Bakaya ve yüksek lisans acilll yardımınıza ihtiyacım var

Saseci

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar başına gelen yada bile varsa yazabilirse sevinirim. Üç celp dönemi bakaya kalıp gbt de tutanak tutulduktan sonra onbeş gün içinde yine şubeye uğramadım. Şimdi yüksek lisansa kayıt yaptırmak istiyorum ne yapmam lazım acil bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim

ercanerten

Öğrenci
Benzer bir problemim var, yeni bir konu açmak istemedim o yüzden burada sorayım:

Eylül 2016'da tecilim bitiyor ve bakaya durumuna kalıyorum. Önümüzdeki BAHAR döneminde de yüksek lisans yapmak istiyorum. Şimdi konu şu ki bakaya durumunda yüksek lisans başvurusu yapamıyorsun. Şöyle bir şey yapabilir miyiz? Mesela Mayıs dönemine kadar kaçak olarak kalıp, sonrasında şubeye gidip sevk işlemlerini başlatsam ki bu durumunda Ağustos ayına kadar askerlikle ilgili bir durumu bulunmamaktadır şeklinde bir belge alabilirim. İşte bu belgeyle YL kaydını yaptırdıktan sonra enstitü askerliği tecil edebilir mi? Yani şube çıkıp der mi ki "senin sevk işlemin başlamış ağustosta ya da kasımda askere gitmen gerekiyor." diye?

rexkom

Öğrenci
ercenerten bende seninle aynı durumdayım benimde tecil 30 Eylül'de bitiyor sen naptın ne yapmayı düşünüyorsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Benzer bir problemim var, yeni bir konu açmak istemedim o yüzden burada sorayım:

Eylül 2016'da tecilim bitiyor ve bakaya durumuna kalıyorum. Önümüzdeki BAHAR döneminde de yüksek lisans yapmak istiyorum. Şimdi konu şu ki bakaya durumunda yüksek lisans başvurusu yapamıyorsun. Şöyle bir şey yapabilir miyiz? Mesela Mayıs dönemine kadar kaçak olarak kalıp, sonrasında şubeye gidip sevk işlemlerini başlatsam ki bu durumunda Ağustos ayına kadar askerlikle ilgili bir durumu bulunmamaktadır şeklinde bir belge alabilirim. İşte bu belgeyle YL kaydını yaptırdıktan sonra enstitü askerliği tecil edebilir mi? Yani şube çıkıp der mi ki "senin sevk işlemin başlamış ağustosta ya da kasımda askere gitmen gerekiyor." diye?
Aynen hocam bakaya durumdayken yl kaydını yapabilmek için şubeye gidip sevk işlemlerini başlatıyosun. Onlarda x tarihine kadar sorun yoktur tarzı bir belge veriyorlar. Onunla gidip kaydını yaptırdığın takdirde enstitü teciil ediyor askerliğini

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bi-muhaba

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, Lisansı bitirdikten sonra Lisans üzerinden 2 yıl tecil yaptırdım. Bu süre içerisinde de bir okulda y.l 'ye başladım. En son öyp alımları sonucunda da önceki yl'mi sildirip başka okula geçtim. Bu arada 30 eylül 2016'da da tecil sürem bitti. Ancak okulun tecil işlemlerini yapacağını varsayarak şubeye gidip de herhangi bir işlem yapmadım. Ta ki kasım ayında bakaya kaldığımı öğrenene kadar. Daha sonra şubeye gittim. Orada Ocak ayının sonlarına kadar bir süre tanıdılar ve bağlı olduğum kurumun askerlik şubesiyle yazışma başlatması gerektiğini söylediler. Ben de kurumla görüştüm ve işlemleri başlatacaklarını söylediler. Sonucun da en az 15 gün içerisinde açıklanacağı söylendi. Şimdi merak ettiğim böyle bir durumda tecil olmaması ihtimali var mı? Yoksa öyp kapmasındayken askerlik yapmak ne gibi sonuçlar doğurur. Aydınlatırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme: