Askerlikte "Bakaya" ve yüksek lisans!

mem24

Öğrenci
Arkdaşlar Merhaba
Benim tecilim 20 gune bitiyor başka bir şehirde tezsiz yüksek lisans kazandim ama şartlar gereği okumam çok zor. Ben 2.dönem tezli okumak istiyorum . Acaba bakaya durumuna düştükten sonra ikinci dönem yüksek lisans yapabilirmiyim. Yarın kazandiğim bölümde kayıt son lütfen yardımci olurmusunuz???

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
önce bakaya kalacaksınız, sonra yüksek lisansa kayıt olacağınız vakit askerlik şubesine gidip bakaya kaldığınızı söyleyeceksiniz. size bir para cezası kesilecek ve yeni bir askerlik durum belgesi verilecek ( bir sonraki celp döneminin hazırlık işlemlerine kadar askerlik yönünden sakıncanızın olmadığını gösterir bir belge ) siz de o belgeyle gidip yüksek lisansa kaydolacak ve sonrada yüksek lisans öğrencisi olduğunuz için askerliğinizi tecil ettirebileceksiniz. ancak sadece bir kereliğine oluyor diye biliyorum bu işlem yani ikinci kez bakaya kalırsanız askerliğiniz bir daha tecil edilmez. şu hususa da dikkat etmek gerekir: örneğin siz 30 eylül 2016 ya kadar gerekli işlemlerinizi yaptırmadığınız için bakaya kaldınız, sonra hemen ekimde kasımda askerlik şubesine gidip bakaya işlemlerinizi yaptırırsanız sizi bir sonraki celp dönemi olan şubata atarlar ve askerlik durum belgenizde "30.12.2016 ya kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" yazar. bahar dönemi yüksek lisans kayıtlarını düşündüğümüz vakit bu tarih yeterli olmayabilir. o yüzden şubat ayında askerlik şubesine gitmek ve celp döneminizin mayıs ayına aktarılmasını sağlamak daha mantıklıdır. bu şekilde 30 Mart 2017 ye kadar askerlik yönünden sakıncanız kalmaz ve yüksek lisans programına rahatlıkla kaydolabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Benim de yüksek lisans biter bitmez tecilimi bozmuşlar, 2017 eylüle kadarken 30 eylül 2016 yapmışlar. Benim 19-25 eylül arası doktora kaydım olacak bir sıkıntı çıkar mı acaba?

mem24

Öğrenci
Hocam çok sağolun aynen 30 eylülde bitiyor tecilim dediğiniz gibi .şubatta gitsem ikinci kez bakaya kalmiş olmuyorum değil mi?
Teşekğr ederim

A

Akademik Forum

Guest
hayır hocam, eğer askerlik durum belgesine ihtiyacınız yoksa istediğiniz kadar (ay ve yıl olarak) bakaya kalabilirsiniz. ikinci kez bakaya kalmaktan kasıt şudur: askerlik işlemlerinizi yaptırmayıp bakaya kaldınız, atıyorum 6 ay sonra şubeye gittiniz, cezanızı ödediniz ve size askerlik durum belgesi verildi. siz bu durum belgesinde yazan tarihde yine askerlik işlemlerinizi yaptırmadınız. işte o zaman ikinci kez bakaya kalır; askerliğinizi bir daha tecil ettiremessiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Benim de yüksek lisans biter bitmez tecilimi bozmuşlar, 2017 eylüle kadarken 30 eylül 2016 yapmışlar. Benim 19-25 eylül arası doktora kaydım olacak bir sıkıntı çıkar mı acaba?

senin durumunda da bir sıkıntı olmaz hocam, sennin zaten 30.09.2016 ya kadar sıkıntın yok, kayıt tarihleri de 19 - 25 i arası olduğu için rahatlıkla kayıt olursun. üniversite işlemleri yaptırmakta gecikirse diye de hiç merak etme çünkü önemli olan senin doktaraya kayıt tarihin, sen örneğin 25 eylülde kayıt oldun, üniversite tecil işlemlerini iki ay sonra yaptı bu hiç önemli değildir. 30 eylülden önce kayıt olduğun için, bakaya durumun kaldırılır ve askerliğin tecil edilir.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba benim de bir sorum olacaktı ben daha önce yüksek lisans yaparken bakaya durumda kalmışım haberim yoktu gittim cezayı ödedim 2017 mart a kadar tecilli oldu ancak yüksek lisansım o tarihe kadar bitmezse yine bakaya durumuna düşebilirim bu durumda doktoraya başlasam dahi tekrar askerlik tecil edilmez mi yada yüksek lisanstan sonraki 1 yıl tecil hakkımı kullanamaz mıyım?

ankaraastra

Öğrenci
senin durumunda da bir sıkıntı olmaz hocam, sennin zaten 30.09.2016 ya kadar sıkıntın yok, kayıt tarihleri de 19 - 25 i arası olduğu için rahatlıkla kayıt olursun. üniversite işlemleri yaptırmakta gecikirse diye de hiç merak etme çünkü önemli olan senin doktaraya kayıt tarihin, sen örneğin 25 eylülde kayıt oldun, üniversite tecil işlemlerini iki ay sonra yaptı bu hiç önemli değildir. 30 eylülden önce kayıt olduğun için, bakaya durumun kaldırılır ve askerliğin tecil edilir.
Çok teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
bakaya durumda universiteye kayit

Merhaba ben 94 dogumluyum suan bakaya durumdayim universiteyi kazandim okul askerlik durum belgesi istiyor bunu alabilirmiyim bakaya belgesi iste bi sonraki doneme ertelenecek okula kayit yap tecil olur diyorlar ne kadar dogru 1 hafta sonra okul kaydim var acill yardimm lutfen

A

Akademik Forum

Guest
Tecil Tarihleri

Konu hakkında bilgi sahibiyseniz sormak isterim.Lisans mezuniyeti sonrası kullanılan 2 yıl tecil bitiminden sonra bahar dönemine yüksek lisans için şubat 2018 celbine ekim ayından itibaren askerlik durum belgesi almak istiyorum.Sınıflandırma tarihi yani hangi tarihe kadar askerlik işlemleri yönünden sıkıntısı yoktur belgesi verilir.30 aralık gibi duruyor ama 30 ocak olabilir mi emin olamıyorum bunu öğrenmek istedim.Tarihlerle ilgili bilginiz varmı acaba ?

msbuluTR

Öğrenci
Merhabalar benim askerlik yerim belli oldu 2017 Aralık 13'e kadar birliğime teslim olmam gerekiyor (tecil hakkım yok) fakat malumunuz Aralık Ocak aylarında yüksek lisans alımları var.. ben bu durumda bakaya kaldığımda yüksek lisans kaydımı yaptırabilir miyim? Teşekkürler

MFS

Öğrenci
LÜTFEN YARDIM EDİN LÜTFEEEN!!!!

Okadar yer arasında tek bilgili ve donanımlı cevap veren yer sizsiniz öncelikle teşekkürler.

2016 yılında sıkıntılı süreçleri yaşayan arkadaşlar da cevap verirse çok memnun olurum. Soruma geçmeden açıklamamı yapayım.
2017 yılı Aralık ayında polis durdurdu bir kağıt imzalattırdı 15 gün içinde şubeye gel dedi. Gitmedim. Şimdi 2018 yılı şuba o içinde İstanbul’a gidip bir otelde kalacam illaki polisler gelecek ve yeniden bir kağıt imzalatacaklar. Şubeye götürmezler. (Avukat olduğumdan mahkeme kararı olmadan göz altına alma yasaklılığı var) BENİM SORUM ŞU;
1) Hali hazırda bir üniversitede özel öğrenci olarak yüksek lisans yapıyorum (Özel öğrencilerin tecil hakkı bulunmuyor). Haziran ayında ingilizce sınavını verirsem normal öğrenci olarak yüksek lisansa hak kazanıp askerliğimi tecil ettirebilecem. Diğer arkadaşlara verilen cevaplar da 1. Bakaya ve 2. Bakaya diye bir durum yazmışsınız. Nedir bu 1. Ve 2. Olma hususu. İmzaladığınız kapıt sayısı kadar mı bakaya düşme durumu oluyor yoksa askerlik şubesine gitmekle mi 1. Ve 2. Bakaya durumu oluşuyor. Ben şimdi İstanbul’da otelde polisler gelse ve bana 2. Defa kağıt imzalattırsalar ben 2. Defa mı bakaya düşmüş oluyorum.???

2) Bu durumda haziran ayında ingilizce sınavını verirsem (Ki okul normal yüksek lisans için askerlik ilişiği olmama hususu istiyor) 2. Bakaya ya düştüğüm için yüksek lisansa geçemeyecekmiyim.

rexkom

Öğrenci
Arkadaşlar tezsiz yl a kayıtlıyım bundan kayıt sildirip mezun olmadan2. . Ye kaydolarak bu şekilde 35 yaşına kadar tecil uzatılabiliyor mu ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ranilum

Öğrenci
Merhaba,

Benim 2 hafta sonra 10 haziran'da 4 yıllık lisanstan mezun olduktan sonraki 2 yıllık tecilim bitiyor. yüksek lisansa kayıt yaptırmak istiyorum ancak Askerlik Durum belgesi isteniyor hem de kayıtlar su an için temmuzdan sonra yani tecilimin bittiği tarihten sonra. Askerlik şubeye gidip yüksek lisansa kayıt yaptıracağımı bildirip tecil tarihimin bu nedenle ertelenmesi için bir izin alabilir miyim ya da bakaya kalma durumunda yüksek lisansa kayıt için gerekli Askerlik durum belgesini alabilir miyim?

Teşekkür ederim

E

Emr__

Guest
Bakaya olarak yüksek lisans yapma

Merhabalar . Acaba bu probleminizi ne yaptınız ? Şu an bende aynı durumdayım. Bana yardımcı olabilir misiniz ?