Başkent Üniversitesi Yüksek Lisans

mert92

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar Başkent Üniversitesinde yüksek lisans yapan kimse var mı ? Üniversitenin eğitimi nasıldır ? Üniversitenin yıllık ücreti olarak net bir şey göremedim 3. yarıyılda sadece tez var ücretlendirmesi nasıl olacak bir bilgim yok yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

mert92

Öğrenci
Evet hocam gördüm onu seminer için 1500 lira yazmışlar onları anladım fakat 3. ve 4. yarıyıl tez dönemi olduğu için dönemlik sadece 2.500 lira mı ödeyeceğiz yoksa başka bir ödeme yapılması gerekiyor mu onu anlayamadım sandığımdan daha uygun bir ücrete denk geliyor ona şaşırdım açıkçası.

OrangeSky

Öğrenci
Hocam yanlış bakmiyorsam tez 5 kredi sayiliyormus, dolayısıyla 2500 yapıyor dediğiniz gibi. Bana da pek ucuz geldi şu an bilemedim o yüzden.

mert92

Öğrenci
Hocam bugün gidip konuştum üniversiteyle toplam 17.000 civarı bir ücreti var 2 yıl toplamında. Bugün fark ettiğim en büyük sorunu ulaşım sorunu. Toplu taşıma kavramı maalesef oturmamış hatta yok desem yeridir. Eğer arabanız yoksa üniversiteye ulaşımda zorlanırsınız gibi. Üniversitenin sunduğu ücretsiz semt servisleri var ama saat başı falan değil 1 sabah 1 de akşam var servisler o da yüksek lisans için pek kullanışlı bir tercih değil. Sırf bu yüzden bile tercih edip etmeme konusunda kararsız kaldım

OrangeSky

Öğrenci
Yol, ulaşım çok çok önemli. Ben lisans dönemimde 2.5 saatlik okula gidiyordum her gün. İnanın eve geldiğimde cılkım çıkmış oluyordu, her Allahın günü sabahın 5inde kalkmak o toplu taşımanın bunalticiligi... O yüzden kendinizi iyi tartin yapabilir misiniz diye...

M

Meraklımisafir

Guest
Başkent üniversitesi yüksek lisans

Merhabalar ,

Başkentin servisleri hakkında bir bilgi vermek istedim. Ben eski mezunum, bizim dönemimizde yazları 1 sabah 1 akşam ancak eylül ayından itibaren belli duraklardan saat başı üniversitenin içine servis oluyordu. Sıhhıye, beşevler, bahçeli, eskişehir yolu üzerinde okula gelmeden. Bir kaç durak daha var da tam hatırlayamıyorum. Bunların haricinde semt servisi 1 sabah 1 akşamdı.

Bir de ben de başkentte yüksek lisansa başvurdum, eğitim yönetimi tezliye. Mülaktların nasıl olduğunu, soruları tiplerini ya da sorularla ilgili herhangi bir bilginiz var mı? Varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. İyi günler diliyorum herkese