Normal
İTÜ'nün senato kararlarını ve yüksek lisans yönetmeliğini okudum, aynı anda iki yüksek lisans programı için engel yok, yapabilirsiniz de dememiş yasaktır da dememiş. Yalnızca bu sene kontenjanları duyururken, "YÖK kararı gereğince öğrenciler tek bir yüksek lisans programına yerleştirilir." yazıyordu. Bu ne demek? Bence belirleyici YÖK demektir, kendi kararlarına veya yönetmeliğine atıf yapmamış. Lisansta da İTÜ deydim, okulumun huyunu biliyorum ne yazık ki otomasyon birimi herşeyden bihaber. Başvuru yaparken bölüm ortalamam yerine bitirmediğim çift anadalın ortalamasını yazıyorlardı az kalsın. Ayrıca zamanında çift anadala başvururken, otomasyonda çalışan memurların o sene yeni değişen başvuru sistemi hakkında bilgisi yoktu beni yanlış yönlendirmişlerdi, ben ayrıca araştırmasam kabul alamayacaktım. Durum böyle olunca otomasyonun güvenilirliği sıfır, fakat ne yazık ki kayıtları onlar yapıyor. Muhtemelen yök kararından haberleri bile yok, kayıtlarda fena sorun çıkacak. YÖK ü aradığımda pazartesi(bugün) öğleden sonradan itibaren 0312 298 78 09 Güler Hanım ile görüşmem söylendi. Bunun haricinde daha önce 0312 298 78 17 deki bir bey aynı anda iki yüksek lisans engelinin kalktığını ve üniversitelerin rektörlüklerine bildirim yapıldığını söylemişti, bu numaraya geçen hafta ulaşamadım. Konuşmamız gereken birim eğitim-öğretim birimi. Bilgi edinen arkadaşlar lütfen paylaşsın.