Aslı Gibidir Mührü ve Evrak İşlemleri [Soru]

darklord084

Öğrenci
Merhaba,
Cari alımlardan başvuru yapmaya başlayacağım lakin kafamda deli sorular mevcut, vakit ayırır da cevaplarsanız memnun olurum.
-Aslı gibidir onay ücreti belge başına OCAK 2015 itibariyle NOTER de kaç lira? Yakın tarihte yaptıran var mı?
-Herhangi bir devlet okuluna gittim, ben yapamam benim evrakım değil diye gönderildim. Devlet kurumları bunu keyfi olarak mı yapıyor? Yasal bir dayanağı mı var?
-Lisans mezuniyet diplomasına, transkriptine "ben ortaokul kaşesi vuramam" diyen bir okul müdürüyle karşılaştım. Mevzuat nedir? Ocak 2015 içinde yaptıran var mı?
-Kimlik fotokopisine ve askerlik belgesine de aynı işlemi yapmam gerekir mi? Onların sadece fotokopisi yeterli mi?

Umarım bilen birileri vardır, lüften yardımcı olun...

İyi günler...

miss.esra

Doçent
Merhaba,
Cari alımlardan başvuru yapmaya başlayacağım lakin kafamda deli sorular mevcut, vakit ayırır da cevaplarsanız memnun olurum.
-Aslı gibidir onay ücreti belge başına OCAK 2015 itibariyle NOTER de kaç lira? Yakın tarihte yaptıran var mı?
-Herhangi bir devlet okuluna gittim, ben yapamam benim evrakım değil diye gönderildim. Devlet kurumları bunu keyfi olarak mı yapıyor? Yasal bir dayanağı mı var?
-Lisans mezuniyet diplomasına, transkriptine "ben ortaokul kaşesi vuramam" diyen bir okul müdürüyle karşılaştım. Mevzuat nedir? Ocak 2015 içinde yaptıran var mı?
-Kimlik fotokopisine ve askerlik belgesine de aynı işlemi yapmam gerekir mi? Onların sadece fotokopisi yeterli mi?

İyi günler...

sorularnızdan yanıtını net bildiğim tek şey noterden notere yapılan işlemlerin ücretinin farklı olduğu

Bebegüm

Öğrenci
Merhaba,

İyi günler...

Sanırım kurumların aslı gibidir onaylama zorunluluğu yok. Ben diplomamı mezun olduğum üniversiteden aslı gibidir yaptırmak istediğimde "Fakülte sekreteri yapıyor amaaaa yapma zorunluluğu yok, öğrencimizsin diye yaparız" şeklinde cevap almıştım.

miss.esra

Doçent
ben bugun fakülte sekreterine diplomamı aslı gibidir yaptrmak ıcın gittim mırın kırın ettı YLSY kazandgımı soyledım göster dedı sonuc belgemı gosterdm muhru bastı muhurde aslı görülmüştür yazıyor sonra bir arkadaşımın eniştesi avukatmış o gecerli olmayabılır sadece unv içinde bir işlem yapmak için gecerli olur gibi birşey dedi oyuzden kefilleri götürecegım noterde diplomamı aslı gibidir yaptrcam ne olur ne olmaz ekstra maliyet olacak ama işi sağlama almak lazım hele benim gibi obsesifseniz noterde yaptırın :)

A

Akademik Forum

Guest
aslı gibidir

31 Temmuz 2009 tarih ve 27305 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesi d. Bendi "...istenen belgenin aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir..." hükmünü içermektedir.