Biyoloji Mezunu Yüksek Lisansta Hangi Alana Yönelmeli

sheerap

Öğrenci
merhaba arkadaşlar...
--Bir biyoloji mezunu olarak yüksek lisans yapabileceğim bir çok bölüm var; fakat hangisi benim işime yarar. Niyetim okulda kalmak ama olduki devam edemedim özelde veya devlette hangi alan daha avantajlı olur. Kafam çok karışık ileriyi düşünerek başlamak istiyorum. Önerileriniz nelerdir, azda olsa yardımcı olursanız çoook sevinirim.

mystry

Öğrenci
Bende biyoloji mezunuyum moleküler biyoloji ve genetik alanında master yaptım masterim yeni bitti kadro almak istiyorsan moleküler uygundur bence çünkü artık normal biyoloji bölümlerine ar gör alınma çok çok az sayıda oluyor ama birçok yeni açılan ünivde moleküler biyoloji ve genetik açılıyor kadro açısından kesinlikle daha fazla oluyor ve olmaya devamda edecektirde. Ayrıca moleküler biyoloji ve genetik bölümünün özel sektörde işverenler açısından da albenisi oluyor kişisel kanaatim bu yönde ancak unutmaki moleküler biyoloji ve genetik yüksek lisansi biyoloji lisansından kat ve kat zor oluyor :)

- - - Güncellendi - - -

merhaba arkadaşlar...
--Bir biyoloji mezunu olarak yüksek lisans yapabileceğim bir çok bölüm var; fakat hangisi benim işime yarar. Niyetim okulda kalmak ama olduki devam edemedim özelde veya devlette hangi alan daha avantajlı olur. Kafam çok karışık ileriyi düşünerek başlamak istiyorum. Önerileriniz nelerdir, azda olsa yardımcı olursanız çoook sevinirim.
Bende biyoloji mezunuyum moleküler biyoloji ve genetik alanında master yaptım masterim yeni bitti kadro almak istiyorsan moleküler uygundur bence çünkü artık normal biyoloji bölümlerine ar gör alınma çok çok az sayıda oluyor ama birçok yeni açılan ünivde moleküler biyoloji ve genetik açılıyor kadro açısından kesinlikle daha fazla oluyor ve olmaya devamda edecektirde. Ayrıca moleküler biyoloji ve genetik bölümünün özel sektörde işverenler açısından da albenisi oluyor kişisel kanaatim bu yönde ancak unutmaki moleküler biyoloji ve genetik yüksek lisansi biyoloji lisansından kat ve kat zor oluyor :)

sheerap

Öğrenci
Hangi bölümde olursa olsun zorlanacağımın farkındayım. Benim derdim emeğime değsin, yüksek yapmış olmak için yapmayayım. benim aklımda TIP var (mikrobiyoloji, adli tıp ve farmakoloji)
hangi ünidensiniz hocam?

qwerty

Öğrenci
Birçok tıp fakültesinde biyolog işçi çalışlan tekniker durumunda. Bazı bölümlerde kadrolara biyolog almayacakalar. Bunu iyi araştırmalısın. Fen fakültesinde kalmanı öneririm bir önceki mesajdaki gibi bende moleküler diyorum. Sonra genel biyoloji olabilir. Hocanı da iyi seçmen gerekir. Projesi laboratuvarı olmayan hocayla makale okumaktan başka birşey yapılmaz.

Eskişehir Osmangazi de öyp ile giriyorlar ya da doktorası biten şanslılar yüksekokullara öğretim görevlisi olarak gidebiliyor(at mikrobiyolojisi abd gibi), Akdeniz de dekanlık kadrosu yok 50/d ile alım var. Bildiklerim bunlar.

A

Akademik Forum

Guest
Yardım lütfen

Merhaba arkadaslar. Ben bioloji bölümünü bitiricem önümüzdeki yıl. Yuksek lisans yapmak istiyorum. Histoloji ve embriyoloji bölümünü seçmem mümkün müdür aceba? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler