askerlik yüksek lisans sevk tarihi-erteleme tarihi farkı

warriorbaron

Öğrenci
arkadaşlar bu konuyla ilgili birçok konu var ve hepsini okudum emin olabilirsiniz. fakat benim durum biraz farklı. kısaca anlatayım sonra sorularıma geçeyim.2013 temmuzda üniversitenin lisans bölümünden mezun oldum ve 2 yıl tecil ettirdim. 2 yılın tam sonunda yani 2015 haziranda kamu kurumuna uzman yardımcısı olarak girdim ve kurum 3 yıl tecil ettirdi. bu sene son yılım tecilde.

- Kurum işe başlama tarihim olan 5 haziran 2015 i baz almış ve erteleme bitim tarihi 5 haziran 2018 gözüküyor. e-devlet sorgusunda 5/06/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. bende bu haziranda bakaya kalacağımı düşünerek bu bahar döneminde herhangi bir tezsiz yüksek lisans programına(hatta mümkünse uzaktan) başvurmayı düşünüyordum. ama şimdiden başvurursam yarım dönem tecilim yanacak. bu yüzden kurumumun insan kaynakları bölümüne gittim çünkü hala stajyer gözüküyorum ve uzmanlık sınavına da giremedim ki belli değil sınav tarihi zaten. bana orada 2 celp dönemine kadar tecil yapabildiklerini söylediler ama yine de askerlik şubesine gideyim dedim. neyse gittim ve orada ki askerlik belgesinde 30/09/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor ve celp dönemi de kasım 2018 gözüküyor. sorum şu:

1) ben e-devletimi baz almam gerekiyor yoksa askerlik şubesindeki belgeyi mi baz alıcam? şubedeki arkadaşlar kesin konuştular. eylül sonuna kadar yüksek lisans işlemlerini halledebilirsen sıkıntı olmaz kalsa bile gelir 1 dönem erteletirsin dediler.

2)benim bu bahar döneminde(2017-2018 bahar) girmem mi mantıklı yoksa yaza kadar bekleyip diğer senenin güz dönemine mi girmem mantıklı. yani seneye güzü beklesem geç kalmış olur muyum? sonuçta erteleme bitim tarihi 5/06/2018 gözüktüğü için tırsıyorum biraz.

3) uzaktan yüksek lisansa kayıt yaptırsam kesin kayıt için ilgili okula belge teslimi, kayıt yenileme vb. şeyler için gitmem gerekir mi?

4) bir de tezsiz veya uzaktan yüksek lisans programlarından herhangi birisine girersem devam zorunluluğu var mı? sınavlarına falan girmezsem okula falan gitmezsem direk atılır mıyım?

arkadaşlar çok uzun oldu şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama okuyup da cevap verirseniz çok mutlu olurum. tam kayıt dönemi bu aralar çünkü sizlerin yorumuna göre bahar dönemine yüksek lisans başvurusu yapacağım.

warriorbaron

Öğrenci
arkadaşlar 3 hafta önce açtım konuyu çok uzun yazmışım haliyle cevap gelmedi. Çok kısa soruyorum.

çalıştığım kurumum 5 haziran 2015 te askerliğimi tecilledi ve 5 haziran 2018 bitiyor. e-devletten sorguladığımda 5 haziran 2018 e kadar askerlikle ilişiği yoktur diyor. askerlik şubesine gittiğimde 30/09/2018 e kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. ben yüksek lisansa bu bahar döneminde mi başvurmam lazım yoksa güzde de yapsam kurtarır mı sıkıntı yaşamak istemiyorum.

birde diploma puanım 3,02 bu puanla güz veya bahar döneminde falan açıkta kalma olasılığım var mı?

Arkadaşlar vereceğiniz cevaplar çok önemli tecrübeli bilen arkadaşlar lütfen cevap versinler ona göre başvuracağım yüksek lisansa!!!!!!

warriorbaron

Öğrenci
arkadaşlar sizden gelen cevaba göre kayıt yapıcam süre azalıyor. Tecil 5 haziran 2018de bitiyor askerlik durum belgesinde 30 eylül 2018 e kadar ilişiği yoktur diyo ama bir arkadaşım onu geriye çekiyorlar bakma ona baharda kaydolman lazım dedi. Sizce güze yetişebilirmiyim yoksa şimdiden yapayımı arkadaşlar durum acil. Celp dönemi kasım 2018 bu arada.