Beni hep engelleyen alessss ? Tavsiyeleriniz nedir ?

çokooprensss

Öğrenci
Merhaba forumun bilge dostları ;

Bir konuda sizlere içimi dökmek hemde fikir almak istiyorum , dışardan bakıldığında yorum yapmak ve fikir beyan etmeyi hep tasvip ederim.

Sözün başına gelelim , bundan bir sene önce mezun oldum , sayısalcıyım biyoloji bölümünden mezunum.

bir ünide daha yüksek lisans öğrencisi olmadan merak edip hocanın yanında çalışmaya başladım , proje çalışmalarına katılıp ilgili deneylerini hem sürdürüyor hemde bir yandan işin püf noktasını öğreniyorum

gel gelelim ki ne o üniye yl olarak girebiliyorum nede burs alabiliyorum . öğrenci olamadığım için her daim sıkıntı çekiyorum , 3 yıldır ales denilen bu lanet sınava giriyorum ve 72 üstüne çıkamıyorum , çıkamadığım içinde her defasında mağlub oluyorum

ailem bir yandan baskı , bir yandan reel hayat bir yandan da öğrenci olamamanın sıkıntısı ile verdiği durumlar.

şuanda ki ortamımdan çok memnunum , herşeyi az çok öğrendim , ortamımı seviyor ve işimi büyük bir özveri ile yapıyorum , fakat gel gelelim ki ailenin en büyük çoçuğu olmanın verdği dezavantajla baya sıkıntılar çekiyorum , çok sevdiğim akademik hayatıda bırakmak istemiyorum 1-1,5 senedir idare ediyorum , fakat şuanda bitme noktasına geldim , arkadaşlarım yl bitirip doktoraya başlarjen ben daha yl başlayamamanın derdiyle cebelleşyiroum

sevgili arkadaşlar ne önerirsiniz , hayallerimiden vazgeçip bir fabrikada mı yada bulduğum özel sektörde mi çalışmalıyım yoksa biraz daha mı zorlamalıyım kendimi bilemedim :(

trexq

Öğrenci
ales geçmişte oluşturdugun temele bakar çevremde gördüğüm kadarıyla. daha ilk girişte 85 , 87 alan arkadaşlarımda var bikaç kere girdip 70 alamayanlarda mesele ben 3 kere girdim hep 78-80 arası aldım :)

bu yüzden çok fazla çalışmalısın bence öss ye girer gibi , bir arkadaşımda böyle takılmıştı 3. sınıftan beri 77 yi geçemiyordu çocuk 2 ay sırf ales çalıştı 84 ü aldı sonunda , işine de yaradı atandı.

yerinde olsam işe başlardım özelde fırsat buldukça da alese yardırır puanı alır baharda da yl ye başlardım..

söylemek kolay ama sınav anı çok etkiliyor bence %50 çalışma %50 sınav anı :chuncky:

çokooprensss

Öğrenci
ales geçmişte oluşturdugun temele bakar çevremde gördüğüm kadarıyla. daha ilk girişte 85 , 87 alan arkadaşlarımda var bikaç kere girdip 70 alamayanlarda mesele ben 3 kere girdim hep 78-80 arası aldım :)

bu yüzden çok fazla çalışmalısın bence öss ye girer gibi , bir arkadaşımda böyle takılmıştı 3. sınıftan beri 77 yi geçemiyordu çocuk 2 ay sırf ales çalıştı 84 ü aldı sonunda , işine de yaradı atandı.

yerinde olsam işe başlardım özelde fırsat buldukça da alese yardırır puanı alır baharda da yl ye başlardım..

söylemek kolay ama sınav anı çok etkiliyor bence %50 çalışma %50 sınav anı :chuncky:

haklısın ama fikirlerden yola çıkarak bir şey yapabilirim diye düşünüyorum :) o yüzden soruyorum

yanıtın için çok teşekkür ediyorum