2 üniversiteden de olumlu cevap gelirse o zmn kendi insiyatifimize mi kalmış olacak? Teşekkürlerr..
İstediğinize gidersiniz eğer diğer YL'a kabul aldığınız okul ÖYP eğitimi veren bir okulsa ve ÖYP asistanı olmadan YL kaydınızı tamamlarsanız.Hem öyp ye hemde yüksek lisansa aynı anda basvurabiliyoruzz???Ama açıklanma zamanları farklı old. yuksek lisansa kabul edildikten sonra öyp dende uerleşirsek ne olacak o zmn?
Duruma göre değişir. Mesela Odtü geçen dönem YL kontenjanı açmadı ama siz Odtüye kabul alıp kayıt yapsaydınız eğitime orada devam edebilirdiniz. ÖYP kontenjanlarında her dönem aynı okullar olmuyor maalesef.ÖYP tabiki daha iyi değil mi YL'den?
Duruma göre değişir. Mesela Odtü geçen dönem YL kontenjanı açmadı ama siz Odtüye kabul alıp kayıt yapsaydınız eğitime orada devam edebilirdiniz. ÖYP kontenjanlarında her dönem aynı okullar olmuyor maalesef.
Aynı anda 2 tanesine kayıtlı olabilirsiniz. Başvuruları aynı okula yapacaksanız belki sınır koyabilirler.arkadaşlar meraba..yüksek lisansta bir üniversitede max kaç bölüme başvurabilirim..ben 2 diye biliyorum ama doğrumu emin değilim?..örneğin ben ekonometri bölümünde 1)ekonometri 2) yöneylem alanlarına başvuracağım..aynı anda iktisatta iktisat teorisine de başvurabiliyormuyum?
Merhaba arkadaşlar,
aynı anda birden fazla üniversitede ve farklı bölümlerde yüksek lisans öğrencisi olabiliyor muyuz?
İyi Günler, MYnet Hocam, iki üniversiteye Yukseklısansa basvuracagım fakat bunların başvuru gunlerı farklı, şöyle KATÜ haziranda dolayısyla temmuzun basında sonuclar bellı olacak, GAZü deTemmuzun ortasında bununda sonucları Ağustosta belli olacak. Sorum şu bu iki Üniv de beni kabul ederse insiyatif bende mi olacak? Teşekkürler...
Hocam çok teşekkür ederim şu andan ayagım rahatsız yatıyorum sırf bunun ıçın üniv e gidecektim Allah razı olsun.