askerlik tecili ile ilgili

root

Öğrenci
iyi günceler arkadaşlar herkese kolay gelsin
biraz uzun olacak ama tam detaylı bilgi almak için detaya inmem lazım

benim askerlik tecili 31/12/2016 idi fakat ben 06/06/2015 tarihinde lisans mezunu olunca tecil otomatik olarak düşmüş ve en sonunda 2016 ocak ta evime yoklamaya gitmem gerektiği yazan bir belge geldi neyse gittim yüksek lisans yapacağımı belirttim ve benim askerliğimi 25/05/2017 tarihine kadar tecil ettirdim. yüksek lisans başvurusu için 2016 yds ilkbahar sınavına girdim ve 55 aldım ama bu istediğim bölümlerin hiç birine yetmedi ve bazı olaylardan dolayıda 2016 yds sonbahar başvurularını da kaçırdım. Şuan en erken 2017 yds ilk bahara başvurabilcem ve 2017 bahar dönemi içinde başvuruda bulunamıyorum ve ondan sonraki yüksek lisans başvuruları da haziranda başlıyor ama mayısta benim tecil bitiyor. Düşündüğüm üniversite ise hacettepe başvurular haziran ilk haftası kesin kayıtta en geç ağustos oluyor. Şimdi sorularım şunlar;

1) tecil sürem bittikten sonra 2.5-3 aylık bir ara var tecilin bitmesi ve kesin kayıt ile bekleyip kesin kayıt yaptırdıktan sonra önce öğrenci belgesi alıp askerliği tecil edip enstitüye ondan sonra askerlik durum belgesini verebiliyor muyum ve askeriye ile herhangi bir sorun yaşar mıyım sonuçta o aralıkta kaçak olarak görüncem sistemde? ( enstitülerin başvuru belgelerinde askerlik durum belgesi de istiyor hani onu sonra getirecem deyip bir şekilde araya tanıdık falan bulup halledebilme şansım var mı ? )
2) enstitülerin özel veya misafir öğrenci olayı var o şekilde kayıt yaptırıp askerliği tecil ettirebilir miyim ?
3) askeriyeye gidip tekrar gidip yüksek lisans başvurusu yapacağımı beyan edip tecil alabilir miyim ? ( imkansız gibi geliyor fakat genede sorayım dedim :) )
4) biraz araştırdım tezsiz yüksek lisansta askerliği tecil ediyormuş fakat harçları baya yüksek başvuru yapıp harcı ödemeden öğrenci belgesi alabilme ihtimalim var mı ?( asıl sorun şu yukarıda belirtiğim gibi 2.5-3 aylık bir aralık için en az 1500-2000 lira arasında bir harç ücretini boşa vermemek istemem )
5) en kötü olay olarak diyelim ki askere gittim tecil işlemlerini yaparken elden ele dolaştırdığım kağıtta yedek subay adayı yazıyordu ama bunu yüksek lisans yapacağımı beyan ettiğim için yaptıklarını düşünüyorum emin değilim acaba yedek subay olma gibi bir şansım var mı acaba ?

baya uzun oldu şimdiden tüm cevaplara teşekkür ederim.