Aynı Anda Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans Okurken Askerlik Durumu

caner92

Öğrenci
Merhabalar. özel bir üniversitede 2016 eylül ayında tezsiz programa kayıt oldum ve 30 ocak 2018 e kadar askerliğimi tecilledim. Şimdi bu ay içerisinde tezli bir program kazandım ve yarın öbür gün gidip kayıt yapacağım. Acaba bu tezli program ile tezsiz programa devam ederken tecilimi uzatabilir miyim? tezsiz programdan haziran gibi mezun oluyorum. Eğer tezli programdan dolayı tecili uzatabilirsem, haziran ayında tezsizden mezun olmam durumunda tecilim bozulur mu? tezsizdeki kaydımı dondurmam mı gerekir? bilgi verirseniz sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
hocam esasen mezun olduktan sonra tecil ettirmek için bir üst düzey eğitim programı gerekli. yani yüksek lisanstan mezun olursan tecil için doktora gerekli tekrar yüksek lisansla tecil alamazsın. ama bunlar tezli için geçerli.tezsizden mezun olduktan sonra tezliden tekrar tecil alabilir misin bilemiyorum eğer seni yüksek lisans mezunu sayarlarsa alamazsın.

tezsize tecil için devam ediyorsan belki tezsizden mezun olmadan kayıt sildirip tezliden 3 yıl tecil almak senin için daha mantıklı olabilir.