Benim için çok önemli.. Bilgili arkadaşlardan yorum istiyorum. ALES 2017 Bahar Dönemi Hk.

sinan2145

Öğrenci
Merhaba sayın arkadaşlar,

89 doğumluyum. Giresun'da yaşıyorum. Ailevi sebeplerden dolayı 2020 yılına kadar askere gitme durumum yok. Nisan 2017'de tecilim dolacak.

- AÖF İşletme mezunuyum. Not ortalamam 54,5/100
- ALES puanım EA ve SAY 67/100

İlk defa ALES'e girdim. Yüksek lisans ile ilgili hiç bir bilgim yok. Paralı ya da parasız askerliği erteletmek için bir bölüme kayıt olmak istiyorum. Bu puanlar ile kesin kayıt yaptırabileceğim bir yer var mı? Bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
 

tsubasaugur

Öğrenci
tezli yüksek lisans için ales puanı, not ortalaması ve lisansüstü sınavının puanının ortalaması gerekiyor, ales ve not ortalaman biraz düşük olduğu için özellikle 10-15 civarı açılan kontenjanlara girmen zor gözüküyor.

tezsiz yükseklisans için sadece not ortalaman önemli ve kontenjanları genelde yüksek (50 kişi gibi) olur, tezliden farkı burda harç ödersin eğitim almak için.

Bu ara dönem ve yaz dönemi için ilanları takip et, büyük ihtimalle tezsiz yükseklisans için başvurun kabul olur çünkü genelde kontenjanları dolmuyor.
 

elkmuh46

Öğrenci
kardeşim seni bir konuda uyarayım kendni ona göre ayarla.eğer askerlik yerin belli olduysa ve buna ragmen tecil yaptırdıysan yüksek lisans yapamazsın askere götürürler apar topar.2 ay önce arkadaşım bu şekilde gitti.
NOT:EĞER YERİN BELLİ OLDUYSA BU DURUM GEÇERLİ.EĞER HİÇ YERİN BELLİ OLMADAN BU ZAMANA DEK ERTELEDİYSEN YAZDIKLARIMI UNUT.
 
Üst