bilimsel araştırma projesi (BAP)

Yüksek lisans döneminde bilimsel araştırma projesine başvurmanın ne gibi avantajları dezavantajları vardır süreç nasıl işler? Daha önce projeye katılan hocalarımdan tecrübelerini öğrenmek istiyorum.

qwerty

Öğrenci
Tez aşamasında başvurabilirsiniz. Para desteğiniz olur. Teziniz için gerekli masrafları buradan karşılayabilirsiniz. Bunun dışındaki araştırma projelerinde araştırmacı olarak yer alabilirsiniz yönetici olamazsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Yuksek lisans veya doktora teziniz icin dahi kendiniz basvuramazsiniz. Danismaniniz basvurmayi dusunuyordur ve bu nedenle soylemistir. Mutereddid iseniz yonetmeligi okumanizi oneririm.

fizikci_88

Öğrenci
Yüksek lisans döneminde bilimsel araştırma projesine başvurmanın ne gibi avantajları dezavantajları vardır süreç nasıl işler? Daha önce projeye katılan hocalarımdan tecrübelerini öğrenmek istiyorum.

Hocanızın yürütücülüğünde verilen yüksek lisans/doktora BAP projeleri teziniz için gerekli olan sarf, hizmet alımı, seyahat, konaklama vb. giderlerin bir kısmının yada tamamının karşılandığı bir destektir projesidir. Miktarı bir çok üniversitede cüzzidir. Benim bildiğim kadarıyla en yüksek bütçe Anadolu Üniversitesinde; Yüksek lis. 10 bin TL, doktora 40 bin TL (ODTÜ'de bu bütçe, yüksek lisans için 2 bin 500 TL idi! Hala aynı mı bilemiyorum tabi...) Bu bütçeden, öğrenci burs alamaz!
Kısacası, üniversitenin ayırdığı bütçeye göre deneysel çalışan biri için sarf malzeme, sosyal bilimler için de kongrelere gitmek için (yurtiçi/yurtdışı farketmez) bir destek sağlar. Mutlaka faydasını görürsünüz.

Hocanızın yürütücülüğünde verilen yüksek lisans/doktora BAP projeleri teziniz için gerekli olan sarf, hizmet alımı, seyahat, konaklama vb. giderlerin bir kısmının yada tamamının karşılandığı bir destektir projesidir. Miktarı bir çok üniversitede cüzzidir. Benim bildiğim kadarıyla en yüksek bütçe Anadolu Üniversitesinde; Yüksek lis. 10 bin TL, doktora 40 bin TL (ODTÜ'de bu bütçe, yüksek lisans için 2 bin 500 TL idi! Hala aynı mı bilemiyorum tabi...) Bu bütçeden, öğrenci burs alamaz!
Kısacası, üniversitenin ayırdığı bütçeye göre deneysel çalışan biri için sarf malzeme, sosyal bilimler için de kongrelere gitmek için (yurtiçi/yurtdışı farketmez) bir destek sağlar. Mutlaka faydasını görürsünüz.

Çok teşekkür ediyorum hocam.

plakoid

Öğrenci
Merhaba benimde bir sorum olacaktı. Tez konumu araştırmacı olduğum yayın teşvik projesi üzerinden devam ettirmeyi planladık danışman hocam ile. Fakat deneylerime bir tür daha eklemek istiyorum. Bunun için danışmanımla genel amaçlı bap projesi yazsak ve yine araştırmacı olsam bu durum tez ya da proje için özgünlük açısından bir sorun oluşturur mu? Yani tezimi yayın teşvik ve BAP'ta yapacağım çalışmalardan yazabilir miyim?