Bir EA'cı Olarak Sözel Mantık/Yetenek Kitaplarına Çalışmalı Mıyım?

vooblier

Öğrenci
Merhabalar. Benim kafama takılan şu: pekçok yayınevi sözel mantık/sözel yetenek adı altında kitaplar ve soru bankaları basıyor. Acaba bu kaynaklar Sözel1 ve Sözel2 çözecek olan Sözel öğrencilere mi yönelik? Zira ben EA'cı olarak malum sadece Sözel1 çözeceğim ve örneğin 2013Bahar Ales'in Sözel1 bölümünün sonunda sadece 4 adet yetenek/mantık sorusu hatırlıyorum (haritadan uçakla seyahat sorusu). Onun haricindeki tüm sorular paragrafla alakalıydı yanılmıyorsam. Eh, 4 soru için gidip sözel yetenek kitabı çalışmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Acaba doğru mu anlamışım yoksa yanılıyormuyum, bana bir yol gösterebilecek var mı? Özetle, ben bir EA'cı olarak sözel yetenek/sözel mantık kitaplarına çalışmalı mıyım yoksa bu kitaplar sözelciler için mi?

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Bu 4 sorucuğun çözülmesi sizin hedefinizle alakalı vooblier :eek:

Eğer EA dan belli bir seviyenin üzerinde puan almak istiyorsanız (mesela 85+) Sözel 1 i tulum çıkarmalısınız. Ya da buna en yakın netlerin peşinde olmalısınız. Ve mantık soruları da burada önem taşır, çoğunluğun anlamadığı/ cevabı bulamadığı soruları siz çözmüş olur puanınızı cebinize koyarsınız...

Bu tip mantık soruları öğrenme kısmını youtube üzerinden açıklamalı mantık soru çözümleri ve dersleri ile halledebilirsiniz. ALES e yönelik çözeceğiniz denemelerdeki mantık sorularıyla da samimiyet kurarsanız yeterli olacaktır...(Haftada 3 deneme makul gibi )

vooblier

Öğrenci
Cevabınız için çok teşekkürler. Eh, dediğiniz gibi bir puan almayı hedefliyorum ve dolayısıyla çalışmam gerekecek bu durumda :)

Ama hala kafama şu takılıyor: ben gidipte bir sözel mantık kitabı alırsam, bu kitabın içeriğinde Sözel2 bölümüyle alakalı olan ve dolayısıyla benim sorumlu olmadığım tarzda sorular olur mu acaba? Bu konuda bilginiz var mı? Yoksa Sözel1 ve Sözel2'deki mantık soruları arasında böyle net bir ayrım yok mu, ne bulursam çalışmalı mıyım?

sidneh

Profesör
Hocam sözel mantık kitaplarına biz sayısalcılar bile çalışıyoruz. Ben size netten İsa Güleç'in videolarını öneririm, onları izleyin, sonra çıkmış soruları çözmeyi deneyin. Eğer olmuyorsa kitabını alırsınız.

vooblier

Öğrenci
Anladım, o halde İsa Güleç'in ve diğer yayınevlerinin sözel mantık kaynaklarından birini veya birkaçını alıp çözmeye çalışıcam. Yardımlarınız için teşekkürler.