askerlik yaparken yardımcı doçentliğe başvurulabilir mi?

kottirik

Öğrenci
Tüm forum editör ve kullanıcılarına selam ve saygılar...

Konu hakkında başınıza gelmiş ya da yaşananlara şahit olduğunuz bir örnek varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Askerlik görevini yapan biri yardımcı doçentlik için başvuru yaptığında başvurusu kabul olur mu?

Teşekkür ederim şimdiden...

Cemal

Öğrenci
Basvuru sartlarini sagliyorsan, basvurun kabul olur neden olmasin? Yrd.Doc. kadrolarina basvuru kosulu olarak askerligini tamamlamis olmak diye bir sart gormedim ben daha, olurda oyle bir sart koyarlarsa kabul olmaz tabii :)) Saka biyana, sadece sinavina, mulakatina vs girmek icin izin almak sana kalir. Sonucta mulakat vs yaparken de soylersin askerliginin devam ettigini, ona gore karar verirler. Neden basvuramayacagini dusundun ki sen?

Başvuru için askerlik engel değildir.
Yrd.doç. kadrosu için sınav mülakat yapılmaz. Atama kriterlerine uygun yayın dosyası hazırlanır. Jüri uygun bulursa kabul edilir.

Cemal

Öğrenci
Başvuru için askerlik engel değildir.
Yrd.doç. kadrosu için sınav mülakat yapılmaz. Atama kriterlerine uygun yayın dosyası hazırlanır. Jüri uygun bulursa kabul edilir.

Sinav, mulakat vs seklinde genel bir siralama idi bu. Ornegin yabanci dille egitim yapan bolumler icin dosya gectikten sonra yabanci dil sinavi olur. Ayrica dosya teslimi posta yolu ile kabul olmaz elden gitmek gerekir. Mulakat olayina gelince ise, ucunde bir secim yapilacak herseyde mulakat vardir. Suan icin sanirim biraz ayrinti. Yani genel anlamda eger kadroya basvuru yapacaksan, bir kac kere git- gel icin izin almak disinda mani yok demek istedim.

Yabancı dil sınavı yalnız yabancı dille eğitim yapan bölümlerde değil tüm başvurularda yapılır. 200 kelimelik yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri.

- - - Güncellendi - - -

Atanmaya hak kazanılması durumunda askerlik bitene kadar bekletilir o zaman değil mi doğrusu bu sanırım...

Jürinin dosya değerlendirmesi, ardından güvenlik soruşturması zaman alacaktır ve askerlik bitene kadar beklenir.