilim bitiyor. Üniversite kayıt dönemleri haziran ve eylül arasıydı. Ancak Korona'dan dolayı ALES 3 ay ertelendi ve yeni tarihi 16 Ağustos oldu. Bu da tecilimin bitiş süresi sonrası haliyle. Askerlik şubesine bu olaylar öncesi (Ocak ayında) sorduğumda kesin söz söylemekten kaçındı. Durumu anlatıp sorunca aynen şöyle dedi: " Sorun olur tabii, uhmmm tecilin biterken askerliğe başvurur ağustosa celbin gelir zaten, o zamana kadar ilişiğin olmaz o ara bi!" Bu cevaptan sonra çok emin olmamakla birlikte dediğine güvenip sorun olmayacağını umdum. Ancak Korona sebebiyle her şey ertelenince ne yapacağımı bilmiyorum. Eylül'e kadar hiçbir şey yapmayıp, daha sonra kayıt zamanın da askerliğe gidip bakaya kaldığım için başvuru yapıp yeni celp dönemine başvursam ve o tarihi kadar ilişiği yoktur kağıdı ile üniversite kayıtı yapsam tecilim sorunsuz olur mu? Bu yöntemi 2-3 yıl önce yaptığını söyleyenler var forumlarda ama güncel bir bilgi göremedim. Tecrübesi ve bilgisi olan varsa, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Son düzenleme: