Bilimsel Hazırlık ve buna bağlı tecil durumu

mechaniq

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
Bir çok arkadaşımızın da benim gibi merak ettiği bir konuyu bu başlık altında sizlere danışmak istiyorum. Forumda çok örnek var ancak Bilimsel Hazırlık ile alakalı spesifik örnek yok ve konular biraz güncelliğini yitirmiş olabilir.
Kendi örneğimden yola çıkarak belkide bir çok arkadaşın aklındaki sorulara cevap bulmuş oluruz.

Öncelikle bu kısım için 20/04/16'da yayınlanan LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (Sayı : 29690) resmi gazeteyi baz aldığımı bilmenizi isterim.

MADDE 7 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. (2) Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yükseköğretim kurumunun öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Kısaca durumum : 2015 Eylül ayında Uludağ Üniversitesi Endüstri Müh.Tezli Yüksek Lisans programına başladım. (Mak.Mühendisi olduğum için Bilimsel Hazırlık programıda zorunlu tutuldu)

Geçen yıl iki dönemde ders seçimi yapmadım, fakat bu yıl ders seçimi için Enstitü'ye gittiğimde 2016 Güz dönemi itibariyle Bilimsel Hazırlığı 1 yıl içinde tamamlayamazsam programdan kaydımın bahar dönemi sonrasında silineceğini ilettiler. Zaten bu durumda yukarıda bahsettiğim yönetmeliklede örtüşmektedir. Buraya kadar problem yok.

Fakat buradaki durum biraz benim kafamı karıştırdı:
Benim 2015 yılında Yüksek lisansa başlarken aldığım tecilde "ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 15/09/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR." yazmakta.
(Yaşım 24-1992 doğumluyum)

Açıkçası benim Yüksek Lisans yapmakdaki en büyük amacım askerlik tecilimi maksimum sürede uzatmak.

Bu doğrultuda benim sorularım ise şöyle:

SORU1: Bu yıl içinde Bilimsel Hazırlık programını başarıyla tamamlayamayıp üniversite kaydımı sildiğinde bu tecilde iptal olur mu ?

SORU2: Bu programdaki kaydım silindikten sonra farklı bir yüksek lisans programına (Örn.MBA) başlayıp yeni bir tecil almadan önce bu tecili en optimum ne zamana kadar kullanabilirim ?
(Örneğin bu tecil durumunu üniversitelerin 2017-Güz dönemi kayıtlarına kadar kullanabilir miyim ? Yoksa Uludağ Üniversitesi kaydımı sildiği gibi tecilimde Temmuz-Ağustos 2016 gibi iptal olur mu ?)

SORU3: Tecilimi başka bir üniversitedeki yüksek lisans programı ile uzatmak için bu programdaki kaydımın 2017 içinde silinmesini mi beklemeliyim yoksa 2017 Ocak ayına kadar kendim sildirip, tecilide iptal ettirip Bahar dönemi için farklı bir Y.Lisans programına mı başvurmalıyım ? SORU3'e bağlantılı olarak şu an ki programdan kaydımı sildirmesem ve herhangi bir işlem yapmazssam Bahar dönemi için başka bir üniversiteye kaydımı yaptırdığımda otomatik olarak tecilimi 3 yıl yapıp OCAK 2019'a çeker mi ?

SORU4: Sizce askerlik tecilimi uzatabilem için bu durumda yapmam gereken en mantıklı şey ne olur ?

Sorularıma vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Saygılar.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Merhaba Arkadaşlar,

SORU1: Bu yıl içinde Bilimsel Hazırlık programını başarıyla tamamlayamayıp üniversite kaydımı sildiğinde bu tecilde iptal olur mu ?

SORU2: Bu programdaki kaydım silindikten sonra farklı bir yüksek lisans programına (Örn.MBA) başlayıp yeni bir tecil almadan önce bu tecili en optimum ne zamana kadar kullanabilirim ?
(Örneğin bu tecil durumunu üniversitelerin 2017-Güz dönemi kayıtlarına kadar kullanabilir miyim ? Yoksa Uludağ Üniversitesi kaydımı sildiği gibi tecilimde Temmuz-Ağustos 2016 gibi iptal olur mu ?)

SORU3: Tecilimi başka bir üniversitedeki yüksek lisans programı ile uzatmak için bu programdaki kaydımın 2017 içinde silinmesini mi beklemeliyim yoksa 2017 Ocak ayına kadar kendim sildirip, tecilide iptal ettirip Bahar dönemi için farklı bir Y.Lisans programına mı başvurmalıyım ? SORU3'e bağlantılı olarak şu an ki programdan kaydımı sildirmesem ve herhangi bir işlem yapmazssam Bahar dönemi için başka bir üniversiteye kaydımı yaptırdığımda otomatik olarak tecilimi 3 yıl yapıp OCAK 2019'a çeker mi ?

SORU4: Sizce askerlik tecilimi uzatabilem için bu durumda yapmam gereken en mantıklı şey ne olur ?

Sorularıma vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Saygılar.
MERHABALAR
şu aşamada ben çok dikkatli olmanız gerektiğini düşünmekteyim.
çünkü;

1) çoğu işlem 20.04.16 tarihli yönetmelikle baştan sona değişti diyebilirim. çok uzak kaldım bazı şeylerden ondan dilerseniz benim söylediklerimi okuduktan sonra dilerseniz bir de yönetmeliği okuyun LÜTFEN

Bilimsel hazırlık programını 1 yılda başarı ile geçemediğiniz takdirde ilşiğiniz kesilir. (eskiden böyle değildi.bir önceki yönetmelikle ne yaparsanız yapın ,3 yılda siz atılmazdınız ama birde bilimsel hazırşık daha tuhaf...yinede bildiğim kadarıyla bu konuda yök üniversitelere serbestlik verebilmekte ,dolayısıyla siz enstitü ile LÜTFEN YAZILI DİLEKÇE ile iletişim sağlayınız. anlaşılır bir biçimde BILGI EDINME TALEBINDE bulununuz. eğer memur kişiye sorarsanız hatalı cevap alma riskiniz yüksektir bana göre ,çünkü ben bu tarz konularda çok hata yapan memur kişi gördüm.)

2) bu soruyla ne demek istediğiniz açık değil.

EĞER ;

MBA :"master of business admistration " ise ve tezli ise ben bunu öneririm. ancak bizim ülkemizdede bazı okullar bu bare ile eğitim açabilmeketeler (YTÜ mesela)

34) ben açıkça vakit kaybetmeksizin bir üniversiteye bilimsel hazırlık olmayan bir programa kayıt yaptırmanızı öneririm.

şimdi eskiden 3 yıl 5 ay tecil oluyordu ve genelde sorun çıkmazdı. ancak aslında şu anda bu hem tezlide hem doktorada kademeli şeklindedir. yani direkt 3 yıl bir tecil veya 6 yıl bir tecil yok. yönetmeliği okuyun anlarsınız ,zaten bende tek bir defa okudum ve bunları biliyorum genelde bu tarz şeyleri de hiç unutmam.

en mantıklı şey sisteme ayak uydurmak olur aslında , hele ki ağır problemlere dayanabilecek kadar güçlü değil iseniz. birde ne kadar güçlü...erkek misin ,delikanlı mısn ..hadi hadi...

ne olsan ol ...sen insansın zarifsin ki...erkek olsan da bu bağlamda durum fark etmez..

mechaniq

Öğrenci
Merhabalar,
Bilgi için teşekkürler.
2.Sorumu daha açık sormamda fayda var bence de.

SORU2: Varolan tecilim 2017 Güz döneminde yeni bir yüksek lisans programına başvurmamı sağlar mı ?
Yukarıda bahsettiğim üzere şu an kayıtlı olduğum Uludağ Üniversitesi önümüzdeki iki dönemde de başarısız olursam kaydımın silineceğini söylüyor.Silme işlemi yapıldığı gibi (yani 2017 bahar dönemi bitince) tecilim de hemen bozulur mu yoksa 2017 yılı güz kayıtlarına kadar bozulmaz mı?

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Kısaca durumum : 2015 Eylül ayında Uludağ Üniversitesi Endüstri Müh.Tezli Yüksek Lisans programına başladım. (Mak.Mühendisi olduğum için Bilimsel Hazırlık programıda zorunlu tutuldu)

Merhaba yeniden;

aslında yapmış olduğum üstteki açıklama yeterlidir.
bakın siz o tarihte kayıt yaptırmış olduğunuzu söylüyorsunuz ,2 dönemde gitmemişsiniz (diğer açıklamalarınız)
bu durumda okul bu eylül döneminde ilişiğinizi kesme hakkına sahiptir.
ancak yinede lütfen okulla görüşün ve benim önerim

Lütfen bu tarz kritik durumlarda "yazılı" iletişimi tercih edin. Enstitüye Bir dilekçe vererek durumunuzu resmi olarak sorgulayın. Enstitü nün yeterli beceriye sahip olmayan veya dikkatsiz personeli (düz memur!) sizi yanıltadabilir.

- - - Güncellendi - - -

Sizce askerlik tecilimi uzatabilem için bu durumda yapmam gereken en mantıklı şey ne olur ?

Saygılar.

ÖNERİ:

HALA ALIM YAPAN BİR OKUL VAR İSE , O OKULA BAŞVURUN ,KAZANIRSANIZ , ÖNCEKİ OKULDAKİ KAYDINIZI SİLDİRİN VE BU KAZANDIĞINIZ OKULA KAYIT YAPTIRIN ,SORUN ÇIKMAYACAKTIR !..

Size kesinen pozitif veya olumlu bir açıklama yapamadığım için bende üzgünüm.

Başarılar dilerim.
symo++

Son düzenleme:

mechaniq

Öğrenci
Tekrar merhabalar, zaman ayırdığınız için gerçekten çok teşekkürler symo++ hocam.
Okul ile görüştüm kaydımı eğer bu sene bilimsel hazırlık programını tamamlayamazssam bahar dönemi sonunda sileceklerini söylediler. Şimdi bu durumda en mantıklı zamanda kaydımı sildirmek veya Uludağ Üniversitesinin başarız oldum diye kaydımı silmesini istiyorum.
Yapmayı düşündüğüm yeni yüksek lisans MBA (master of business administration) Bahçeşehir Üniversitesi'nin Bursa şubesinde verilen ücretli program olacak. ( Bursa MBA - Program Yapısı :: BAU - Bahçeşehir Üniversitesi )
Linkte Güz, Bahar ve Yaz dönemlerinde bu programın açıldığınıda belirtmişler, gerçi yaz dönemi mantığı nasıl işliyor bilmiyorum ve okula soracağım (bilgi aldıktan sonra burayada yazarım). Eğer yaz dönemi Mayıs-Haziran gibi kayıt olunuyorsa Uludağ Üniversitesi tecilimi bahar dönemi sildirip/(yada okul başarısız olduğum için otomatik olarak siler) bu programa kaydolabilirim.. O mümkün değilse Bahar dönemi için Bahçeşehir'e kayıt olurum ve Uludağ Üniversitesinden kaydımı sildiririm diye düşünüyorum.

Fakat bahar dönemine kayıt olmak istersem ne U.Ü'den kaydımı ne zaman sildirmem gerekir orasını anlayamadım ..

Varsa bu konuda bilginiz aydınlatırsanız çok sevinirim

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABALAR ;

ben bu konuda tekrar birşeyi hatırlatarak dikkatli olmanızı öneriyorum. Enstitü personeli ( o Düz Memur!)size hatalı bilgi vermiş olma ihtimali bulunuyor. ama bildiğim kadarıyla yök bu konuda ve diğer benzer konularda üniversitelere serbestlik verebiliyor. biri aynı konu ve aynı soruya "Evet" diyip "onay verirken"diğeri "hayır" diyip "reddedeliyor" .

Tekrar söyleyeyim lütfen bu aşamada Yazılı iletişim yolu ile bilgi edinme talebinde bulunununuz. Enstitüye bir dilekçe yazıp durumu resmi bir dille sorugulayın. yani bahçeşehir MBA dediğiniz özel okul. burslu alacaksa git. yoksa para verme hemen ,a ama aile zenginse , bendeki kendine özgüven ve cömertlik varsa ,git kayıt yaptır :D

not : [MENTION=10475]nazmiye[/MENTION] rapor edin de allah rızası için ya bazı eklentiler çalışmıyor yada düzgün çalışmıyor...

salt matematik formullerini dahi bazen yazamıyorum.

Son düzenleme:

mechaniq

Öğrenci
[MENTION=85353]sueno[/MENTION] hocam merhaba,
dediğiniz gibi yazılı bir bilgi talep edeceğim. Gerçi ders seçiminde problem çıkarmadılar yani en azından bu dönem için ilişik kesmediklerini çıkardım buradan.

Fakat bu durum dedikleri gibiyse aklıma formu gezerken "kayıt dondurma" fikri geldi. Varsayalım ki bu sene içinde tamamlayamazssam kaydımı silecekler, ben önümüzdeki Kasım-Aralık gibi Enstitüye bahar dönemi için kayıt dondurma talebinde bulunsam bu durumda kaydımı dondurdukları için sene sonunda da kaydımı silemezler diye düşünüyorum.
Bende bu şekilde 1 dönem daha kazanıp 2017 başında başka bir yüksek lisansa kayıt olacağıma 2018 'de bu işlemi yapmak için fırsat bulurum diye düşünüyorum.

Sizlerin yorumu nedir merak ettim .

(Bu arada su soruyada cevap aldım enstitüden: "Güz döneminde herhangi bir dersten kalırsam direk kaydım silinir mi ? " Cevap:"Hayır, bahar döneminde güz döneminde kaldığınız dersin sınavına girebilirsiniz.Eğer ondan kalırsanız zaten bahar dönemi sonunda ilişiğiniz kesilir)

Önerilerinizi rica ederim.
Teşekkürler.

Son düzenleme:

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABA sevgili [MENTION=93535]mechaniq[/MENTION] ;

yani be yine de resmi dilekçe ile doğrulamaızı öneriyorum. neden çünkü söz uçar ,yazı kalır. bak şunları tecrübe etmiştim.

1) boğaziçi üniversitesi

Enstitü (fbe) yaklaşık 2 paragraftan daha uzun sürekli recommendation letter dan bahsetti. hatta eminim ki "gereklidir" ibaresine dahi yer verdi. bende zorunlu olarak algıladım. dolayısyla başvuruyu iptal ettim. yani sisteme giriş yapmadım çünkü bana böyle anlatmışlar. başvuru tarihi geçmiş bizde eleştiri gönderiyoruz , bakı ben ciddiym bilim yapmak istiyorum ,biraz farklı yaklaşımlarım var. harvarda proje attım. onlar bizle irtibata geçin dediler ama burda imkan olsa gitmedim diye. onlara bilim yapmak için referansın zorunlu olmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyordum. bana gelen cevapta "smpati bey zorunlu değildi zaten ama siz sisteme register de etmemişsiniz ki. kayıt olsa idi ben size yardımcı olabilirdim." şimdi buna gelde sinirlenme. herife oldukça sinirli oldukça artist bir dille cevap attım. adamlar ...gene bi açıklama , hepsini cevapladım. en soz söz yine bana kaldı abi adamlar hatalı yönlendirme yaptı bariz yani. hiç insan öyle mi anlatır ki..

2) kendi okulum

bunda da ilginç bir olay oldu. ben kayıt dondurdum ama 2 dönem talep etmiştim ki en fazla zaten 2 dönem talep edebiliyorsunuz (yani bizim okulun yönetmeliği öyle). ama yinede ara dönemde gitmeyi düşündüm. ve ne yapmam gerektiğini yada bunu yapıp yapamayacağımı öğrenci işlerine sordum. işte çoğu (Düz memurun!) butun yapıp ettiği gibi muhtemelen o düz memur! ilginç bbir şekilde hatalı yönlendirme yaptı.

siz sistemde dersleri seçin. sonra devam edersiniz yine. yaptım istediklerimi seçti. sistemdede görünüyordu yani kayıtlı.

neden sonra enstitü den resmi bir açıklama geldi. ben başvuru tarihlerinde bir de dilekçe vermeliymişim ya şimdi o düzoğlu düz memura ne demeli. kızmalı mı artistkenmeli yoksa kafasını kırmak gibi duygular içerisine mi girmeli.

yani ben size şunu söylüyorum .

EĞER ;

siz 2015 ağustos gibi kayıt yaptırdı , bhp ye tabii tutuldu ve bu zamana kadar bu programı tamamlayamadı iseniz ve öğrenci işleri böyle dedi ise , bir de resmi dilekçe ile teyit ettirn. şimdi sen düşün o düz memur! un dediği öyle çıkmasa ne olacak , adamın kapı gibi 657 sayılı kanunu var on koruyacak.ama dileçene resmi kaşe basılı cevap gelince aksi çıksa bile kendimnizi savunacak resmi bir kanıtınız olur . çoğu düz memur pek kompleks düşünmeyi beceremez. yani kompleksten kastım perspektif. bu benim hiç görmediğim bişidr. hiç kaliteli iş yapan eleman görmedim

hatta sanyorum artık 50-60 yaşlarında bir düz memur görsem sokkata ,artık sormadan tanıyacakmışım gibi oluyor. bak şunları yapar düz memurlar yürürken sağına soluna bakmaz , yalnızca düz bir çizgi çizer gibi yürür gözleri , biz buna marematikte lineer olmak diyoruz. pek kurnazlık yapabilecek kapasiteleri olmaz. kurnazlık derken ability olarak söylüyorum. çoğu ay sonunu düşünür , yapacağı işin kalitesin düşünen memur oranı zannımca %10 un çok altındadır , ama ay sonunu hepsi düşünür.çoğu müslüman olduğunu söyler ama inanır ki para çok önemdlir , gelen her vatanadaşa bağırıp çağırmakta uzmanlaşmış olanları vardır hatta bu konuda doktora yapmış olanları dahi vardır.

bunların tamamı bu önerimin haklılığının sebebidir.

siz bilirsiniz.

:)

Son düzenleme:

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
2. öneri

sevgili [MENTION=93535]mechaniq[/MENTION] ve diğerleri ;

yaf bence sağlığınıza dikkat edin. en önemli şey bu bence. valla şu an bir ergenden zaman zaman daha genç görünüyorum. bunu tam olarak ben söylemiyorum. ki zaten 27 yaşındayım. şimdi burada başka faydalı bağlantılar olacak.

ben neredeyse şundan eminim. diploma bilimsel ve parlak bir çalışma yapmak için zorunlu olan bir gerektirme değil!

bunu nerden biliyorum. longmanin 2 serisi 2 biyografi kitabı lise hazırlıkta bize okutulmuştu ve çoğunda bunu çarpıcı bir dille anlatıyordu. aralarında çok ünlü fen bilimciler yer alıyor. sanıyorum müzisyenler de var (ludwig van beethoven veya amedeus mozart ikisnden biri , şimdi bazı buyuk insanlar bunu söylemez yada çok iyi koşullar da vardır beraberinde dolayısyla bu backgroundda yer aldığından çok da belli olmuyor. ama bazı sözlerini okuduğunuzda bunu algılayıp yakalamnız mümkün.

mesela ilginç bazı ipuçları var. Nikola Tesla nın şöyşle bir sözü var ki, bunu ben de sık sık yapıyormuşum ama bilmiyordum doğru mu yanlış mı (yanlış sanıyordum insanlar size deli diyor çünkü bazen (zembilfros gibiler (düşük profil!mühendis (etikdışı kişilik!))

Tesla mesela şunları söylemiştir.

1) insanlar paraya tapıyorlar sanki. ben ise varımı yoğumu bilim yaparak onlara faydalı olmak için hiç paraya önem vermedim. halbuki onlar bir de hakkımda deli olduğumu söylüyorlar sanki. (yani bu tarz bir cümle ingilizvceydi translate ettim hatırladığım kadarı)

2) Tesla ayrıca bazı kimseleri perspektifi ile aşşağılamıştır. demiştir ki

"ben doğrusu hiçbir düşüncemin / çalılmamın intihal edilmesinden pek korkmadım. ama onların hiç üretken özellik gösteremeyecek olmasından ve kendi düşüncelerinin olamamasına ep ihtimal verdim/korktum gibi.

yani böyle iyi bir mühendis heralde korkmaktan bahsetmezde (a ben kendime çok güveniirm ama korkağın tekiyim bazı konularda (romantizmim eleştiriyi absorbe eder ama mera etmeyin :D )

ya korku ddiğim dandik dundik elemanlar var kine ondan yani. asıl onlar dürüst davranmamalsrından korksun.

ya şimdi sağlıkla ne alkası var. iyice kasarsan ,iyice yorulursan genç kalamayacaksın. o yakışıklı bedenin deforme olacak.

yaa ..yani gençliğin geri gelmeyecek bu kesin bir bulgu. valla zanmanla ilgili idi benim harvarda attığım proje. ama ben ce zaman aşılamaz. onunla alakalı değildi benimki ,ben zaman daraltılabilir dedim , ileriye veya geçmişe gitmekten hiç bahsetmedim.

neyse ama diploma?

biz biliyoruz ki artık diloma bazı şahsiyetlere hediye ile sunlur oldu :)
gençlik böyle değil ama...

TC de malesef diplomanın çok da işe yarar birşey olmadığını anlatmaya ve mutlak değerlendşirmede de ölçü olamayacağını anlatmaya çalıştım. yani peşinden koşmayın demiyorum ama bir iki olmadı diye can havliyle forumlara imdat yardım edin.

acil yardım lütfen diye başlık açmak da anlamsız , dur bakalım sağlık mı gidiyor diploma mı anlamış değilim. yazık yazık...lan 4 yıdır atanmadk tikimde değil. sanki akademik çalşma buna bağlı da. :)

Son düzenleme:

mechaniq

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam ve diğer değerli forum üyeleri, sizlerin bu konuda öneriniz olur mu ?
Konu epey saptı çünkü.

Yukarıdaki kayıt dondurma sorsusuna ilaveten aşağıdaki şu nokta içinde bir sorum olacak:
Tamam 20 Nisan 2016'da yönetmelik değişti ve azami sürelerde tamamlayamazssam bir şekilde artık "atılma" ("kayıt silme") var. Ancak ben Uludağ Üniverstesinin Fen Bilimleri Enstitüsü sitesindeki mevzuatları inceledim ve ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Sayı : 29041 (25 Haziran 2014) 'e göre Madde 14 'de aşağıdaki bilgi bulunuyor.

(4) Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır. Bu süre Senato tarafından belirlenmiş haklı ve geçerli nedenlere bağlı süreler dışında uzatılamaz. Bilimsel hazırlık programında geçirilen süre, bu Yönetmelikte belirtilen yüksek lisans veya doktora programı sürelerine dâhil edilmez.
(5) Bilimsel hazırlık programını bir takvim yılı içinde başarıyla tamamlayamayanlar 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma dışında diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.

20 Nisan 2016'da ki yönetmelikle bir tezat oluşturuyor ve artık geçerliliğini yitirmiş mi belli değil. Dolayısıyla aşağıdaki şekilde bir dilekçe vermeyi düşünüyorum :

2015 Güz yarıyılı itibariyle Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt oldum. Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde bitirdiğim için yüksek lisans programına başlarken bilimsel hazırlık programına dahil edildim. 2015-2016 yılı içinde farklı sebeplerden dolayı Bilimsel Hazırlık derslerini tamamlayamadım. 2016 – 2017 güz yarı yılı için kayıt olmak amacıyla Enstitü’ye gittiğimde, Lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğinin değiştiği ve 2016 – 2017 yılı içinde herhangi bir sebepten ötürü Bilimsel Hazırlık programını tamamlayamazsam bahar yarıyılının tamamlanmasıyla birlikte yüksek lisans programıyla ilişiğimin kesileceği ve varolan askerlik tecilimin iptal edileceği bilgisini aldım.
25 Haziran 2014 ‘de yayınlanan (Sayı:29041) Uludağ üniversitesi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği Madde 14 (4) ve (5) ‘e göre bilimsel hazırlık programının bir takvim yılı içinde tamamlanamaması durumunda , 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırılabildiği bilgisi olduğunu okudum.
2016-2017 yılı sonunda Bilimsel Hazırlık Programını tamamlayamamam halinde 2547 sayılı kanunun 46.maddesine göre kaydımın silinip silinmeyeceğinin tarafıma bildirilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Sizin yorumunuz nedir bu konuda ? Dilekçemde yanlış birşey görüyor musunuz ?

Teşekkürler.