Aynı Anda Yüksek Lisans ve Doktora

Adem Yolcu

Öğrenci
arkadaşlar bu konu ile ilgili en son 2011 yılında post var forumda. Şimdi ben bir üniversitede matematik bölümünde doktora yaparken farklı bir ünide farklı bir alanda yükseklisans yapabilirmiyim acaba ???

fecri_ati

Öğrenci
2 tane yüksek lisans veya doktora yaparken başka bir bölümde yüksek lisans yapmak nedir arkadaş. Birini bitir, yapmak istersen git orda da yap yükseköğrenimini. Herşeyi lackalaştırıyoruz. Devlet memuruyken yapılan yükseköğretime de karşıyım arkadaş ben. ikisinden birisini seçmeli. Üzerine alınmasın kimse ben genel olarak konuşuyorum. Son yapılan değişiklik iyi olmuş.

arzudemir

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba :),

Benim sizlere iki sorum olacak;

1- Benim geçen sene 2 farklı tezli YL kaydım vardı. Bu dönem birinden mezun oldum fakat biri devam ediyor. Doktoraya başvurmam gerekiyor. Bitmemiş olan YL kaydım varken doktoraya kayıt olabilir miyim?

2- Bu dönem kayıt yaptırmak üzere iki farklı yerden doktora kaydı alabilir miyim ?

Bu soruların cevabı benim için çok önemli arkadaşlar. Lütfen bana yardım edin :love_heart:

Ali_33

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba :),

Benim sizlere iki sorum olacak;

1- Benim geçen sene 2 farklı tezli YL kaydım vardı. Bu dönem birinden mezun oldum fakat biri devam ediyor. Doktoraya başvurmam gerekiyor. Bitmemiş olan YL kaydım varken doktoraya kayıt olabilir miyim?

2- Bu dönem kayıt yaptırmak üzere iki farklı yerden doktora kaydı alabilir miyim ?

Bu soruların cevabı benim için çok önemli arkadaşlar. Lütfen bana yardım edin :love_heart:

Hocam aynı durumdayız. Benim burada araştırdığım kadarıyla diğer yl bitmeden ya da kaydımızı sildirmeden doktoraya kayıt olamıyoruz. Ama diğer alandan doktoraya başvurursunuz eğer kazanırsanız gider diğer yl kaydınızı silip yeni kazandığınız yerde doktora kaydı yapabilirsiniz. Eğer kazanamazsanız diğer yl ye devam edersiniz.

arzudemir

Öğrenci
Ben bulunduğum üniversiteye sordum bizim yönetmelikte herhangi bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla kayıt yaptırabilirsiniz dediler. Ne kadar doğru bilemiyorum.