Aynı Yüksek Lisans Programında Azami Eğitim Süresini Uzatmak

Child_In_Time

Öğrenci
Merhaba, ODTÜ'de tezli bir yüksek lisans programına devam etmekteyim; ancak yaşadığım bazı problemlerden ötürü 4 dönemde dersleri tamamlayamama olasılığım var. Yüksek Lisans'ı askerlik için yapmıyorum ve askerlikle ilişiğim yok. Kaydımı sildirmeden yeniden aynı yüksek lisans programına başvurabiliyor muyum ve kabul Edilirsem süreç nasıl işliyor ? ALES Sonucum da beklediğim gibi gelirse araştırma görevlisi kadrolarına da başvuracağım (girme olasılığım da yüksek) o nedenle eğer girersem kadromu riske atmak istemiyorum. Yeniden kayıt olmak dışında süreyi uzatmak adına yapabileceğim başka bir şey var mıdır, ya da eğer atanırsam kadrom yanmadan yeniden kayıt olmamın bir yolu var mıdır?

Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim...

4 dönemde dersler tamamlanmadığı takdirde ilişik kesilir. Aynı anda iki yüksek lisans programına birden kayıt yaptırmak mümkün değildir. Bu durumda aynı alanda yeni bir yüksek lisans programına başlayıp dersleri saydırma yoluna gitmeniz en doğrusu olabilir.

Child_In_Time

Öğrenci
Teşekkür ederim, kastettiğim zaten aynı programa başvurmak için kaydı silmek gerekip gerekmediği aslında, zaten kabul olunca kaydı sileceğim aşikar başvurmak için herhangi bir yüksek lisansa kayıtlı olmama şartı var mı?

M

mka71

Guest
Benimde bir sorum olacak. Tezli yüksek lisans yapıyorum. İlk yıl dersleri başarıyla verdim. Sıkıntım yok. Şuan tez aşamasındayım ve bununla uğraşıyorum. Ancak bazı sebepler yüzünden tezi zamanında verememe ihtimali doğdu maalesef. Size sorum bu durumda iken uzatma yapabilir miyim ? Bilerek tezi geç yazabilir miyim ? YÖK yönetmeliğinde en çok altı dönemde bitirilmeli yazıyor. Bu bizim yasal uzatma hakkımız mı yoksa farklı bir şey mi ? Son olarak eğer uzatma kullanırsam ve tez jurisi, teze düzeltme verirse o bu son iki dönemden mi sayılacak ? Cevap verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Child_In_Time

Öğrenci
Benimde bir sorum olacak. Tezli yüksek lisans yapıyorum. İlk yıl dersleri başarıyla verdim. Sıkıntım yok. Şuan tez aşamasındayım ve bununla uğraşıyorum. Ancak bazı sebepler yüzünden tezi zamanında verememe ihtimali doğdu maalesef. Size sorum bu durumda iken uzatma yapabilir miyim ? Bilerek tezi geç yazabilir miyim ? YÖK yönetmeliğinde en çok altı dönemde bitirilmeli yazıyor. Bu bizim yasal uzatma hakkımız mı yoksa farklı bir şey mi ? Son olarak eğer uzatma kullanırsam ve tez jurisi, teze düzeltme verirse o bu son iki dönemden mi sayılacak ? Cevap verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

Tezli yüksek lisans programlarının azami süresi 3 yıl / 6 dönemdir ver dersler de azami 2 yıl / 4 dönem içinde bitirilmelidir. Bu sürede bitmezse ya da öğrenci 3,00/4,00 ortalama tutturamazsa ya da Pro-thesis seminar'da iki kez kalırsa ilişiği kesilir. Yani dersleri 1 yılda bitirdiyseniz tez aşamasına 2 yıl ayırabilirsiniz; ancak son yıl aldığınız dersler ortalamanızı etkilemez (bunun beraberinde YÖK öğretim üyelerinin danışmanı olabilceği tez sayısını 12'yle sınırlandırdığından ötürü uzatmaya çoğu bölümde sıcak bakılmıyor artık). Bildiğim kadarıyla 3 yıl /6 dönem'den sonra bölüm ve enstitü insiyatifinde olmakla beraber düzeltme için en fazla 3 ay ek süre verilebiliyor diye biliyorum.