Bahar Dönemi için IELTS Zamanlaması

Eniser

Öğrenci
Merhabalar,

Bahar dönemi yüksek lisans başvuruları için IELTSe gireceğim. İlgilendiğim üniversiteler Ocak sonu itibarıyla başvuru belgelerini istiyorlar.

Aşağıdaki sınav tarihleri baz alınırsa ben başvurular için geç mi kaldım? Çünkü kontenjan olmayacağı ve en az 1 ay önce başvurmak gerektiğini yazanlar var internet ortamında. Online başvuru kısmında da parayı ödemeden hangi tarihlerde (örneğin İstanbul için) kontenjanların mevcut olduğu belirtilmiyor.

Not:Kırmızı ve yeşil renkler sınav tipiyle ilgilidir, kontenjanla ilgili değildir.

2013sinavlarir.jpg

sidneh

Profesör
Kasım sınavlarının başvuru tarihi geçti, 7 Aralık'taki sınav için de yarın son, bunları dikkate alarak her sınava başvurabilirsiniz.

Sercan

Profesör
Hocam kontenjan konusunda sınırlama var diyorlar ancak bu konuda british council sınırlama yok, son gün bile başvurabilirsiniz diyor. Ben şahsen sondan bir gün önce başvurmuştum. Yani isterseniz 7 aralık sınavına için yarın başvuru yapabilirsiniz. British council'i yarın sabah 9 civarı arayın ve emin olun, içinize sinmesi için.

Eniser

Öğrenci
Benim de resmi sitede yazılanlardan algıladığım bu. Ama hangi sözlükte, forumda, blogta okusam, hep kontenjan olmaz gibi yorumlarla karşılaşıyorum.

Son düzenleme:

Eniser

Öğrenci
Teşekkür ederim ilginiz için :)

Belki saçma gelebilir ama bir sorum daha olacak. Sınavlar online ortamda açıklanıyor, bir de anladığım kadarıyla sonuçlar adrese gönderiliyor. Üniversiteler online başvuru sonuçlarının çıktısını kabul eder mi? Yani bu adrese teslim işi bir sebeple uzar ve başvurulara yetişmezse ne gibi bir yöntem izlenebilir?

Podof

Araştırma Görevlisi

Belki saçma gelebilir ama bir sorum daha olacak. Sınavlar online ortamda açıklanıyor, bir de anladığım kadarıyla sonuçlar adrese gönderiliyor. Üniversiteler online başvuru sonuçlarının çıktısını kabul eder mi? Yani bu adrese teslim işi bir sebeple uzar ve başvurulara yetişmezse ne gibi bir yöntem izlenebilir?

Benim belgem sınav sonuçları açıklandığı gün gelmişti. Öyle önemli gecikme yaşanağını hiç zannetmiyorum.
Bir seçeneğiniz belgeniz postada da olsa gidip ilgili yerden sonuç belgesi talep etmek olur. Ama bu sundukları standart imkanların içinde olmadığı için ücreti var. Ek belge talep etmiş sayılırsınız. Merkezlerine giderseniz yazdırıp imzalayıp anında verirler diye düşünüyorum.

amar

Araştırma Görevlisi

online açıklamasından 2 gün sonra kargo evinize teslim ediyor sonuç belgesini.o belgeyi yüksek lisans için kullanabilirsiniz.aslını göstermeniz yeterli olup bir fotokopisini sizden isterler.Ama üniversiteniz eşdeğerlik belgesi de isteyebilir.onu da ÖSYM yi arayarak gerekli yönlendirmelerle istetebilirsiniz.Üniversiteyle görüşün yine de.Belki gerek kalmaz

bigthunder

Doçent
Hocam kontenjan konusunda sınırlama var diyorlar ancak bu konuda british council sınırlama yok, son gün bile başvurabilirsiniz diyor. Ben şahsen sondan bir gün önce başvurmuştum. Yani isterseniz 7 aralık sınavına için yarın başvuru yapabilirsiniz. British council'i yarın sabah 9 civarı arayın ve emin olun, içinize sinmesi için.

evet hocam bende mail attım kontenjan var demediler son gün bile başvurabilirsiniz dediler.

pelinn

Öğrenci
arkadaşlar acil bir sorum olacak ielts general puanını ege üniversitesi yüksek lisansa başvururkn kullanabiliyomuyuz? ve cari alım araştırma görevlisi alımlarında ( öyp dışında alınan araştrma görevlisi kadrolarında) başvurularda general puan kabul ediliyor mu?

amar

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar acil bir sorum olacak ielts general puanını ege üniversitesi yüksek lisansa başvururkn kullanabiliyomuyuz? ve cari alım araştırma görevlisi alımlarında ( öyp dışında alınan araştrma görevlisi kadrolarında) başvurularda general puan kabul ediliyor mu?

kabul ediliyor hocam.içiniz rahat olsun diye 24 saat açık olan YÖK ü arayabilirsiniz. 444 8 965

sidneh

Profesör

Yüksek lisans için okullar kabul etmeyebilir, bunu Ege ile görüşüp kesinleştirmenizde fayda var. Ama araştırma görevlisi kadrolarının tamamında kullanabilirsiniz. Ayrıca böyle şeyler için çağrı merkezini aramayın derim.

Sonuç belgesi ile ilgili olarak, başvuru formuna okulun adresini yazarak sonuçların direkt okula gönderilmesini de sağlayabilirsiniz.

pelinn

Öğrenci
Yüksek lisans için okullar kabul etmeyebilir, bunu Ege ile görüşüp kesinleştirmenizde fayda var. Ama araştırma görevlisi kadrolarının tamamında kullanabilirsiniz. Ayrıca böyle şeyler için çağrı merkezini aramayın derim.

Sonuç belgesi ile ilgili olarak, başvuru formuna okulun adresini yazarak sonuçların direkt okula gönderilmesini de sağlayabilirsiniz.

teşekkürler cvplar için. sonuç belgesi için notere bi miktar para veriliyo diye duydum o nası oluyo peki ? snvda sonra sonuç belgesini egeye göndertsem birdaha başka yere gödertmek istesem yine kabul ederler değil mi? (kusura bakmayın bilmedgmden soruyorum bu snç belgesi kafamı karştrdıda brz)

- - - Güncellendi - - -

teşekkrler .

sidneh

Profesör
teşekkürler cvplar için. sonuç belgesi için notere bi miktar para veriliyo diye duydum o nası oluyo peki ? snvda sonra sonuç belgesini egeye göndertsem birdaha başka yere gödertmek istesem yine kabul ederler değil mi? (kusura bakmayın bilmedgmden soruyorum bu snç belgesi kafamı karştrdıda brz)

- - - Güncellendi - - -

teşekkrler .

Sonuç için notere herhangi bir şey ödemenize gerek yok. Sonucu 5 farklı yere ücretsiz olarak gönderebiliyorsunuz.

pelinn

Öğrenci
Sonuç için notere herhangi bir şey ödemenize gerek yok. Sonucu 5 farklı yere ücretsiz olarak gönderebiliyorsunuz.

teşekkür ederim.sınav için para yatrcam ama hala karar veremedm general mi academic mi olsun diye.yds den 40 aldm, reading ve listeningde baya kötüyüm readingden az netle daha fazla puan gelsin die academicmi denesem, bi tecrübenz var mı acaba genelde ydsden 50 alamayanlar general denesn diyolar?

Sercan

Profesör
Öyp için düşünüyorsanız bence generalden girin. Reading'i gerçekten kolay. Ama yok, yüksek lisans başvurusu için filan kullanacaksanız akademik modülü tercih etmeniz gerekir.

Eniser

Öğrenci

İçime mi doğdu nedir kargoyla ilgili yaşayacaklarım :)

Sınav sonuçlarının gelmesi normalden birkaç gün daha fazla uzayınca merkezi aradım, onlar da kargo şirketini aramamı söylediler. Kargo şirketi de adıma herhangi bir kargo verilmediğini verilse de takip numarası olacağını söyledi. Ne isimden bulabildiler ne de takip edebileceğim bir merci söyleyebildiler. İstanbul'daki şubelerinden Antalya'daki şubelerine kadar aramadığım yer kalmadı ama adıma gelen kargoyu bir türlü bulamadılar.

Allah'tan bugün şubeye gelip kargomu teslim almamı söyleyen bayanın sesiyle güne mutlu başladım. Şimdi de elimdeki resmi sonuçlara bakıyorum.

L: 5.5
R: 4.5
W: 5.5 sadece son makaleyi yazdım
S: 5

almışım Academics'ten.

Bahane üretmeye gerek yok :) Bir saat bile çalışmayan adama bu notlar yeter.