Askerlik Tecil ve İşyeri Durumları

ee_tolga

Öğrenci
Merhaba

Benim askerlik tecilim 30 Eylül 2015'te bitiyor.

Ağustos ayında bir üniversitenin yüksek lisansına kayıt yaptırdım.Böylelikle askerliğimi tecil ettirebileceğim tekrar.Fakat üniversiteyi aradığımda tecil işlemleri için yapılacak işlemleri yeni başlattıklarını söylediler.Yani haftaya bayram olduğunu da düşünürsek benim tecil işlemleri için yapılacak işlemlerin bitmesi 2-3 haftayı bulabilir.Yani benim okul daha yeni belgeleri şubelere yollamaya başlamış.Bitmesi Ekim'in ortalarını bulabilir.

Yani 30 Eylül'de tecilim resmi olarak bitiyor.Fakat ben yüksek lisans öğrencisiyim.Ama üniversitem belgeleri geç yolladığı için 1-2 hafta da olsa arada boşluk oluyor gibi.Yani tecil işlemim Ekim'in ortalarını bulabilir.

Şimdi sorularım şunlar

1-Ben bu durumda bakaya kalırmıyım?Kalırsam ceza yer miyim veya evime şubeden uyarı yazısı falan mı gelir?

2-Özel sektör de kurumsal bir kurumda çalışıyorum.İşyerime yazı falan gelir mi?Veya işyerim bunu bahane göstererek beni işten çıkartabilir mi?

Gerçekten yardıma ihtiyacım var bu konuda ne yapmam gerekir bir yol gösterin arkadaşlar.

Mbug

Öğrenci
ben de aynı durumdayım kardeşim 3 gün önce yollanmış belgeler bugun aradığımda hala tecil olmamıştı. 30 eylüle kadar yetişir mi diye sordum tatil de var dedim arada gecikirse sorun olur mu dedim, bayramdan sonra ilk iş günü şubenizi arayın takip edin dedi, peki ben öğrenci belgemle gitsem yapılabilir mi dedim, bu teciller kurumlar arası yapıldığı için öğrenci kendisi yaptıramıyor üniversitenizle de iletişime geçersiniz ama önemli olan kayıt tarihiniz üniversiteye dedi sıkıntı olmaz dedi. üniversiteye yolladıkları gün sorduğumda 1-2 hafta içinde açıklanır en geç demişlerdi. yani yoklama kaçağı sayılıp ceza alır mıyız onun hakkında tam bilgi alamadım benim anladığım şey belge 30 eylülden sonra dahi gitse tecilin yapılacağı zaten hemen yollamazlar yoklama kaçağı diye belli bir süre geçince ihbar yapılır diye düşünüyorum o da bizi etkilemez elbet yapılır tecil ekim ayı içinde kaydımız yapılmış sonuçta askerlik süremiz gelmeden.