Aynı Anda İki Üniversitede Yüksek Lisans ve Burs/ Kredi Durumu

demir87

Öğrenci
Arkadaşlar. Ben, bu yıl Hacettepe Üniveristesinde Yüksek Lisans yapmaya hak kazandım. Ancak, Dil durumum uygun olmadığı için Hazırlık sınıfı okumak mecburiyetindeyim. Kyk'nın burs yönergesine göre "Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez)" Burs veya Kredi alamayacağım. Eğer Hacettepe'den başka bir Üniversiteye de kayıt yaptırıp (dil koşulu bulunmayan) bu üniversite üzerinden kredi veya burs alabilir miyim? Kayıt yaptırıp Derslere devam etmeme durumunda bursum veya kredim kesilir mi? Bu konuda sizlerden yardım istiyorum.

demir87

Öğrenci
Burs verilmez diyor hocam, kredi almanıza bir engel yok.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim Hocam. Ancak, bu konuda belirgin bir şey yok gibi sanki. KYK'nın Genel ağ sayfasında, Hazırlık sınıfı okuyan Yüksek Lisans Öğrencisinin Kredi alamayacağına dair bir hüküm yokken. Ankara Bölge Müdürlüğünün sayfasında Hazırlık sınıfında okuyanlara Öğrenim kredisi verilmez diye bir ibare var. Hangisine göre karar vereceğiz. İşin içinden çıkamadım. Belki sizler bir şeyler anlayabilirsiniz. Sayfaların Linkleri:
KYK ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Genel Bilgiler

A

Akademik Forum

Guest
farklı iki üniversitede eş zamanlı yüksek lisans

Merhabalar, farklı iki üniversitede aynı anda yüksek lisans yapılabilir mi?