Askerlik Tecil Karmaşası

sinanmzlm

Öğrenci
Arkadaşlar askerlik tecil ile ilgili birkaç sorum olacaktır. Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ben lisanstan 13.06.2016 tarihinde mezun oldum ve 2 yıl tecil hakkımı kullandım. E-devletten baktığımda 13.06.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Askeriyenin bana verdiği kağıtta ise 30.09.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Askeriyenin verdiği kağıtta ayrıca celp dönemi Kasım 2018 ve yükümlünün 01.09/30.09 2018 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir yazıyor.

Sorum şudur ki ben 2018/2019 güz dönemi için yüksek lisansa başvuracağım ve bu süreç genelde ağustos ve eylül aylarında oluyor. Ben bir yerde yüksek lisans kazanırsam askerlik tecil olur mu. Okul askerlik ile ilgili kağıt isteyince kabul eder mi.

Benim e devlette yazan kağıda göre 13.06.2018 tarihinden sonra ne yapmam gerekiyor.

gilmour

Öğrenci
Aynı durumdayım. Tarihler bile neredeyse birebir aynı. Bu durumu bizzat yaşayan birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Yine de en erken vakitte askerlik şubeye uğramakta fayda var.

gilmour

Öğrenci
Yahu daha önceden açılmış konular var. Kimse mi yardımcı olmak istemiyor arkadaşlar. Orada da sonuca ulaşanlar sonucu yazmamışlar.

eczak

Yardımcı Editör
Arkadaşlar askerlik tecil ile ilgili birkaç sorum olacaktır. Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ben lisanstan 13.06.2016 tarihinde mezun oldum ve 2 yıl tecil hakkımı kullandım. E-devletten baktığımda 13.06.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Askeriyenin bana verdiği kağıtta ise 30.09.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Askeriyenin verdiği kağıtta ayrıca celp dönemi Kasım 2018 ve yükümlünün 01.09/30.09 2018 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir yazıyor.

Sorum şudur ki ben 2018/2019 güz dönemi için yüksek lisansa başvuracağım ve bu süreç genelde ağustos ve eylül aylarında oluyor. Ben bir yerde yüksek lisans kazanırsam askerlik tecil olur mu. Okul askerlik ile ilgili kağıt isteyince kabul eder mi.

Benim e devlette yazan kağıda göre 13.06.2018 tarihinden sonra ne yapmam gerekiyor.

Hocam askerlik şubeden aldığınız evrak geçerlidir diye düşünüyorum. ağustosta başlarsanız eğer okulunuz tecil edecektir otomatik olarak. E-devlette neye göre yapılıyor tam bilemiyorum ama benim de misal her ay o ayın sonuna kadar ilişiği yoktur yazıyor. Örneğin şu an 26 ocak 2018 e kadar ilişiği yoktur diyor. Diğer ayın başında o ayın sonuna atıyor. Şubatın 1'inde örneğin 28 Şubata kadar ilişiği yoktur yazacak. Askerlik şubeden aldığım kağıtta ise 25 Nisana kadar ilişiği yoktur diyor. Bu nedenle onun geçerli olduğunu düşünüyorum çünkü nisanda sevk alıp mayısta askere gitmem gerekiyor.

sinanmzlm

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Hocam askerlik şubeden aldığınız evrak geçerlidir diye düşünüyorum. ağustosta başlarsanız eğer okulunuz tecil edecektir otomatik olarak. E-devlette neye göre yapılıyor tam bilemiyorum ama benim de misal her ay o ayın sonuna kadar ilişiği yoktur yazıyor. Örneğin şu an 26 ocak 2018 e kadar ilişiği yoktur diyor. Diğer ayın başında o ayın sonuna atıyor. Şubatın 1'inde örneğin 28 Şubata kadar ilişiği yoktur yazacak. Askerlik şubeden aldığım kağıtta ise 25 Nisana kadar ilişiği yoktur diyor. Bu nedenle onun geçerli olduğunu düşünüyorum çünkü nisanda sevk alıp mayısta askere gitmem gerekiyor.

Peki hocam senin okuldan mezun olduğun tam tarih kaç. E devlette ilk onu baz alıyor sanırım.

gilmour

Öğrenci
[MENTION=26036]eczak[/MENTION] hocam senin olayı biraz daha açarsan sevinirim. hem bize hem de ileride bu forumdan arama yapanlara yardımımız dokunsun açık ve net anlatalım.

Bugün sabahtan askerlik şubesine gidip tekrardan askerlik durum belgesi aldım;

"Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 30.09.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

Muhtemel Sevk Tarihi: 30.09.2018
Erteleme Bitim Tarihi: 29.06.2018"
yazıyordu.

Sordum 2 farklı görevliye. İkisi de size verdiğimiz tarihe kadar yüksek lisansa kayıt olabilirsiniz dedi. tecil yapılıyormuş.
(ayrıntı olarak da tecil işlemleri yüksek lisansa kayıt olduktan sonra 3 ay içerisinde yapılması için askerlik şubesi tarafından süre veriyorlarmış, o sırada siz ya da okul ki muhtemelen okul yapacaktır ya da kendiniz ilgilenebilirsiniz dediler. )

Ayrıca asker olan kuzenimden askerlik şubesine de sordurdum o da aynısını dedi.

Yine bir arkadaşımın dostu askerlik şubede çalışıyordu ona da sorduk kayıt olmasına engel yok tecil yapılır dedi.

Bu kadar teyit yeterli sanırım. Siz yine de tekrardan gidip sorun ne kadar teyit o kadar iyi :)

eczak

Yardımcı Editör
- - - Güncellendi - - -

Peki hocam senin okuldan mezun olduğun tam tarih kaç. E devlette ilk onu baz alıyor sanırım.

Hocam doktora mezuniyet tarihim 28 temmuz 2017 benim. ağustosta tecilimi bozdular normalde Eylül-2018'e kadar tecilliydim. doktora bitince otomatik bozdular. Kadro atanma falan derken şubattaki celbe gidemeyip bakaya kaldım. bir sonraki celp dönemine kadar ertelediler beni.

sinanmzlm

Öğrenci
Hocam doktora mezuniyet tarihim 28 temmuz 2017 benim. ağustosta tecilimi bozdular normalde Eylül-2018'e kadar tecilliydim. doktora bitince otomatik bozdular. Kadro atanma falan derken şubattaki celbe gidemeyip bakaya kaldım. bir sonraki celp dönemine kadar ertelediler beni.

Peki hocam bakaya kalınca ne yaptın para cezası mı ödettiler. Şimdi hangisi mantıklı onu anlayamadım. Mezuniyet tarihinden sonra gidersek bakaya kalmıyoruz ama askere gidecem gibi oluyo. Bunu dedikten sonra askerlik işlemleri için 2-3 ay süre oluyo. Bu sürede Yüksek lisans kazansak gidebilir miyiz. Yoksa bakaya kal cezasını öde bir sonraki döneme ertelesinler bu arada yüksek lisans kazan mı dersin.

sinanmzlm

Öğrenci
Askerlik şubeye gittim ve sordum. Askeriyenin verdiği kağıdın en altında şu tarihler arası sevk için gelmesi gerekmektedir yazıyor. Onun son gününe kadar yüksek lisans kayıt olursanız sorun olmaz dediler.

mehmettay

Öğrenci
MERHABA ABILERIM.
Ayni dert bende de var askeriyeden aldigim belgede 30.09.2018 e kadar askerlik islemleri yonunden bir sakincasi yoktur yaziyor. Fakat e devlette ise 26.06.2018 e kadar yaziyor bu tarihte mezun oldugum tarih. Ben kesin olarak agustosda yuksek lisansa baslicam suanda ozel ogrenci olarak kayitliyim. Yuksek lisansa kayitta da yeni tarihli belge istiyorlar askeriyeden. Ben agustosda askerlik subeye gitsem bana yine ayni kagidi verirler mi?

Bugün sabahtan askerlik şubesine gidip tekrardan askerlik durum belgesi aldım;

"Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 30.09.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

Muhtemel Sevk Tarihi: 30.09.2018
Erteleme Bitim Tarihi: 29.06.2018"
yazıyordu.

Sordum 2 farklı görevliye. İkisi de size verdiğimiz tarihe kadar yüksek lisansa kayıt olabilirsiniz dedi. tecil yapılıyormuş.
(ayrıntı olarak da tecil işlemleri yüksek lisansa kayıt olduktan sonra 3 ay içerisinde yapılması için askerlik şubesi tarafından süre veriyorlarmış, o sırada siz ya da okul ki muhtemelen okul yapacaktır ya da kendiniz ilgilenebilirsiniz dediler. )

Ayrıca asker olan kuzenimden askerlik şubesine de sordurdum o da aynısını dedi.

Yine bir arkadaşımın dostu askerlik şubede çalışıyordu ona da sorduk kayıt olmasına engel yok tecil yapılır dedi.

Bu kadar teyit yeterli sanırım. Siz yine de tekrardan gidip sorun ne kadar teyit o kadar iyi :)[/QUOTE]

kadir67

Öğrenci
Bendede aynı durum var sormak istediğim 30/09/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor bu durumda bu tarihe kadar herhangi bir sorun yok değil mi ? bende güz dönemi yüksek lisans yapmak istiyorum bir sorun oluşur mu ? yüksek lisans açısından?

Son düzenleme:

Sekoloji

Öğrenci
Bendede aynı durum var sormak istediğim 30/09/2019 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor bu durumda bu tarihe kadar herhangi bir sorun yok değil mi ? bende güz dönemi yüksek lisans yapmak istiyorum bir sorun oluşur mu ? yüksek lisans açısından?

Belirtilen tarihe kadar bir sıkıntınız yok. Daha ne yazmasını bekliyorsunuz ki belgede? Yüksek lisansı da kazanırsanız tekrar teciliniz en az 3 yıl devam eder.