Atama yapılana kadar YL'dan mezun olmak

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda sorduğum soruyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Ben şu anda tezli YL yapıyorum. Dördüncü dönemimdeyim ve tahminen bu yılın Temmuz ayında mezun olacağım. Eğer mezun olana kadar "Yüksek Lisans yapıyor olmak" şartıyla bir ar. gör. kadrosu kazanırsam, güvenlik soruşturması bitip atamam yapılana kadar mezun olmuş olacağım. Bu durumda işe başlarken artık kadro şartını sağlayamayacağım. Bu durum sizce atamam ile ilgili bir sorun teşkil eder mi?

Eğer böyle bir durumda kalırsam, kadroyu kazanıp, evrakları teslim ettikten sonra, eğer mümkünse ilgili okulda doktoraya başvurayım diyorum. Eğer atamam yapıldığında o okulda DR öğrencisi olursam, sorun çıkarmadan devam etmeme izin verirler mi ne dersiniz? Ya biz seni YL yapıyor olmak şartı ile aldık, sen artık YL öğrencisi değilsin diyebilirler mi?

Yüksek lisans öğrencisi iken yüksek lisans yapıyor olmak şartlı ilana başvuru anında ilan şartını sağlıyorsunuz ve atamanız yapılana kadar doktora öğrencisi olursanız 50d kadroları için lisansüstü öğrenci olma koşulunu sağlarsınız bu bakımdan sorun olmaması gerekir ama sağlama almak için, atamanız gerçekleşinceye kadar tezi teslim etmeyip bekleyebilirsiniz süreniz var nasılsa.

agoodperson

Öğrenci
Yüksek lisans öğrencisi iken yüksek lisans yapıyor olmak şartlı ilana başvuru anında ilan şartını sağlıyorsunuz ve atamanız yapılana kadar doktora öğrencisi olursanız 50d kadroları için lisansüstü öğrenci olma koşulunu sağlarsınız bu bakımdan sorun olmaması gerekir ama sağlama almak için, atamanız gerçekleşinceye kadar tezi teslim etmeyip bekleyebilirsiniz süreniz var nasılsa.

Hocam, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Artık mezun olmam gerekiyor, maalesef ailemden baskı görüyorum, beklemekten haklı olarak sıkıldılar.

Eğer doktora öğrencisi olamazsam, atamamın yapıldığı tarihte öğrenciliğim sona ermiş olursa, o zaman ne olur? Sonuçta ilan zamanında yahut kazanırsam evrak teslim tarihinde kadro şartlarını sağlıyor olacağım.

Genç arkadaşlar, 50d kadrolarında yüksek lisans yapıyor olmak sadece kadroya başvuru koşulu değildir. Kanuna göre 50d maddesi yüksek lisans öğrencisine burs niteliğindedir ve atama yapılabilmesi için kesinlikle öğrenci olmak gereklidir.

agoodperson

Öğrenci
Genç arkadaşlar, 50d kadrolarında yüksek lisans yapıyor olmak sadece kadroya başvuru koşulu değildir. Kanuna göre 50d maddesi yüksek lisans öğrencisine burs niteliğindedir ve atama yapılabilmesi için kesinlikle öğrenci olmak gereklidir.

Hocam, tekrar teşekkürler. Haklısınız ancak bugüne kadar yalnızca "X alanında lisans mezunu olmak" şartıyla birçok alım yapıldığına şahit oldum. En son 2017 Ekim gibi 2 adet bu şekilde alım yapıldığını gördüm.

Atamayı yapıp, eğer halihazırda öğrenci değilsek, lisansüstü eğitime başlamak için belli bir süre verilme ihtimali olmaz mı? Kusura bakmayın, keşke bunları ilgili yerlere sorabilsek ancak akademimizin durumu malum, ne bilgisi olan var ne de ilgisi!

Hocam, tekrar teşekkürler. Haklısınız ancak bugüne kadar yalnızca "X alanında lisans mezunu olmak" şartıyla birçok alım yapıldığına şahit oldum. En son 2017 Ekim gibi 2 adet bu şekilde alım yapıldığını gördüm.

Atamayı yapıp, eğer halihazırda öğrenci değilsek, lisansüstü eğitime başlamak için belli bir süre verilme ihtimali olmaz mı? Kusura bakmayın, keşke bunları ilgili yerlere sorabilsek ancak akademimizin durumu malum, ne bilgisi olan var ne de ilgisi!
Evet lisans mezunu olma koşuluyla ilanlar vardı ama sizin de izlediğiniz gibi en son 2017 ekim belki daha sonra tek tük olabilir. Çünkü 33a kadrolarda lisansüstü öğrenci olmak gerekmez. 2018 Ocak itibarıyla yapılan kanun değişikliği sonucu arş.gör. alımları 50d maddesiyle yapılacağından böyle. Eğer öğrenci değilseniz maalesef atama yapmazlar. Ancak yüksek lisanstan doktoraya geçiş sürecinde süre tanıyabilirler.

agoodperson

Öğrenci
Evet lisans mezunu olma koşuluyla ilanlar vardı ama sizin de izlediğiniz gibi en son 2017 ekim belki daha sonra tek tük olabilir. Çünkü 33a kadrolarda lisansüstü öğrenci olmak gerekmez. 2018 Ocak itibarıyla yapılan kanun değişikliği sonucu arş.gör. alımları 50d maddesiyle yapılacağından böyle. Eğer öğrenci değilseniz maalesef atama yapmazlar. Ancak yüksek lisanstan doktoraya geçiş sürecinde süre tanıyabilirler.

Hocam, bahsettiğim kadrolar da 50d idi. Ancak her ne kadar söylediğinizi kabullenmek zor olsa da haklı olabilirsiniz.

Benim umudum da geçiş sürecinde tanınacak süre, ancak söylediğinizi tam anlayamadım, atamayı yapmayıp geçiş sürecine kadar süre tanımak nasıl olabiliyor? O süreçte ilgili kurumda çalışıp, ücret alabilir miyim?

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar tekrar merhaba.

İlgili konuda net bir bilgiye ihtiyacım var. Sonradan mağdur olmak istemiyorum. Lütfen.

Ben şu anda tezli YL yapıyorum. Dördüncü dönemimdeyim ve tahminen bu ayın sonlarına doğru mezun olacağım. Eğer mezun olana kadar "Yüksek Lisans yapıyor olmak" şartıyla bir ar. gör. kadrosu kazanırsam güvenlik soruşturması bitip atamam yapılana kadar mezun olmuş olacağım. Hatta bilim sınavı sonuçlanana kadar bile mezun olmuş olabilirim. Bu durumda işe başlarken yahut evrak teslim ederken kadro şartını sağlayamayacağım. Bu durum sizce atamam ile ilgili bir sorun teşkil eder mi?

Eğer böyle bir durumda kalırsam, kadroyu kazanıp, evrakları teslim ettikten sonra, eğer mümkünse ilgili okulda doktoraya başvurayım diyorum. Eğer atamam yapıldığında o okulda DR öğrencisi olursam, sorun çıkarmadan devam etmeme izin verirler mi ne dersiniz? Ya biz seni YL yapıyor olmak şartı ile aldık, sen artık YL öğrencisi değilsin diyebilirler mi? Yani ilan şartlarını sağlamadığım için atamam iptal olur mu?

Son düzenleme: