Aynı Üniversitede Farklı Tarihlerde Açılan Arş.Grv.Başvuru

Turkboy

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Bir üniversite şuan ilandalar, ancak 3 seferdir ilana çıkmışlar hepside askıda.

Yani atıyorum tarihleri..

11 kasım 15 kasım ve 24 kasımda ilana çıkmışlar.

11 kasımdaki ilanına başvurduk diyelim aynı bölüm için 24 kasımdaki ilana başvurabilir miyiz?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

11 kasımdaki ilanına başvurduk diyelim aynı bölüm için 24 kasımdaki ilana başvurabilir miyiz?
İlan numaralarını verir misiniz.

Turkboy

Öğrenci
İlan numaralarını verir misiniz.

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53779

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53169

- - - Güncellendi - - -

Hocam birde ilanda şöyle bir şart var bunu da açıklar mısınız? Anladığım ön değerlendirme hesaplamasında lisans not ortalaması da kullanılacak yani %60 ALES ve %40 YDS idi buna lisans ortalaması da eklenecek mi?

İlgili madde:

5- Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

ran

Doçent
Merhaba arkadaşlar,

Verdiğiniz linkteki ilanlar aynı bölümlere ait değil ?

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ--->ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ--->MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ--->MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

Ama şöyle bir şey var;

kG195A.png

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ--->ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ--->DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ--->MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ--->MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

Ama şöyle bir şey var;

kG195A.png

İşte bu sadece 24 kasım ilanlarında var, ama diğerini etkiler mi? Bana yalnızca 24 kasım ilanlarındaki aynı şartlar içeren kadrolara başvurulamaz gibi geldi.

Turkboy

Öğrenci

Ama şöyle bir şey var;

kG195A.png

Hocam heriki bölümde makine mühendisliği lisans mezuniyeti istiyor. İkisinin şartlarını da sağlıyorum ancak bu iki ilan farklı tarihlerde açıldığı için ikisine de başvuru yapamaz mıyım? Yoksa açıklama da yazıldığı gibi sadece birine mi başvurabiliyorum. Benim bildiğim aynı tarihli ilanlar arasından sadece birine başvuruluyor diyeydi o yüzden.

Peki 5. madde de yer alan (https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53779)

5- Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

Bu açıklama için ön değerlendirme sıralaması belirlenirken lisans ortalamamız da mı hesaba katılacak yanlış mı anlıyorum?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam heriki bölümde makine mühendisliği lisans mezuniyeti istiyor. İkisinin şartlarını da sağlıyorum ancak bu iki ilan farklı tarihlerde açıldığı için ikisine de başvuru yapamaz mıyım? Yoksa açıklama da yazıldığı gibi sadece birine mi başvurabiliyorum. Benim bildiğim aynı tarihli ilanlar arasından sadece birine başvuruluyor diyeydi o yüzden.

Peki 5. madde de yer alan (https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53779)

Bu açıklama için ön değerlendirme sıralaması belirlenirken lisans ortalamamız da mı hesaba katılacak yanlış mı anlıyorum?

Hocam MYO için öndeğerlendirmede YDS olmadığı için mezuniyet notu kullanılır onun için not düşmüşler, sizinle ilgili değil. Sizin son değerlendirilmenizde kullanılacak.

ran

Doçent
İşte bu sadece 24 kasım ilanlarında var, ama diğerini etkiler mi? Bana yalnızca 24 kasım ilanlarındaki aynı şartlar içeren kadrolara başvurulamaz gibi geldi.

Kapsamı çok geniş bir açıklama olduğu için, aynı üniversitenin o sırada aktif olarak ilanda olanlardan yalnızca birine başvuru yapılabilir, gibi anladım ben. Diğer ilanda bu açıklamaya dikkat etmemiştim. Eğer yoksa, farklı tarihlerdeki ilanlara başvuru yapılabilir gibi anlaşılıyor.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kapsamı çok geniş bir açıklama olduğu için, aynı üniversitenin o sırada aktif olarak ilanda olanlardan yalnızca birine başvuru yapılabilir, gibi anladım ben. Diğer ilanda bu açıklamaya dikkat etmemiştim. Eğer yoksa, farklı tarihlerdeki ilanlara başvuru yapılabilir gibi anlaşılıyor.
Diğer ilanlarda yok, bence sadece 24 kasım ilanları için ama tabi üniversite ne der bilinmez :)

M

misafirimben

Guest
ihtisaslaştırılmış öyp'ye ilişkin yardım

merhabalar, Nazmi hocam ve diğer hocalarım hayatım için çok önemli bir karar vereceğim o yüzden fikirlerinize ve yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Hocam, ben doktora ders dönemindeyim bir üniversiteye başvuru yapmak istiyorum aynı anabilim dalından yüksek lisans ve doktora programı olan bir üniversite, ancak ben o anabilim dalından zaten yüksek lisansım var tekrar yüksek lisans yapmam gerekiyor mu? üniversite ve hocaların bu konuda bir inisiyatifi olabilir mi? hocam bir de o üniversitede yüksek lisans doktora programı varsa beni tekrar farklı bir üniversiteye gönderebilirler mi? şimdiden çok teşekkkür ederim evlillik planı yapıyorum her şey bu ilana bağlı.